SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA

tisdag, november 17, 2020 0 13

Inlägget innehåller annonslänkar till Åhlens & Bokus

Dagens mellis!

Superdupergoda saffransbullar med mandelmassa, tror ni jag hade två glada ungar här när de kom hem från skolan eller?!

Kall mjölk med nybakad bulle, svårslaget.

Det är så gött att ha denna extra lediga dagen på veckan där jag ofta, förutom städ och handling, kan hinna med ett bak eller nåt annat mysigt. Kvällarna är ju fullspäckade med aktiviteter, middagslagning och hundpromenader så hinns oftast inte efter jobbet.

Helt ledig är jag ju inte heller denna dagen egentligen, utan jobbar med bloggen istället, men ledig från mitt ordinarie jobb. Skulle fotat flera samarbeten idag men har bett om att få skjuta upp för det är så sjukt mörkt ute i regnet så inget fotovänligt ljus för det jag ska fota tyvärr.

Tillbaks till bullarna, här kommer receptet, som jag snott rakt (kopierat hennes text) av av bästa Petra:

SAFTIGASTE SAFFRANSSNURRORNA

.

Du behöver: 3 kuvert saffran, 2-3 msk cognac, 50 g jäst, 5 dl röd mjölk, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk salt, 12-13 dl mjöl, 150 g smör kylskåpskallt.

Fyllning: 300 g rumsvarmt smör, 1/2 dl vaniljsocker, 250 g mandelmassa.

.

Gör så här: Blanda saffran med cognac och låt det stå 30 min. Smula ned jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll lite mjölk över jästen och rör så att jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Blanda ner socker, saffran, salt och nästan all vetemjöl. Knåda degen tills den blir smidig. Hyvla i smöret, lite i taget. Fortsatt knåda tills allt smör arbetats in i degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt degen jäsa under en bakduk i 40 min. Fyllning: blanda alla ingredienser. Tta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut till en rektangel och bre på med fyllning över hela. Vik dubbel och skär 2 cm breda remsor och snurra ihop till nystan. Låt bullarna jäsa på plåtar med bakplåtspapper i 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, lite vatten och lite salt och pensla bullarna noga. Strö över mandelspån och grädda sen bullarna i mitten av ugnen i 8-10 min. Pudra över florsocker innan servering (det gör du alltså efter du tinat bullarna om du fryser in dem)

Baka dessa hörni, sinnes!

Nu ska jag fortsätta bläddra i Kinfolk Table och se om jag kan hitta nåt gött middagsrecept, älskar denna bok och den finns bl.a här för den som är sugen. Kanske en julklapp till någon förresten?

Och är ni ute efter en snygg brödkorg likt min så kan jag tipsa om denna vackra från Georg Jensen som finns hos Åhlens för halva priset nu, bland deras supererbjudanden.

Massor med fint till grymma priser.

Önskar er en fin kväll, kram!

13

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.