FJÄLLBACKA & HAMBURGSUND

söndag, juli 12, 2020 6 29

Vackra Fjällbacka

Vilken m a g i s k dag vi fick här upp i vackra Bohuslän igår, kanonväder verkligen!

Sådär perfekt utflykt/promenad-temp på ca 19-20 i skuggan och skönt varmt i solen. Ebba var med och hon hade nog inte klarat om det vart varmare, skönt för henne i skuggan när vi satt på en gassande uteservering och åt lunch.

Först åkte vi till Hamburgsund där barnens kusin Moa bor och jobbar i sommar tillsammans med hennes kille vars familj har hus där. De jobbar på mysiga Sunnegabet, där vi åt smarrig fisklunch tillsammans med Moa och hennes päron (Josef´s bror och fru) och svärmor. Himla najs.

Hela familjen på ett pics, händer inte så ofta men mysigt när det väl gör det. Sonen växer så det knakar, 10 år och snart är han väl längre än mig, 8-åringen är inte så liten på längden hon heller, går så fort.

Efter vi hade sagt hejdå till alla förutom svärmor, som åkte med oss, så bar det av 7 kilmeter högre upp till Fjällbacka.

Så fantastiskt fint här och dramatiska vyer med det höga berget inpå. Älskar västkusten, älskar Bohuslän. Det bästa sättet att uppleva alla dessa vackra kustsamhällen från Marstrand upp till Strömstad är ju båt, men det går finfint att köra också.

Har både seglat och åkt motorbåt upp hit när jag var yngre men det var lääängesen nu så kärt återseende för mig.

Jag och kyssen, han som verkligen ogillar att vara med på bild, kanske syns på stelheten haha. Äsch, han får stå ut med att jag tvingar honom till att posera ibland, älsklingen.

Svärmor fick också vara med på bild här på bloggen idag, härligt att få med henne på vår härliga utflykt.

Veteran/raggarbilsträff i både Fjällis och Hamburgsund, så roligt med alla dessa coola gamla bilar.

Både Eddie Meduza, olika dansband och rock strömmade ur bilarna på högsta volym haha, värsta draget.

Medan svärmor och mannen satte sig med Ebba på en bänk på bryggan så knallade jag och ungarna upp i Kungsklyftan, det är ju så coolt med denna gigantiska spricka i berget och med stora fastklämda bumlingar som man går under.

Här spelades delar av Ronja Rövardotter in, då under namnat Helvetesgapet.

Min kamera som börjar ge upp ger ibland väldigt oskarpa bilder, som här, får väl köpa en ny snart..

I slutet på skrevan finns en trappa som leder upp till toppen av det höga berget där utsikten är otrolig, makalöst vackert.

Förutom Astrid Lindgren så sätter även Camilla Läckberg Fjällbacka på kartan genom böckerna och serien Fjällbackamorden och såklart att hon kommer härifrån.

Efter klyftan kände vi att Ebba var såpass trött att det var dags att åka hem, hon är ju så gammal nu och har det jobbigt i solen, trots att det inte var sådär jättehett idag.

Jag hade väldigt gärna velat åka upp till Kämpersvik där mamma och pappas vänner har hus, men det får bli en annan gång. Mellan Hamburgsund och Fjällbacka är det ca 7 kilometer och lika långt upp till Kämpersvik från Fjällbacka. Så det ligger många mysiga kustsamhällen nära varann här så man kan hinna se mycket på bara en dag.

Idag blir det packning inför Båstad imorgon, ska bli mysigt med några nätter borta. En natt på Riviera Strand och en natt hos vänner, sen får vi se om det blir ytterligare en natt nånstans men inget bestämt. Ebba får stanna hemma med svärmor.

Har ni något kul inbokat?

Kanske något ni vill tipsa om?

Ha nu en fin söndag.

29
6 Comments
 • Marie
  juli 13, 2020

  Hej! Vilka underbara bilder från er västkusttripp. Tänk att man bor så magiskt men nästan glömmer bort det… Själv bor jag i Strömstad och år är det första året som vi har en båt att sova i. Har precis bestämt oss för att ta en tur till Fjällbacka till helgen med övernattning i båten. Tänk att man aldrig har varit vid Kungsklyftan fast man är 44 år och bor så nära… Är ofta i Grebbestad där jag har min syster men kommer sällan längre än så. Bor och trivs i mitt fina Strömstad och i år har det blivit många turer till Koster – finns nästan inga norska båtar här nu… verkligen ledsamt och sorgligt men då får vi Strömstadbor passa på att njuta av hamnar och restauranger där =)

  Ha en fortsatt fin sommar och ge gärna mer tips på allt mellan himmel och jord.

  Kram Marie

  • Catta
   juli 16, 2020

   Hej!
   Tack, vad kul att du tycker det är kul när jag delar med mig av vår utflykter 🙂
   Strömstad är fantastiskt och gud så härligt med båt, nu kan ni ju utforska kusterna på bästa sätt!
   Verkar som det fina vädret kommer nu i helgen med så ha så härligt!

   Kram

 • Johanna
  juli 13, 2020

  Så festligt att se ditt inlägg från Fjällbacka igår…. har hus där och cyklade förbi där på gatan (när vi skulle till båten) där flera bilder är tagna. Tittade flera gånger om jag kanske var med på någon bild… 🙂 🙂
  Hur som helst, fina bilder du tagit på söta Fjällbacka. /Johanna

  • Catta
   juli 16, 2020

   Vilken dröm att ha hus där! Fantastiskt ställe!
   Första gången jag åkt bil dit, kommit båtvägen annars men mysigt att köra igenom gårdar och fält ut till kusten också 🙂

   Önskar dig en fortsatt fin sommar och tack för fina ord!

   Kram

 • Malin
  juli 13, 2020

  Vilka underbara bilder från Fjällbacka.!

  Jag har aldrig varit där, men vi ska åka ner över till Strömstad och Fjällbacka i mitten på augusti när vi tjuvar till oss några extra semesterdagar.

  Så många ställen där som jag vill se !

  • Catta
   juli 16, 2020

   Tack snälla!
   Åh va mysigt det låter, hoppas ni får magiska dagar! Finns många mysiga pärlor runt omkring här.

   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.