BÅSTAD & LITE MER AV BJÄREHALVÖN

onsdag, juli 15, 2020 0 14

Hemma igen efter tre härliga dagar i Båstad!

10.00 tutade vi iväg i måndags ner mot Båstad och ca 2 timmar senare var vi på plats nere på fina Bjärehalvön och vårt första stopp, hotell Riviera Strand.

Ett fräscht familjehotell i Art Deco-stil precis vid havet på Laholmsbuktens längsta sandstrand med 2 kilometer till Båstad centrum.

Det var mulet när vi kom så vi promenerade in till Båstad längts stranden och spanade läget, det är ju normalt tennisvecka denna vecka men i år anordnas inga turneringar av förklarliga skäl. Tråkigt men fint att promenera genom ett lugnare Båstad än vanligt vid den här tiden. Sen är det ju väldigt många som åker hit ändå, i synnerhet Stockholmare då många har sommarhus här och i Torekov.

En och annan gäst från Hotell Skansen precis intill stranden vid kallbadhuset var typ de man såg på stranden.

Kanske var det inte bara vädret utan även Corona-skylten som skrämde bort folk 😉

Men vädret överraskade oss rejält faktiskt för under promenaden tillbaka till hotellet började det klarna och när vi gick till hotellområdets poolområde hade det spruckit upp till strålande sol. Hur kan man ha sån tur undrade vi..

Det är alltså ca 30 minuter mellan bilden ovan och bilden under.

Fattar ni eller? Så ljuvligt så det var inte sant.

Sköna badrockar till hela familjen, och Hinza-väska att packa sina handdukar i, såna detaljer gillar jag. Sen att poolhuset var öppet till midnatt var ju inte heller tråkigt, tyckte Inez iallafall som jag inte fick med mig upp på rummet förrän 22:45 haha.

Så roligt för barnen där inne med alla vattenleksaker osv (max 50 pers nu under Corona men det var aldrig ens så många samtidigt).

Förutom den stora innepoolen har de två varma små pooler för max 6 pers åt gången utomhus. Utöver det är det stranden som gäller för bad.

Min lilla gosgurka. Lite sur över att behöva pausa badandet för middag.

Ljuvlig kväll.

Efter att vi checkat ut från hotellet igår 11.00 åkte vi vidare mot våra vänner som har sommarboende här i Båstad, där vi packade ur bilen och mötte upp ytterligare vänner från Höllviken innan vi promenerade till Norrvikens Trädgårdar för lunch och strosande i de vackra trädgårdarna. Väl värt ett besök kan jag lova, jättefint och väldigt god lunch med smaker från Bjärehalvön.

På kvällen blev det lite poolbad innan grillmiddag och mys hemma hos J&A.

Idag när vi vaknade började killarna med paddel och jag & J tog en pw innan dopp i havet medan kidsen hängde i lägenheten, sen bar det av till Hovs Hallar som bl.a är känt från Ingmar Bergmans film ”Det sjunde inseglet” där den första scenen med riddaren Antonius Block (Max Von Sydow) spelar schack med Döden.

Häftig miljö med dramatiska klippor som möter havet.

En himla härlig minitripp och vi hade verkligen otrolig tur med vädret som enligt prognosen skulle vara regn hela vistelsen.

Så roligt nu när barnen är såpass stora att även de uppskattar den här typen av utflykter vi gjort och orkar hänga på, även minstingen i sällskapet på 5 år orkade med där över alla stenar och klippor. Tillsammans med andra barn blir det också mycket roligare.

Nu är vi helt slut allihopa och imorgon blir det en riktig slappedag.

Trevlig kväll!

14

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.