ÄVENTYR I BUASKOGEN!

tisdag, juli 7, 2020 0 18

Måste tipsa er om typ världens roligaste utflykt, där hela familjen kan delta från 4 års ålder, höghöjdsbanor!

Jag älskar ju allt som har med den här typen av utmaningar att göra, får sån go kick av adrenalinpåslaget, som de riktigt höga banorna gav. De lägre är snälla höjdmässigt och bara roliga att ta sig igenom.

Vi åkte med våra vänner Josefine & Victor och deras två barn i samma åldrar som våra, för det är ännu roligare med kompisar då man får sig en hel del goa skratt.

Det hela börjar med en noga genomgång av hur man får på och av sig sin säkerhetssele utan, och hur ”åkvagnen” fungerar, den som man kopplar på sig med på vajern på varje bana så man inte kan ramla ner.

Det är viktigt att även barnen lär sig hur detta fungerar så hjälp för guds skull inte dem under genomgången för då får man bassning av instruktören. Haha så sur hon blev ett par gånger för vi mammor ska nog fasen vara där och peta på våra ungar och hjälpa till. Aja baja, barnen klättrar ju i princip själva så de behöver kunna själva, och det fick iallfall våra snabbt kläm på.

Efter genomgången får man gå en liten testbana på ganska låg höjd för att känna hur det känns och testa hur man gör selen/repet kort resp. lång för antingen zipline eller hinderklättring.

Info om de olika banorna från hemsidan:

Parken har sex olika banor på tre olika svårighetsnivåer på varierande höjd och med olika utmaningssvårigheter samt en transportzipline.

GulEtt
7 hinder, varav en zipline
Längd 43 meter
Höjd 1,5-3,5 meter

GulTvå
8 hinder, varav en zipline
Längd 47 meter
Höjd 2-3,5 meter

GrönEtt
10 hinder, varav en zipline
Längd 92 meter
Höjd 4-5 meter

GrönTvå
9 hinder, varav en zipline
Längd 94 meter
Höjd 4-5 meter

BlåEtt
11 hinder, varav 3 ziplines
Längd 128 meter
Höjd 8-10 meter

RödEtt
12 hinder
Längd 139 meter
Höjd 12-14meter

Klätterutrustning och hjälm inkluderas i entrépriset.  Efter instruktion och testbana får du klättra så mycket du hinner klarar av och orkar. Tillsammans med medföljande betalande vuxen kan 4åringar klättra. Medklättrande instruktör går beställa.

Länk till hemsidan hittar ni i slutet av inlägget.

Lagomt och bara roligt i början, sen blir det högre och svårare undan för undan, men man kan självklart välja att bara klättra på de lägre om man inte gillar så mycket höjd.

Våra barn var med och klättrade t.o.m blå bana, alltså näst högsta som är 8-10 meter upp bland träden. Sen när vi vuxna klättrade sista och högsta banan på 12-14 meter körde kidsen vidare på de gröna banorna igen, från 8 års ålder för man klättra själv utan vuxen i hasorna. Finns personal/instruktörer med vita hjälma runt om i parken som hjälper till om man skulle bli hängandes i en zipline eller så, hände Valle en gång och då kom en direkt och kopplade upp sig i en sele och skjutsade honom till slutet av ziplinen (en del går uppåt i slutet och därför kan man missa avsatsen och bli hängandes om man inte får tag i tampen runt trädet).

De kan också dra en framåt, då kommer de med en lång stör som man får hålla i.

Här klättrar vi högsta banan och herregud vilken grej alltså, sjukt kul men det är verkligen sjukt högt upp och ganska utmanande hinder, lite så där go skräckblandat förtjusning klättrade jag med och skrattade halvt ihjäl mig emellanåt för det kändes så galet.

Det började blåsa rejält också så de höga tallarna svajade redigt fram och tillbaka, extra utmanande då kan man lugnt säga. Jesus alltså.

Såna här banor finns säkert lite här och varstans i vårt avlånga land men vi åkte till Buaskogen som ligger precis utanför Bollebygd öster om Göteborg, tar oss ca en timma dit, alldeles lagom utflykt.

Klättertiden är ca 3 timmar, men vi drog över på tiden lite och det var inga problem, man går ut på olika slott-tider kan man säga så inte får många klättrar samtidigt.

Stort tält med bord och sittplatser och grillplatser finns samt toaletter (bajamajor), och superhärlig personal!

Läs mer om just Buaskogen här.

Har ni tips om liknande roliga små äventyr får ni gärna hojta 🙂

Kram

18

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.