KOLONN -LYX ELLER BUDGET

måndag, februari 3, 2020 11 15

Annonslänkar Ellos & Newport

Hej på er!

Precis ätit middag med min son här, mysigt att sitta och prata bara vi två ibland. Mindre mysigt var väl att han berättade om bråk på skolan och väldigt väldigt fula ord. Oj oj oj om mina barn hade uttryckt sig så, det hade blivit konsekvenser kan jag säga.

Känns som att det är så mesigt agerande av många vuxna idag, barn får hållas utan konsekvenser med sina dumma beteenden osv, och många tycker (chockerande nog) att ansvaret ligger på skolan vad som händer på skoltid. Nähäe inte, hur mina barn uppför sig ligger på mig och min man, och det är vi som ska se till att de uppför sig. Punkt.

Jag är väldigt åsiktsstark där så kanske inte ska gå in mer på det här.. 😉

Nej idag tänkte jag ge ett budgettips till vasen Kolonn, som jag har i mellanstorleken och som jag tycker är så fin. Nu har Ellos kommit med en liknande, åtminstone till storlek och form, sen är det randig struktur istället för bubblig eller vad man ska säga.

Kolonn finns i liten, mellan och stor & Ellos vas som heter Diana finns i liten och stor och har samma mått som Kolonn mellan & stor.

Diana liten // Kolonn mellan

Diana stor // Kolonn stor

Mycket fint bland Ellos nyheter, bl.a den här coola spegeln som jag blev sugen att göra ett hack/kopia på.

Nu ska jag hoppa in i en varm dusch, fryser som tusan och känns som feber är på g, hoppas inte det!

Hoppas ni haft en fin start på nya veckan!

Kram

15
11 Comments
 • Monika
  februari 4, 2020

  I frågan om barnuppfostran är jag lika åsiktsstark som du, synd att vi inte är fler. Om vi vore det skulle vi ha ett mycket trevligare samhälle.
  Kram Monika

  • Catta
   februari 4, 2020

   Ja flatheten gynnar inte barnen precis och jag blir tokig på kommentarer som att ”pojkar är pojkar” (för det är oftast bland dem det är värst med språk och bråk) och att ”det är så barn pratar idag”. Skrämmande inställning.
   Tror barn mår bäst av tydliga rutiner och regler, disciplin och en himla massa kärlek och närvarande föräldrar såklart.

   Tror många glömmer eller ”inte har tid” att prata med varann idag.

   Kram

 • Anna
  februari 4, 2020

  Hej fina du <3

  Håller med dig där. Har med många åsikter gällande uppfostran.. eller många gånger avsaknaden av den.
  Och att det är skolans ansvar att ta hand om och uppfostra… nej nej. Däremot måste skolan ta sitt ansvar när det kommer till sin roll i barn- och ungdomars liv. Om de säger att de ska ringa hem till föräldrarna när de stökar i skolan, men inte gör det får det ju ingen tyngd… De påtalade vi vid senaste utvecklingssamtalet och det tog de till sig.
  Men som förälder kan man aldrig frånsäga sig sitt ansvar för sina barn uppfostran..

  Ta hand om dig fina <3
  Varma kramar Anna

  • Catta
   februari 9, 2020

   Håller med dig precis, skolan har ett stort ansvar att rapportera och jobba förebyggande mot mobbing osv.

   Kram

 • Maja
  februari 4, 2020

  Fattar inte prisskillnaden på Kolonn mellan och stor? Mellan helt överkomlig för drygt 800 kr och den stora 3500 kr, what???

  • Catta
   februari 9, 2020

   Tror det har med att göra att de är handblåsta och det är förmodligen väldigt mycket svårare och blåsa och hantera den stora.
   Fantastiska konstverk och tar säkert lång tid att göra.

   Absolut mycket pengar men jag älskar att genuina hantverk kan leva vidare i denna tid då mycket är masstillverkat i fabriker.

   Kram

 • Sofia B i Backa
  februari 6, 2020

  Jag tänker tvärtom, Jo, skriv vad du tycker om uppfostran! 🙂

  Jag har en (nästan) tre-åring och när jag hängde med henne (väntade på…) på förskolans lekplats härom dagen var det några killar på busshållplatsen nedanför, i kanske tio-års-åldern och trots att jag inte hörde vad de sa så var det uppenbart att de hade en tråkig, lite aggressiv jargong. Jag oroar mig för när mina barn blir större och utsätts för den råa jargong som verkar råda bland barn i skolåldern. Historierna jag har hört från andra föräldrar vad deras och bekantas barn utsatts för i skolan är inte roliga. Så klart skolan måste gå in under skoltid och även jobba hårt mot mobbning. Men huvudansvaret för barn måste ju ligga på deras föräldrar. 🙁

  Så jag önskar att de som har åsikter om uppfostran och inte är så flata som en del vuxna verkar vara faktiskt ska höras. En ska ju inte behöva vara rädd/orolig för att skicka sina ungar till skolan!

  Tack för en fin blogg! Kram

  • Catta
   februari 9, 2020

   Skolan har ett stort ansvar de också, att rapportera till föräldrar och myndigheter när barn far illa eller bär sig illa åt. Det framgick nog inte i mitt inlägg men jag menar att dåligt uppförande ofta kommer hemifrån, från flata föräldrar som inte ger konsekvenser vid dåligt beteende, men också att de kanske är alldeles för frånvarande för att barnen ska kunna veta hur man ska uppföra sig.
   Många låter barn spela datorspel och sitta med telefoner och Ipads alldeles för mycket, för att de kanske inte ”har tid” eller orkar umgås med sina barn.

   Det är inte ovanligt idag att när solan rapporterar till föräldrar om att de uppfört sig illa på skolan att -”Vad ska jag göra åt det, jag är ju på jobbet och det är ni som får ta hand om sånt”.
   Skrämmande..
   Vi hade tagit tag i det hemma och hade det varit skäl att vara med i skolan för att se vad som händer så hade vi tagit oss tid att vara det. Barnet måste också få konsekvenser, alltså straff som en del kallar det och det kan se olika ut, tex spelförbud.
   Gör man inte det har man ju godkänt ett sådant beteende tycker jag

   Vi pratar allt mindre med varann och det ger konsekvenser som inte är till barnens fördel precis.

   Hur många har tex koll på vilka forum/chattar barnen är inne på via datorspel och olika appar?
   Våldförespråkande och grovt språk är vardag i såna forum idag och det är vi föräldrar som är ytterst ansvariga för våra barn tills de är 18 år.

   Skolan måste också vara lyhörd såklart men käftar man sig mot en lärare tex, som många barn gör idag, så är det något som missats i uppfostran. Om det inte är så att man är arg för att man blivit orättvist behandlat eller så.

   Nej man ska absolut inte behöva vara rädd eller orolig för att skicka sina barn till skolan. Vi alla måste hjälpas åt 🙂

   Till sist, massor med närhet, kärlek och respekt ska kidsen också ha såklart.
   Man ska vara närvarande och insatt i sina barns liv, känslor, idrotter osv, superviktigt!

   Kram

   • Sofia B i Backa
    februari 11, 2020

    Tumme upp!! 🙂

 • Roxana
  februari 14, 2020

  Hej!
  Jag är mamma till en pojke som beter sig dåligt i skolan. Han säger fula ord och bråkar. Hemma är han raka motsatsen. Vi hör att han missköter sig från skolpersonalen och vi tror blint på dem. Hemma får han konsekvenser när han beter sig dåligt i skolan. Vi är närvarande föräldrar som alltid frågar, pratar och försöker att hjälpa honom att hitta verktygen att kunna hantera sin ilska så att det inte slutar i fula ord och fysisk våld. Vi tar oss tiden och är ibland med honom på skolan.

  Nu har äntligen skolpsykologen skickat en remiss till BUP för att utreda om vår son har ADD vilket förklarar många saker från hans beteende. Hemma har han bara Ipad på helgerna och en timme per dag han får heller inte titta på våldsamma serier. Med detta vill jag bara tillägga att vi som föräldrar mår tillräckligt dåligt över vår sons beteende i skolan och har som jag skrev ovanför inte lämnat ansvaret till skolan utan har en god kontakt med dem. Därför blir jag otroligt ledsen över ovanstående kommentarer och hoppas att med mina rader göra er uppmärksamma om att det finns föräldrar som kämpar dagligen för sina barn men att det tyvärr inte alltid ger den direkta effekt man önskar sig.

  /En bra förälder

  • Catta
   februari 14, 2020

   Hej Roxana,

   Blir hemskt ledsen om du känt dig träffad som att vara en slapp förälder, absolut inte min mening i detta.
   Finns självklart barn med en problematik som inte kan knytas till föräldrarna och detta hoppas jag att ni nu fåt hjälp med att utreda och få stöd för, jätteviktigt såklart.

   Vi har en kille med autism inom familjen så jag vet precis hur det kan vara när vissa situationer inte fungerar för ett barn osv.
   Det jag syftar till är barn som har ett uppenbart dåligt beteende som föräldrarna kanske inte verkar tycka är mer än ”barn är barn” och som tex tillåts sitta och spela alldeles för mycket Fortnite och sån skit utan att de kan hantera det.

   Det finns många barn som får spela i princip all fritid idag och detta går ut över både skolgång, beteende osv. Många låter sina barn få som de vill för att slippa tjat idag och det gör dem tyvärr en stor otjänst.
   I vår stadsdel finns det väldigt mycket bortskämda barn och det är ett allmänt tufft klimat i låga åldrar.

   Stor kram och lycka till nu med att få hjälp med utredning osv för er son❤️

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.