SÖTASTE BAKBOKEN

tisdag, december 25, 2018 0 9

Innehåller annonslänkar till Adlibris

För er som har/känner barn som älskar att baka så måste jag tipsa om den här ursöta bakboken som gör det lite enklare och roligare att själv läsa recept och klara sig utan oss vuxna (till största del). 

Köpte den för ett tag sedan när jag var på stan med min vän Annica och när jag sedan fick Inez önskelista blev jag himla glad över hon skrivit ner just bakbok. Bingo! Och vilken fullträff, tredje bästa julklappen enligt henne minsann haha, och redan idag blev det premiärbak -Blåbärsmuffins.

Nu kan inte Inez läsa riktigt ännu, hon går i förskoleklass och håller på och lär sig för fullt. Hon kan både läsa och skriva en del ord men inte tillräckligt för att kunna läsa ett helt recept, med måttenheter och allt. Men det lär inte dröja länge förrän det lossnar tror jag.. Sen får hon inte hantera ugn eller spis utan att vi är med än, men hon rattar på och smälter smör osv, med en hjälpande hand från oss.

Tadaa!

Halv sats nygräddade blåbär (och hallon faktiskt)-muffins till dagens fika, mums!

Och ni ser ju hur lätt det ser ut i boken med söta illustrationer och allt, skriven av Clara Lidström & Annakarin Nyberg och finns här.

De har gjort fler liknande böcker, bl.a Barnens stora kokbok som jag ska köpa till Inez när hon fyller 7 i februari, eller om det blir sonen som får den.

Clara & Annakarin har även gjort böcker om att odla, kalas och ”gör det själv” och ni finner alla böckerna här. Ni kanske redan känner till dem men värt att tipsa om ändå för de är så himla fina och perfekta presenter om inte annat. Riktar sig till barn mellan 6-9 år men funkar för äldre med tycker jag. Finns säkert även vuxna som uppskattar tydligheten i alla moment 😉

Nu ska jag knö ner mig mellan resten i familjen och kolla på The Mask med dem, om den är så passande för våra barn vet jag inte men jag hör att det skrattas friskt så so far.. haha.

Stor juldagskram på er och god fortsättning!

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.