FARROW & BALL -ELEPHANTS BREATH

torsdag, november 8, 2018 17 24

 

 

 

Riktigt otacksamt ljus att fota i idag så det är lite svårt att visa precis hur nya färgen på skåpen ser ut, men att det är en pastellig greige ton ser ni ändå. Sen skiftar ju alla färger i lite olika nyanser beroende på hur ljuset faller, hur ljust eller mörkt det är, vilka färger man har runt om osv, ja ni vet.

Som rubriken lyder så är det alltså en kulör från Engelska Farrow & Ball, som gör de mest fantastiska färger man kan tänka sig!

Just min färgburk är dock av märket Jotun, jag fick alltså hjälp av min lokala färghandlare att bryta fram precis den här färgen från Farrow & Ball som heter Elephants Breath, efter färgkod i en katalog. Ett tips till er, om ni skulle vilja ha en kulör av annat fabrikat, så är det bara att ange färgkoden så ska vilken färgbutik som helst kunna blanda till den i åt er.

 

 

 

 

Verkligen stålgrått och murrmurr idag, typiskt när man vill fota något i bra ljus..

Som ni kan se är det numera tre skåp som jag har monterat ihop, innan var det två som ni kanske minns, i vitt. Men något med det nya skåpet stör mig som tusan, det har nämligen inte exakt samma mått som det gamla, gaah!

Jag noterade att Jysk, som skåpen kommer ifrån, hade bytt namn på skåpet. När jag köpte de första två hette det Asaa skåp, numera heter det Skals, men ser på bild identiskt likt det första.

Skiljer en halv centimeter på ljupet, 1-2 millimeter på höjden, samt att spegelramarna runt dörrarna är lite bredare, varför ändrar man så?? Har de bytt tillverkningsfabrik så måtten blivit annorlunda tro? Jäkligt störande, men eftersom jag inte märkte skillnaden på dörrarna förrän alldeles nyss så är det inget att göra. Får vara så helt enkelt.

 

 

Lampa //Ljusstake // Fotogenlampa // Doftljus // Spegel 

 

 

På bilden ovan ser ni tydligt skillnaderna på spegeldörrarnas mått. Det högra är det nya, som dessutom är nån millimeter lägre. Tror kanske inte att nån annan än jag tänker på det, men ändå..

 

 

Min stora runda spegel (110 cm) kommer från House Doctor och finns bl.a här.

 

 

 

Vilken bildkavalkad, laddade i stort sett upp alla jag knäppte haha.

 

Vad tycker ni? Fint?

Jag är toknöjd, mjuk och ombonad känsla, mot det lite vassare detaljer i industristil.

Jag har också bytt beslag på skåpen, hur det ser ut på originalet ser ni hos Jysk här och i detta inlägget där jag beskriver hur jag monterade ihop de två första skåpen för länge sen.

Jag har även bytt benen, igen. Original är vita små kuber typ, som jag bytte till två i krom när skåpen var två, men nu har jag alltså bytt igen. Körde på krom igen, men något nättare och något lägre, finns på Ikea här.

 

Nu ska jag baka Silviakaka med mitt lilla hjärta här, som väntar på att jag ska stänga igen datorn. Tråkigaste de vet är när jag sitter framför den, därför gör jag det mest på kvällarna när de sover och mannen jobbar.

 

Kram på er!

24
17 Comments
 • Agnethe
  november 9, 2018

  Kan tyvärr inte se dina bilder. Bara texten.

  • Catta
   november 9, 2018

   Va, vad tråkigt 🙁
   Kollar di via dator, mobil eller läsplatta, vilket märke och vilken webläsare?

   Catta

 • Anneli
  november 10, 2018

  Så otroligt snyggt!

  • Catta
   november 10, 2018

   Tack snälla!
   Kram

 • Ekenäsliv
  november 10, 2018

  Så gaaaalet fint!
  Älskar när möblerna smälter in med väggfärgen, så harmoniskt.
  Pöss!

  • Catta
   november 14, 2018

   Tack snälla! Ja visst är det en mysig färg 🙂
   Pöss!

 • amanda
  november 11, 2018

  Hej
  Jättefint!
  Kan du inte sätta det ”avvikande” skåpet i mitten?
  Kram Amanda

  • Catta
   november 14, 2018

   Hej och tack snälla 🙂
   Bra tanke, tyvärr upptäckte jag det inte förrän efter jag hade monterat ihop dem och då orkade jag bara inte ändra..

   Kram

 • Christine
  november 11, 2018

  Jättesnyggt och man ser ingen skillnad om man inte vet om den och verkligen granskar skåpen. Och det gör man ju vanligtvis inte på sån detaljnivå.

  Härlig söndag till dig!
  Kram

  • Catta
   november 14, 2018

   Tack!
   Precis så är det nog faktiskt för jag tänker knappt på det själv längre, men just när jag upptäckte det blev jag superirriterad..

   Kram

 • Josefin
  november 14, 2018

  Så snyggt😍😍 vad hette ncs koden du använde?:)

 • Marlene
  januari 21, 2019

  Jättefint🌟. Jag har en fråga bara, slipade du ner skåpet innan du målade med nya färgen?

  • Catta
   januari 21, 2019

   Hej och tack!
   Jag ruggade upp ytan lite granna med ett mellangrovt sandpapper för att färgen skulle fästa bättre.

 • Andrea
  februari 1, 2019

  Superfint! Blev så inspirerad! Använde du roller eller pensel när du målade? Flöt färgen ut bra?
  Skulle också gärna få färgkoden. Tack!!

  • Catta
   februari 2, 2019

   Tack snälla!
   Använde först pensel i ”speglarna” på luckorna, för att nå ändå in i hörnen och så, sen rollade jag med en tunn liten roller, fråga i färgbutiken så vet de vad som är bäst.
   Minns inte just färgkoden men googla på Farrow & Ball Elephants breath så kanske du hittar den, eller fråga i färgbutiken så kan de säkert få fram den.

   Kram

 • Anna
  mars 7, 2020

  Vad är det för kod?

 • Sophie
  mars 7, 2021

  Hej! 🙂
  Tog inspo från dig, och byggde ett likadant! 🙂
  Här kan du se hur de blev.
  Tack för fina bilder, och inspo!

  https://mobelhack.wordpress.com/2020/12/27/avlastningsmobeln-skals/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.