EN VACKER DAG PÅ MARSTRAND

onsdag, juli 26, 2017 1 12

 

 

 

 

God morgon!

Hoppas ni mår bra!

 

Själv har jag sovit som en prinsessa, måste vara all den friska luften vi fick på vår utflykt till härliga ön Marstrand igår.

Sprutar ut en himla massa bilder här nu, och för er som inte varit på Marstrand nån gång, åk dit! 

Marstrand är känt för många saker, bl.a så är det Sveriges segelmetropol och drar oerhört mycket folk under stora segelmästerskap på sommaren. En annan sevärdhet är såklart Carlstens fästning, som ligger högst upp på ön, som började byggas i slutet på 1600-talet. Där kan man hänga på en guidad rundtur och höra historier från förr, om bl.a deras i särklass mest kända fånge ”Lasse-Maja”.

Under mitten av 1800-talet blev Marstrand även dåtidens kanske mest kända kurort där societeten, med kungligheter i spetsen, flockades i öns varm – och kallbadhus.

Åkte ofta till Marstrand under min uppväxt, dels med familjen på utflykt, men också för att festa. Då åkte jag och vännerna båt hit från Hönö, vilket går vansinnigt mycket fortare än om man tar bilen landvägen. På societetshuset var det röj må ni tro, och det är det än idag..

 

 

 

 

 

En som tröttnade på den guidade turen efter ett tag hihi ↑

 

 

 

 

Vackra societetshuset till vänster & Båtellet, den gamla kurorten till höger.

 

 

 

 

Många spännande villor (som liknar mindre slott) att spana in.

 

 

 

 

Kan man bo mer havsnära? Vilket ställe!

 

 

 

 

Här finns något för alla, lekplatser, konsthallar, mysiga badplatser, bra restauranger, shopping, hotell mm mm..

 

 

 

 

Vi trodde inte det skulle bli så vackert väder som vi fick, så vi lämnade tyvärr badkläderna hemma, synd för det hade varit skönt med ett dopp i värmen.

 

 

 

 

Här har jag badat många gånger som liten, här finns trampolin och muren i cement skapar en liten bassäng för de minsta.

 

 

 

 

Den kända gamla silverpoppeln drar också mycket besökare, den har över 150 år på nacken.

Lustigt ändå, att trots att ön kryllade av folk igår så har jag lyckats pricka in mina bilder precis då folk har skingrat sig en aning. Var bara nere på hamnen jag skippade att fota då det var precis knökat med folk hela tiden. Vi åt där nere på kajen, mumsig fish´n chips, hamburgare & räkmackor, smarrigt värre.

 

 

 

 

Mysigaste fiket hittade vi inne på gamla försvarsanläggningen Strandverket, där de även har en stor konsthall.

 

 

 

 

Hade med oss våran lilla myskorv Ebba hela dagen, som var sååå duktig! Och jag måste säga att Marstrand är en riktigt hundvänlig ö där man får ha med sig sina fyrbenta i princip överallt. Var en hel del hundar med inne i fästningen, mysigt.

 

 

 

 

Efter ca 5-6 timmar på ön kände vi att vi var ganska trötta och bestämde oss för att åka hem och äta middag. Nästa gång kanske vi bokar övernattning och stannar lite längre.

 

Mer info om Carlstens fästning hittar ni här och en turistguide om Marstrand här. Där hittar ni allt om boende som tex Grand Hotell eller Havshotellet med Spa osv, och en massa härliga restaurangen samt vad man kan se och göra.

 

Någon läsare som varit på Marstrand?

 

 

Nu ska jag lägga mig på altanen och slumra en stund, kram på er och ha en lovely dag!

Kram

12
1 Comment
  • Fia
    juli 27, 2017

    Blev lite full i skratt nu, har precis kommit hem från en dag på Marstrand! =) Är oxå jättetrött! Blir lite avis på er som hade så fint väder där i går, för det var det inte idag. Småregnigt en liten stund, men annars allmänt mulet o ruggigt. Visningen gick vi på med massa mer folk, blev trångt i Lasse Majas cell när alla skulle in o titta.

    God fish and chips för oss med, men på trevlig restaurang, precis vid kajen också.
    Trevlig dag iaf!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.