HEMMA IGEN!

lördag, februari 25, 2017 2 6

 

 

 

 

Godmorgon lördag i Sverige!

 

Nu är vi redan hemma igen från vår resa till lilla Kanarieön La Palma, skönt på många sätt men jag hade gärna stannat åtminstone några dagar till. Vi hade mulet några dagar vilket gjorde att man kände sig något oklar med solen inför hemresan. Men det har varit mycket härligt trots lite moln.

Vi åkte till just denna lilla ö för att mamma önskade det, vi firade hennes 60-årsdag där nere. Hotellområdet var fantastiskt fint men maten kunde varit lite bättre, fanns mycket att välja på iofs men vi har ju varit så bortskämda med högklassig mat på våra tidigare resor.

Rummen var inte heller tipptopp, kändes lätt fuktigt på vårt iallafall men det kan ha varit läget på just det, marknivå som låg lite mörkt.

Vi åkte med Solresor (som mina föräldrar ofta väljer) och mer om vårt hotell och resmål kan ni läsa här.

Flighten med Primera var inte alls bra men har man inte höga krav så är det säkert ok. Ingen tv var på (inte ens flygbild/info), vi fick ingen info om var vi var i luften, vilka länder städer osv. Således väldigt tråkig tur på runt 6 timmar. Men men, det gick ju bra ändå.

 

 

 

 

 

Hotellets otroligt vackra trädgård och poolområde med hela 10 pooler, 21 grader i 9 av dem och en uppvärmd till 30. Den var vi i mest då det inte var sådär jättevarmt i luften, ca 18-22 grader, men när solen var framme var det riktigt stekigt.

För den som gillar aktiviteter så finns det att göra hela dagarna, yoga, latinodanser, minigolf, biljard, pingis, spa, vattengympa, fotboll, barnklubb och på kvällarna fantastiska shower. Har dansat som aldrig förr, älskar Spanien för just alla härliga danser!

 

 

 

 

Det stora hotellområdet ligger så häftigt på en klippa över havet, mäktiga vågor och vacker vy mot oändligt hav. Finns inga stränder intill hotellet precis men en bit bort, ca 20 min promenad, finns det. Svart lavasand och luriga vågor med starka understömmar, men himla himla härligt vatten. Inget för småbarn såklart utan för friska vuxna som orkar stå emot lite sug.

 

 

 

 

Hotellet här i Fuencaliente är omringat av stora bananodlingar och härifrån exporteras ca 150 000 ton bananer varje år, helt galet. Fanns såklart gott om dem på hotellbuffén hehe.

 

 

 

 

Vill man bara slappa vid en pool så är detta resmål perfekt för barnfamiljer, men vill man ta sig runt och spana in sevärdheter på ön så rekommenderar jag att man åker bara vuxna eller åtminstone med större barn då det är extremt krokiga och slingriga vägar. Väldigt brant och stor risk för illamående om man är åksjuk. För naturälskaren tror jag ön är helt magisk, mamma & pappa hyrde bil och kollade på vulkanen, var uppe på högsta toppen som ligger ovanför molnen på 2426 m över havet.

Ni kan läsa mer om utflykter här.

 

 

Nu ska jag ut med den lilla svarta här, hoppas ni får en fin lördag!

Kram

6
2 Comments
 • Åsa
  februari 27, 2017

  Hej 🙂
  Va kul att ni vart på La Palma 🙂 Fantastisk ö, så sjukt hisnande vacker 🙂
  Min sambo sprang ett vulkan marathon där 🙂 Trans vulcania förra året.

  Vi var där en v ungefär.
  Vi var på några bergsrestauranger som hade mat to die for 🙂

  Sen vandrade vi en hel del 🙂 tills jag fick feeling så skulle jogga, men slet av ligamentet i foten 😉 herregud..upplevelse det med, med sjukhus å annat 🙂

  Vi va förbi på Princess för att spa:a där, vi hade ringt på morgonen och kollat att det var ok eftersom vi inte bodde där, och det var det lovade dom, så vi körde hela denna slingriga väg och blev sedan nekade att komma in.
  Det var dagen efter marathonet och min sambos födelsedag, så jösses vad besvikna vi blev. Men vi bodde på ett magiskt hotell som heter sol la palma, med fantastisk havsutsikt å enorma terrasser 🙂

  Kram på dig!

  • Catta
   februari 27, 2017

   Hej!
   Roligt att ni också varit på La Palma, inte vanligaste kanarieön att åka till verkar det som, de flesta verkar tro att vi varit på Gran Canaria haha.
   Men gud va knäppt att ni inte fick spaa trots att ni blivit lovade det, riktigt dåligt. Verkar som ni fått en positiv upplevelse på ön ändå, i det stora hela, trots eländet med foten..
   Otroligt vacker ö verkligen men vansinnigt jobbiga vägar haha.

   Ha det gott!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.