4 DAGAR I ITALIEN

onsdag, april 6, 2016 8 7

 

Travel-Langhe-1523

 

 

 

Om drygt en vecka landar jag i Milano, för att sedan åka vidare till lilla staden Barolo, jag och mina kära kollegor.

Sämre jobbresa kan man åka på.. längtar!

Har aldrig varit i Italien, men velat åka dit så länge jag kan minnas, så nu äntligen. Hade chansen att åka dit för 4 år sedan med jobbet, men då var Inez bara 3 månader så hon var alldeles för liten för att lämna.

Dags att börja gräva fram lite somrigare plagg ur garderoben nu då, för jag hoppas på riktigt skön vårvärme där, även om det inte är något som är säkert.

Någon som varit i Italien, och i dessa trakter? Min bild är att det är galet vackert, ser mycket fram emot att få se de vackra landskapen, med de fantastiska vinodlingarna.

 

 

 

Hej vänner!

 

 

Riktigt grått tråkväder ute, regnigt och mörkt. MEN man känner våren i luften, det är riktigt milt och det är ju härligt som bara den. Dröjer nog inte länge tills det är alldeles grönt och fint på träden, och i rabatterna har tulpanerna poppat upp överallt där jag satte ner dem i höstas. Dröjer lite tills de slår ut förstås.

Rensade en del ogräs igår, så lätt nu när inte rötterna går så djupt. Har gödslat och slängt på lite täckbark runt en av de små häckarna vi satt. Nu är det bara lilla odlingslandet kvar att fixa, måste grävas upp och blandas i ny lucker jord och gödsel, så morötter och annat kommer trivas.

Vi har ju verkligen ingen jätteträdgård, eller stora odlingar, men det är himla kul med det lilla. Känslan av egenskördade frukter, bär och grönsaker är ganska oslagbar tycker jag. Närodlat och ingen hemsk besprutning, det känns extra bra.

Har faktiskt en dröm om att vara hyfsat självförsörjande när det gäller det mesta (utom kött och mejeriprodukter). Inte det enklaste när man bor i radhus kanske hehe, men här ska vi ju inte bo för evigt..

 

 

Hur mår ni?

Halvvägs till helg nu, göttigt. Önskar er en riktigt fin kväll!

Kram

7
8 Comments
 • Helenas enkla vardag
  april 6, 2016

  Gud s¨roligt att åka till Italien. Jag älskar verkligen det landet. Har inte varit dit du ska., men det är nog lika fint överallt. Var på utbildning i näringsfysiologi igår och jag tänkte på dig hela tiden, du skulle verkligen tyckt det var spännande och fått en massa aha tankar.
  Kram Helena

  • Ljuva Magnolia
   april 8, 2016

   Ja det känns som att hela Italien är fantastiskt vackert, det är den bilden jag har iaf 🙂
   Du får skriva om näringläran på bloggen!
   Kram

 • Katarina
  april 6, 2016

  Men ååååå du kommer få det uuuunderbart!
  Ett land som ger en ett beroende..
  Så vackert, så vänliga människor..så goda viner…och maaaaaten ååååååå….
  Vill dit jag med!

  Vad duktig du är som grejar i trädgården… jag har inte börjat än…..vet inte riktigt när jag ska få tiden.
  Kraaaam Katarina

  • Ljuva Magnolia
   april 8, 2016

   Det tror jag med!
   Gissar att jag kommer boka in familjen på en tripp så småningom 🙂
   Kram

 • Monika
  april 7, 2016

  Så, så fint i Piemonte där Barolo ligger. Har bott på hotell Brezza i Barolo åtminstone 4 ggr. Piemonte är vackrare än Toscana tycker jag. Jag har varit i Toscana kanske 8 ggr och där är det också jättevackert men Piemonte är ett strå vassare, du kommer att få det jättebra.
  Kram

  • Ljuva Magnolia
   april 8, 2016

   Åh, vad härligt, nu längtar jag ännu mer! Tack för att du tog dig tid och lämnade några rader 🙂

   Kram

 • Ellinor
  april 9, 2016

  För ca 9 år sedan var vi i Barolo distriktet i en vecka. Vi bodde i La Morra och åkte runt. Minns att vi hittade en underbar inredningsbutik i byn Braa
  Det är ett fantastiskt landskap, så vackert. Ni ska passa på att äta den vita tryffeln, kommer från denna delen av landet.
  Ha en riktigt trevlig resa!
  Ellinor

  • Catta
   april 11, 2016

   Låter underbart, tack för att du skrev och tack för tipset om tryffeln, skall inte missas!
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.