ETT HÄLSOSAMMARE LIV

torsdag, mars 3, 2016 0 5

 

 

 

 

Mumsigt fröknäcke på g.

 

Jag känner mig inte hundra, och jag vet att det har sina orsaker, en del kan jag inte styra över. Men det jag kan styra över är att försöka leva så hälsosamt som möjligt, för att må så bra jag kan med de förutsättningar jag har.

Det är inte alltid lätt dock.

Allra jobbigast för mig är att minska sockerintaget. När energin är bottenlåg så är det liksom alltid den där snabba lösningen som kroppen alltid skriker efter först!

Socker är superdåligt när man som jag har hypotyreos, endometrios och IBS, vet ju detta men slarvar ändå.

Jag jobbar på det, även om vissa veckor kan innebära godis varje dag, eller kanske varje vecka är det så.. nästan varje dag.. Gäller att inte ha något hemma i skåpen..

Eftersom jag älskar nötter så försöker jag ha en del i skafferiet som jag kan stoppa i mig när sugen sätter in. Hjälper faktiskt ganska bra.

Mat äter vi i princip alltid bra i vår familj, nyttig, vällagad och god (Josef är kocken för det mesta). Mycket grönsaker varje dag. Det är mellan målen jag får i mig skräpet.

Men nu ska jag ställa mig och baka fröknäcke, det är gott, och perfekt mellanmål med en skiva ost och en grönsak på, eller avokadoröra, mums.

 

 

 

 

 

 

En del av mitt dagliga tablettintag, omega 3 och b-vitaminer, utöver mina mediciner.

 

 

 

 

 

 

Idag har jag även motionerat, så himla gott efteråt. Blev powerwalk med Ebba i terrängen ca en timma. Ebba behöver tappa lite fläsk, och jag behöver få igång kroppen. Har extremt dålig blodcirkulation så att få upp lite puls känns gott.

 

 

Hur är det med er hälsa?

Tränar ni och äter ”rätt” eller har ni som jag lite svårt med disciplinen?

Vi kan väl försöka sträva efter ett hälsosammare liv tillsammans i så fall? Eller hur!

Kanske blir ett och annat inlägg om hälsa framöver, något ni skulle uppskatta?

 

 

Nu ska jag ta hand om en liten febrig tjej som vaknat till här bredvid mig, stackars lillan är kokhet. Så det blir till att stanna hemma imorgon med. Josef är med Valentin på handbollen, han är pigg och kry iaf, än så länge..

Vi klarade oss faktiskt hela vabruari från sjukdomar, verkar komma nu istället.

 

 

Kram och fortsatt fin torsdag till er, puss!

5

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.