VINBÄRSSAFT

tisdag, juli 21, 2015 4 6

 

 

3,2 liter vinbärssaft har vi kokat idag, mums.

 

Igår tog ett par grannar tag i rensning kring vinbärsbuskarna som omringar vår gemensamma lilla lekplats här i området, och jag hakade på. Vi rensade ogräs och klippte buskar för glatta livet, och så passade vi på att plocka en massa bär samtidigt såklart.

Hemgjord saft på röda & svarta vinbär, det är grejer det.

(Det är jag uppvuxen på, ingen köpesaft där inte 😉 )

 

 

 

Sorry för mina snaskiga grytvantar, har nog råkat doppa dem i en gratäng eller två.. Ska tvätta dem, lovar.

 

 

Hillooo!

 

 

Allt bra med er?

 

Idag har jag spenderat ca 3,5 timma på bushuset här i Torslanda, med hela grannligan, ett par ö-vänner och triljoners kids. Pjuh vilken pärs det är på såna bassilusk-ställen, för att inte snacka om ljudnivån, disaster..

Men vad gör man inte för sina älskade små en regnig sketdag som denna, fick ju babblat av mig på köpet, hihi.

Kvällen blev ganska fin här ändå, om än för kall för att kunna kallas sommar, men barnen har sprungit ute i vanlig ordning och haft kul.

Nu sussar den lilla och den store sitter med paddan bredvid mig och kollar på play doh-klipp, söthjärtat.

 

 

Fin kväll till er goingar!

Kram

6
4 Comments
 • mittgodastefinaste
  juli 22, 2015

  Hemgjord vinbärssaft är den godaste! Är jag också uppvuxen på, ville så gärna köpa jordgubbssaft minns jag!

  Fick flera flaskor av mamma nu häromdan, nu vill jag inte köpa jordgubbssaft längre! En fin dag till dig!

  Kram Jenny

  • Catta
   juli 22, 2015

   Precis som du ville jag oxå köpa jordgubbssaft som liten, och köpebullar med. Ville inte hembakt alla gånger, först nu inser man hur lyckligt lottad man var över att ha en mamma som bakade, syltade och saftade så mycket 🙂 Idag älskar jag det!

   Kram

 • home2tiny
  juli 22, 2015

  Det där ger mig barndomsminnen som bara den. Jag har vinbärsbuskar i trädgården som dignar över av bär, hm kanske skulle ta mig i kragen och göra lite saft. Kramisar Tina

  • Catta
   juli 22, 2015

   Visst gör det! Sätt igång bara, är ju så enkelt och går rätt så fort ändå 🙂
   Kramis

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.