JÄTTEVERBENA

onsdag, juni 24, 2015 4 3

 

 

Min Verbena växer och den börjar faktiskt blomma så smått.

Den såg inte mycket ut för välden när jag köpte den, några mörkgröna små blad bara, som nu växt och blivit ca 80 cm hög. Den blommar fr.o.m juli och fram tills frosten tar den på hösten (kallas för sensommarens primadonna), väldigt lättodlad och tacksam.

Ska visa sen när den står i full blom.

 

 

 

 

 

Så lyxigt nu när man kan plocka in blommor från trädgården, och även om vi inte har så vansinnigt mycket att välja på i vår, så räcker det till ett par buketter i veckan sommaren ut 🙂

Vår röda stora rosbuske är så härlig (får tacka tidigare ägare för den), brukar bli ett hav av rosor på den varje år, och nu är snart de rosa på g med. Stjärnflocka är en av mina favoriter bland perenna växter, den står sig i evigheter i vas dessutom.

Tog mig en titt på äppleträdet förut, och det ser ut att bli en monsterskörd i år, yes! Blev ju nästan inga alls förra året, pga av en frostknäpp mitt i blomningen och sedan avsaknad av humlor & bin. Året dessförinnan fick vi så många att vi inte klarade av att ta hand om dem, grannar fick hjälpa till att plocka kassar fulla till sig själva, uppskattat ändå.

 

 

Nu ska jag kolla färdigt på Grillmästarna, sen blir det kvällsmat 🙂

 

Hoppas ni mår fint!

Kram

3
4 Comments
 • helenas enkla vardag
  juni 24, 2015

  Kul när man hittar en växt som blommar så länge. Vi har också rosor som vi haft länge men de har inte slagit ut än. Här hinns aldrig tv med nuförtiden, förstår inte vad som händer med tiden. Kram Helena

 • Victoria
  juni 24, 2015

  Vad ni fixar. Ni verkar inte ha så stor trädgård. Liten, men naggade god kanske. Den verkar vara välplanerad och ni gör det så fint.

  Vi har precis köpt soffa till altanen, men till höger i bild ser jag något snyggt. Passar på att fråga om det är en soffa eller fåtölj och var ni köpt den?

  Ha en fin lilllördag!

  Mvh Victoria

  • Catta
   juni 25, 2015

   Tack! Vår trädgård är relativt stor för att tillhöra ett radhus, men vi har ju gavelhus med.
   Soffan är från Ikea och kan kombineras på många olika sätt, heter Kungsholmen.

   Kram

 • Rebecca
  juni 25, 2015

  såååå ljuvligt!!! Visst är det något alldeles magiskt över att gå ut och plocka sina egna blommor. Lycka av den högre graden!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram
  Rebecca

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.