VÄLKOMMEN VACKRA MAJ

fredag, maj 1, 2015 1 3

 

 

Äntligen är hon här, vackra Maj, och vi fortsätter med trädgård & plantering denna dag. Ömsom sol ömsom regn har vi och det är ju rätt så perfekt, om man hinner plantera färdigt under solen vill säga, då kan ju regnet få sköta resten 🙂

Köpte ett fikonträd idag, och lite annat. Fasen vilken beslutsångest man får när man ska välja tycker jag, inget träd var perfekt i mina ögon (fast det ska dem väl inte vara heller), men valet föll till slut på denna fagra sak.

Hoppas den ska trivas där i krukan, och ge oss lite goa fikon att mumsa på!

 

 

 

 

På bilden ovan kan ni se den nya lilla altanen som vi ”förlängt” den gamla med, den är inte så stor, 3,15 x 5,15m (ser mindre ut på denna bild än vad den är). Fler bilder kommer..

Vi behöll lilla landet innanför, där har vi jordgubbar, rabarber och strax ska jag ut och så morötter där med. Egentligen enda stället där vi kan tänka oss ett litet odlingsland, så därför fick det vara kvar.

Planket satt när vi flyttade in, det avgränsar till grannen här i lilla radhuslängan, vilket vi tycker är rätt skönt. Så även om det inte är det vackraste så får det stå kvar.

Fler växter ska planteras i krukor och det ska möbleras här, sen ska ni få se. Fast det kostar på med växter hörni.. Det är ju inte bara växter man ska ha, utan lecakulor, olika sorters jord, näring och täckbark som jag fyllt på kring häcken med, osv osv .. Får ta det lite pö om pö med inköpen. Vi håller ju på att renovera tvättstugan med, köpt nya maskiner, skåp och bänkar mm. Det bara rasslar i plånboken just nu, hua.

 

 

Nä, nu får jag sluta babbla och fortsätta jobba här, hoppas ni har en toppendag!

Kram

3
1 Comment
 • Eva
  maj 2, 2015

  Det blir ju jättefint! 🙂
  Ser fram emot fler bilder sedan när ni fått klart på den fina altanen.
  Javisst rasslar det i plånboken, fy satan vad dyrt allt är.
  Vi behöver så jäkla mycket nytt hos oss, trädgårdsmöbler, parasoller, krukor, växter, vindskydd… ja det tar aldrig slut känns det som.
  Ser har vi en toalett vi ska göra helt från ett tomt skal och en massa annat här och där som inte blivit riktigt klart än. Jag blir ruinerad! haha
  Men som min mamma alltid brukar säga, Rom byggdes inte på en dag. 😉

  Ha en finfin helg!
  Kram Eva

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.