Ljuskällor

onsdag, februari 19, 2014 5 0

Det här med belysning och hitta rätt ljuskällor till sina lampor är ganska svårt tycker jag.
Jag har för det mesta använt mig av vanliga glödlampor, men de håller på att fasas ut och snart kommer de ju försvinna helt.


 Om man har en armatur med skärm som döljer själva lampan så kanske utseendet spelar mindre roll på lampan. Men om man har en armatur med synlig ljuskälla som min kristallkrona så gäller det att lamporna är ganska snygga tycker jag, och som ni ser behöver de bytas pronto 😉


Jag är ingen expert, men det sken som motsvarar glödlampans verkar vara halogenlampan, den här  skulle passa fint i min krona.
Pratar man energiförbrukning så sparar man upp till 30% med halogen i förhållande till glödlampan.  

Belysning och ljussättning är viktigt tycker jag och det är något jag skulle vilja lära mig mer om, känslan i ett rum kan bli helt olika beroende på hur man sätter ljuset.

 

Försöker också tänka på miljön och energiförbrukningen, man kan ju spara jättemycket på att använda lågenergi eller ledlampor tex. Jag använder ledlampor i våra spotskenor och lågenergi på lysrör.

 

Hur viktigt tycker ni det är med ljussättning och rätt ljuskällor?

 

Hos E-lampor.se finns ett stort utbud av belysning, lampor och ljuskällor på nätet, och så skönt att bara kunna klicka hem det man behöver!

  

Ha en fortsatt fin onsdag!

 

Kram

  

0
5 Comments
 • Hemma på Sjuan
  februari 19, 2014

  Visst är det viktigt med belysningen! Allra helst i dessa gråa tider…
  Och miljön får vi inte glömma! Kramis Suss

 • Annika på Alvsalen
  februari 19, 2014

  Absolut, belysning är väldigt viktigt och att dom lika läckra som dina skadar ju inte =)
  Tack för fina kommentar hos mig, så roligt att du vill följa oss. Det blir lite roligare att göra inlägg när jag vet att någon som är intresserad kommenterar och är med oss =)

  Du, gällande Kalklitir så har min man Lasse ändrat sig, han gillar det skarpt säger han. Blir antagligen någon bild på bloggen med Kalklitir målat på en vägg framöver =)
  Här i Älvsala skiner solen just nu, hoppas den gör det hos dig också =)
  Kramen
  Annika

 • Maria
  februari 19, 2014

  Men så många härliga och inspirerande inlägg du bjuder på från ert trivsamma hem! Tack för att du lämnade en liten hälsning inne hos mig så att jag kunde hitta hit!!

  Instämmer i att det kan kännas knepigt med dagens lågenergilampor och armaturer i vilka de syns… men att energispara är ju viktigt och det känns som om utbudet av fina och mer miljövänliga glödlampor har ökat.

  Önskar dig en skön och behaglig kväll!
  Maria

 • Helenas enkla vardag
  februari 19, 2014

  jag tycker det blivit så svårt att köpa lampor nuförtiden, det är en djungel och man ska omvandla allt och jag står och kliar mig i huvudet och det slutar alltid med att jag går därifrån. Skulle behöva lära mig mer.
  kram Helena

 • Julia
  februari 19, 2014

  Me encantan las fotografías, son geniales. Ha estado un regalo el visitar tu bloc, te invito visitar el mio y si te gusta espero que te hagas seguidora.
  Elracodeldetall.blogspot.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.