Ett soligt Hönö

söndag, oktober 13, 2013 9 0

  

Tjingeling!

 

Här har vi riktigt slappedag idag, skönt.
Räddningspatrullen på TV och kaffe i stora lass 😉

 

Vi hade en ljuvlig dag på ön igår, herregud vad fint det är där. Nu när man är vuxen och flyttat till andra sidan sundet har man fått distans till både ön och sin uppväxt. Först nu inser jag verkligen hur fantastiskt det är, vilket vackert ställe att bo på, så kände jag sällan under uppväxten. Möjligtvis sommartid då, när man badade morgon till kväll, åkte moppe, åt glass och tjuvrökte, flörtade med sommargäster osv, det var härligt det!

   

  

En glass i solen var nödvändigt denna dag av brittsommarvärme 🙂

  

  

Många som åkte ut med sina båtar såg vi, hade gärna åkt med!
Ön ni skymtar på bilder ovan heter Fotö, en ganska liten ö med ca 6-700 bofasta. Till vänster ser ni bron mellan Hönö och Fotö och bortanför/innanför bron ligger Lilla London (Göteborg alltså;).

 

Från piren där vi sitter kan man åka båt in till Lilla Bommen om somrarna, eller rättare sagt båten går från Gbg till Hönö och sedan vidare till Vinga (Evert Taubes barndomshem), som ligger en liten bit utanför Hönö.

 

Ett fint tips till er som planerar semester på Västkusten nästa år kanske.

 

  

Tina, känner du igen dig?
Mysiga Tullhuset som ligger bakom mig och Valentin på bilden är en toppenbra fiskrestaurang här i Klåva hamn, den rekommenderas starkt!

  

  

Vackra skärgårdshus.

  

  

Sen hängde vi lite på min gamla Förskolas gård innan middagen, den ligger ca 5 meter från mina pärons hus, snacka om att man hade nära.

 

  

En snorig liten dam har visst doppat näsan i sanden 😉

  

  

Minns ni det vackra gamla huset jag visade för ett tag sedan, med vackra glasverandor, snickarglädje mm. Det är det vita huset på bilden ovan ni ser, lite skillnad va? Eternitplattor och aningens mer avskalat, tråkigt vad tidens trender har förstört..
Det röda huset bredvid är alltså mor och fars, det är där jag vuxit upp, en sån där alldaglig hederlig 80-talsvilla =)

   

  

Sen tog vi färjan över sundet igen och åkte hem för lite lördagsmys.
Hade glömt köpa godis till Valentin med rotade fram ett par klubbor, det var inte lätt att hålla borta från Inez, så hon fick en med..
Väldigt för liten för det tycker jag, men med övervakning gick det bra haha 😉

 

  

  

Nu väntar vi på barnens farmor, ska bli mysigt 🙂

    

Kram och ha en skön söndag!

 
  
  
  
  
  

0
9 Comments
 • Linnéas butik
  oktober 13, 2013

  Vilket ställe att växa upp på. Lyckans ost. Jag har en gång varit och semestrat där och det var minsann trevligt.

  • Catarina Alexandersson
   oktober 13, 2013

   Kul att du varit där, bor du nära Göteborg?
   Kram

  • Linnéas butik
   oktober 22, 2013

   Nej, jag bor i södra Finland. Vi var också i Göteborg. Göteborg gilla jag också. Fast å andra sidan tror jag att jag har gillat alla ställen som jag besökt i Sverige. Fint land att semestra i.
   Ha det gott.

 • Frederica
  oktober 13, 2013

  Allt ser annorlunda ut med gamla ögon 😉

  Men vad är det med alla barn som doppar snoriga näsor i sanden!? Haha. Det ser så mycket vidrigare ut med brunt snor 😛

  Så jättefin bild den sista! 🙂
  Har du photoshopat rejält eller har du så där strålande hy? Wow! Va avis jag blir 😉

  Kram kram

  • Catarina Alexandersson
   oktober 13, 2013

   Haha, ja visst är det äckligt med dessa näsor, hade ingen papper dessutom så jag fick köra en sån där go när man drar bort det med näven och torkar av i gräset haha ;D Småbarnslivet är verkligen glamouröst..

   Men tack hörrö du, nej ingen photoshop, men däremot bra smink! Eftersom jag känt mig himla blek och glåmig efter all migrän så ville jag spackla mig till det bättre 🙂
   Har en primer från Dermalogica (som jag vann hos bloggaren Helena), den är verkligen superduperbra! Sen en fluid från Sensai som jag älskar. Gillar tunna produkter men som ändå täcker ganska bra, vil inte se sminkad ut, men kan lova att det är stor skillnad på innan och efter. Sen på det har jag ett solpuder Guerlain och ett blush från Mac som heter Sugarpink. Lägger solpudret lite under kindben, pannan och näsryggen, blushen lägger jag på toppen av kindbenen för lite rosighet.
   Shit, lät som värsta grejen, men det är inte tokmycket ändå. Vill tillägga att min nuvarnade ansiktkräm är barnens miniderm, den är grym! Om man inte har för fet hy då..

   Tack för din fina komplimang, jättegulligt =)
   Kramar

  • Frederica
   oktober 13, 2013

   Haha, ja fy, glamoröst men alldeles underbart 😉
   Löv har funkat som både snorpapper och topapper på våra barn 😛

   Tack för lite tips. En primer kanske vore något 🙂
   Jag vill inte heller se för sminkad ut. Men foundation som täcker ojämnheter, och lite mascara är ett måste.

   Kramar!

 • Linda
  oktober 13, 2013

  Ja, det här var mycket roligare än att plugga. Blev alldeles glad i kroppen när jag kikar på de fina bilderna du lagt upp.

  Nästa sommar, då jädrans måste jag komma över till din sida. Kanske kan plocka upp Judita på vägen. :0)

  Kram Linda Pinda, även kallad för pinnaräfsa när jag var liten. Kanske ska dra den storyn på bloggen? Ha, ha! 🙂

 • hemma hos lilla mej
  oktober 13, 2013

  Underbara bilder -Ha en skön söndag fina du .Kramar Rita

 • Home2tiny
  oktober 15, 2013

  Jaaaa såklart att jag känner igen mig vännen. Denna pärla till ö som vi kommer att besöka ofta. Fundrerar på att boka julbordet på Tullhuset, har du käkat det? Låter som rena drömmen för oss som älskar fisk o skaldjur i alla former. Oavsett allt smink i världen kommer jag aldrig få din porslinshy, avis??? Jag??? Inte alls……Kramisar Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.