Softisch

lördag, augusti 24, 2013 8 0

  

Ibland lyckas man smita.

 

Och kasta sig i soffan med ett nytt magasin, det kallar jag lycka och livskvalitet, ja mer än så behöver jag knappt.

 

Vem jag smiter ifrån?
Skulle vara Inez då, så stora krav hon ställer på mig/oss nu så däckar man nästan innan Bolibompa, ja jag alltså.
Inez, hon behöver inte sova hon, knappt alls enligt henne..
Idag har hon inte sovit middag t.e.x, ändå somnade hon inte tidigare än 19.50 nu ikväll (inbillade mig att hon skulle stendäcka typ 18).
Baby on speed helt enkelt, kan vara lite knäckande ibland, inte helt lätt att underhålla en 1,5-åring så många timmar..

   

  

Mucho snyggt i nya Plaza 🙂

  

  

Sitter och drömmer om nya golv, plankgolv, vitvaxad furu (eller helst gran) kanske. Våra golv är så där lite småläskigt pissgula tycker jag, de är inte pricken över i nånstans..
När nya golv är på tapeten så kommer jag be er om tips och råd. Jag vill ha lite vitgråaktiga, ett måste är att se ådringarna igenom, får ej vara heltäckande som på övervåningen.
Vill ha liv i golvet.

   

  

Vill gärna att golvet ”flyter” in i sovrummet med, inga trösklar alltså.
Även i köket och i Inez rum skall det flyta in ett trägolv, jo det vill jag allt.

 

Vänder mig om och tittar på min galne son mitt i allt tänkande, får mig ett skratt, härlig han är!

 

Skitnöjd över sitt lördagsgodis, som förövrigt är nyinfört här. Har varit onödigt med lördagsgodis innan han vet vilken dag som faktiskt är lördag. Han har fått smaka på en och annan godisgrej nån gång ibland innan.
Inez blir det väl andra bullar med kan jag tänka mig, de fattar ju direkt de små liven, men håller undan så gott det går för henne.
Nu babblar jag igen..
Pretto-Catta liksom 😉

   

  

Imorgon blir det förhoppningsvis en tripp in till staden med goa grannen, jippi!

   

Ha en härlig lördagskväll bästa ni!


0
8 Comments
 • Frederica
  augusti 24, 2013

  Så skönt med en stund för dej själv i soffan 😉 Det är lyx som småbarnsförälder.
  För näää, de är inte så lätt att underhålla barn hela dagar..

  Ljusa golv är fint!
  Vi har utan trösklar där uppe där vi la nytt golv (dock ek, för just då visste jag inte att jag ville ha vita trägolv :/). Det blir fint och lättstädat utan trösklar så de tycker jag ni ska köra på när det är dags!

  Ha en härlig kväll!
  Kramar
  Ps. jag har ny bloggadress http://tjugofemman.blogspot.se

 • Pia Gustafsson
  augusti 24, 2013

  Härligt att slappna av i soffan med ett trevligt Magazine. Babbla på du det är bara kul… Fattar vad du menar med golven Kraaaam Pia

 • Välkommen Hem!
  augusti 24, 2013

  Åh, ja så skönt det där såg ut! Jag satt också så där idag med den tidningen och ”posade” för fotografen. Skulle se så där avslappnad ut… och jag läste, och läste och läste….
  Och han knäppte, gång på gång på gång. Vi får se om jag fastnade, haha!
  Men du, vitoljade plankgolv! De e snyggt! haha, kan bero på att vi har det själva. Mattlackade, vitpigmenterade ekplank från Forbo.
  Kolla inne hos mig vettja.
  Puss o kram och godnatt, shoppa lugnt imorgon!
  Judita

 • Anonymous
  augusti 25, 2013

  Ah men detdära med golv asså! Guuu va jag velade o funderade nu vid vår renovering av hela bottenvåningen. Och det blev – faktiskt – ekparkett! Dock mattlackad & breda tiljor, det blir liksom som spår där de klickas i. Komplicerad förklaring, men det blev bra! Men ibland ångrar jag lite att vi inte tog vitlaserat ändå…, Som jag var inne på först. Men ALLTsyns ju sådant!!

  På övervåningen har vi typ hallen & ett barnrum i vitmålad täckande vit. Det är furu. Vi gjorde det för två tre år sen kanske. Men allt allt syns och det är ett mjukt golv där det lätt blir märken. Vi kommer slita ut det…är det tänkt. Vi var väl iofs lite snåla oxå o köpte nåt billigt andrahandssort på bauhaus….

  Men snyggt och ljust blir det ju av vitt!! Ev kanske vi kör vitlaserat eklaminat istället. Eller nån helvit variant av klicklaminat. Det är ungarna som huserar på övervåningen o liknar är ju himla bra då.

  Oj vad långt det blev…

  Natti natti!
  Anna-Panna

  • Anonymous
   augusti 25, 2013

   liknar = laminat! 😉
   Shit att skriva fr mobilen är lite krångligt & det blir lite tokiga ord & meningar. Ibland får jag dessutom. Inte iväg mitt svar för det är som att det hänger sig o. Jag inte väljer ”Anonym”…

   Och yes – känner såååå igen det där 1,5-årssyndromet!! Man kan ju missa nåt!!!! Så verkar de tänka, de små. Pjuh!! 😉

  • Catarina Alexandersson
   augusti 25, 2013

   Tycker faktiskt om ekparkett, kan vara jättefint! Dock är den vi har i v-rummet original från 81, klarlackad och väldigt gulnad, så därför vill jag byta. Fast kommer dröja tills vi har råd..
   Övervåningen målade vi vit av ekonomiska själ, golvet var riktigt risigt där uppe, men grovt så det gick toppen att slipa och måla 🙂 Är jättefint, men som du säger känsligt.

   Kramen på dig going!

  • Anonymous
   augusti 27, 2013

   Förstår vad du menar. Är oxå allergisk mot gulnad ekparkett. Det hade vi i vardagsrummet här nu innan renoveringen. Huset är byggt -79 så det var nog sen dess. Dock slipade och lackade vi om det när vi flyttade in -05, det blev himla fräscht faktiskt! Men vi visste ju att en större renovering skulle ske så vi har inte direkt vart så rädda om golvet ändå.

   Golv gör jäkligt mkt märker man nu när vi har nytt enhetligt i hall, kök, vardagsrum & sovrum på vårt entréplan.

   Men man ska ha tid & ork & framför allt pengar 😉

   Ha det fint snygging!

 • Lina
  augusti 25, 2013

  Här valdes ekparkett (fyrstav för mycket liv) när vi renoverade i köket. Hade vitt laminatgolv med ådring innan i köket och svart katt ihop med det var ingen höjdare, såg smutsigt ut jämt! Bytte då större delen av huset ek (150 kvm enplanshus) och det är ju jättesnyggt att slippa trösklar, det man bara ska tänka på när man har ett och samma golv på en stor yta är att trägolv rör sig (pga fuktigt/torrt på sommar/vinter). Detta kan resultera i glipor vid kanterna som blir större ju ”längre” yta med golv som ska dras ihop, om du förstår vad jag menar. 🙂 Vid dörrar sitter ju golvet ”fast” och kan inte röra sig som det vill så då kan man få stora springor just vid dörren. Detta har vi problem med vintertid då vi har ett uppvärmningssystem som gör att vi får ett väldigt torrt inneklimat. Men pratar man med kunnigt golvfolk så kan man säkert få hjälp hur man ska lägga golvet för att slippa detta 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.