Långpromenad

måndag, augusti 12, 2013 17 0

  

Bild tagen precis innan vagnen håller på att åka iväg med mig nedför en backe ;D, denna mamma needs to do some workout.. 

Blev en lång promenad igår.

 

Så härligt det var, och vackert. Rejält med blåst när vi gick längs landsvägen, men väl inne i skogen var det stilla och skönt 🙂

   Ny kofta från H&M, så skön.

Väl hemma, efter en dryg timma, kom tjatet direkt från liten. -”Gunga, gunga”! (Det bästa hon vet)
Ok, då då, sa jag.


Om denna jänta nånsin har hårband? Jodå, men de ryker fortare än fortast..

  

-Mamma, Ebba vill följa med!

  

  

-Tyvärr, du får inte vara på lekplatsen, puss och hej!

  

  

Medans Ebba ligger och deppar, gungar vi lite grann..

  

  

God morgon på er!


Eller god och god.. Har väl sovit sådär, vemod och ångest har hållit mig vaken.
Imorgon är det nämligen dags för Valentins första inskolningsdag på Förskolan, och jag är lite ängslig för min lille grabb.
Fast det blir säkert bra, vi har varit superpositiva när vi pratat med honom om det, ändå visar han ganska mycket tecken på förväntansångest.

 

Han är en tänkare av rang den lille mannen, äpplet faller inte långt från trädet, som man säger..

 

-Jag behöver väl inte sova där? Frågar han.
-Jag vill ha egen matlåda, och mina tuschpennor. -Jag vill inte leka med killar, bara tjejer. 
-Du kan inte lämna mig ensam där förstår du mamma, jag är faktiskt bara tre år!

 

Det snurrar mycket där inne i Valentins huvud, älskade barn.
Vi försöker vara så pedagogiska, positiva och glada det bara går när vi pratar med honom.

 

Någon annan där ute som har erfarenheter att dela med sig av när det gäller inskolning av 3,5-åring?

   

Önskar er en fin måndag!

Kram


Till Ellinor som skrev om sitt ur-akuta snitt, du får gärna skriva mer och berätta om du skulle känna för det, har ju varit i samma situation.
Den mentala biten är tusen gånger värre än det fysiska, ärrad för livet. Känns på något sett lite skönt att veta att man inte är ensam, har känt att jag inte har någon att prata med, trots psykologhjälp.

Bara om du vill.. kan maila om du vill.

Kram

0
17 Comments
 • Tina
  augusti 12, 2013

  Björnbär är smaskens, har dock hela trädgården full av stickiga snår. Well well, de är ju trots allt så goda!

  Ha det fint!

  • Catarina Alexandersson
   augusti 12, 2013

   Kan vara jobbigt med för mycket kanske, men jag tycker det är himla vackert 🙂

   Ha det fint du med!

 • Lantligt i smultronbacken
  augusti 12, 2013

  Hualigen, förstår din ångest. Jag har den redan och om en månad är det dags för inskolning här (samma vecka som hon blir 3år). Men hon pratar om dagis hela tiden och längtar så jag hoppas det blir bra. Höst på det är ju inte heller det lättaste för psyket. Fy!!!

  När ska Inez skolas in då?

  Kram Teres

  • Catarina Alexandersson
   augusti 12, 2013

   Det som är skönt är att Valentins 5-åriga tjejkompis (och granne) går på samma avdelning, hon är så go så jag hoppas han blir trygg då 🙂 Sen tror jag det kommer gå bra ändå, tillslut iallafall.

   Inez börjar veckan efter, den 20:e. Då kommer en av pedagogerna hem till oss och leker med Inez själv i en timma, fantastiskt sätt att börja en inskolning tycker jag 🙂
   Det är en jättetröst att barnens Förskola har himla bra rykte 🙂

   Kram och lycka till med din goa tjej, kommer gå som smort tror jag, självständig som hon verkar =)

 • HjärtatsVitaHem
  augusti 12, 2013

  Härlig långpromenad! Va söt din lilla tjej är! 🙂

  Kram Jenny

 • Postadress Torslanda
  augusti 12, 2013

  Härligt härligt, ni har ju så fina proemnadområden runt där ni bor!

  Vi har skolat in Ella på ny förskola när hon var 3 1/2 år men då hade hon redan gått på förskolor i Linnéstan så
  ingen erfarenhet eller råd när det gäller att skola in första gången. Det kommer säkert att gå jättebra!
  Och var urjobbigt i perioder. Det har vi haft. Upp och ner. Som det är med de små.

  • Catarina Alexandersson
   augusti 12, 2013

   Jo jag vet, det är ups and downs för alla, och jag tror oxå det kommer gå rätt så bra. Hoppas det iallafall.

   Kram!

 • Linda
  augusti 12, 2013

  Vilka härliga kort!

  Du ska se att det kommer att gå jättebra. Ni gör helt rätt som inte visar vad ni känner utan är positiva. Det är väldigt viktigt tycker jag för om föräldrarna som barnet tyr sig till inte är positiva till situationen så kommer ju inte heller barnet att bli det.

  Här är jag fortfarande lite seg efter partyt. Blev bara två glas vin under kvällen då det var en del roddande men jag hade såååå kul ändå. Hade svårt att varva ned när vi kom hem på natten så jag somnade inte förrän efter klockan fem någon gång. Så det känns men det gör inget för det blev en så lyckad fest. :0)

  Massor av kramar!
  Linda

 • Mina drömmars hus
  augusti 12, 2013

  Så ljuvligt med låååååååånga promenader i skogen. Att fylla lungorna med skogsluft det är gött det.
  Du ska se att Valentin kommer att trivas som fisken i vattnet bara han kommer dit.
  Lycka till
  Kram
  AC

 • H`s enkla vardag
  augusti 12, 2013

  Vilka underbara bilder och lilltösen är så himla sööt..
  Jag tror det kommer gå superbra med inskolningen, sedan kanske han behöver några dagar extra med inskolning. Mina döttrar har aldrig gillat fritids, så de har gått minimalt där båda två..
  Kram och lycka till.
  Helena

 • På Nylund
  augusti 12, 2013

  Åh, förstår din oro. Jag har redan ångest över att lillen ska börja på dagis i januari. Maken förstår mig inte alls, det är ju många månader till dess… Jag håller tummarna för att det kommer går bra och det tror jag nog. Han är ju så stor ändå och kommer säkert tycka att det är ganska spännande med dagis. Det händer ju mkt där o så har de många olika planerade aktiviteter m.m.

  Kram

 • Hanna
  augusti 12, 2013

  Så fina bilder.
  Lycka till med förskole starten, det kommer säkert att gå toppen.
  Hanna

 • Anonymous
  augusti 12, 2013

  Förstår dig vännen, om han krisar i veckan på förskolan så försök att hålla modet uppe , barn är så bra på att läsa av oss vuxna , blir du ledsen över att han bryter ihop så blir det bara jobbigare , man blir väldigt osäker som mamma i dessa situationer hur man skall bete sig när de springer efter en och är ledsna och inte vill vinka osv!! Men mitt råd är vinka och se glad ut ( även om han är jätte ledsen ) usch så svårt att förklara ! Kom in i morgon efter så får jag höra hur det gått 🙂 kram Linda granne

 • Hus Inspiration Inredning
  augusti 13, 2013

  Jag tänkte starta igång en Träningsutmaing!
  Denna utmaning går mest ut på att hålla igång och röra på sig på en viss nivå under en viss tid varje vecka. Bestäm dig, utifrån ditt nuläge, hur mycket träning per vecka känns som realistiskt men ändå som en utmaning för dig. Är du nubörjare så börja med 30 min pass (förslagsvis raska promenader blandat med lite lite jogg) 3 gånger i veckan. Hur mycket vill du träna för att känna dig nöjd? För mig handlar det om runt en timme 3ggr i veckan!Kör igång redan idag!
  Kom ihåg att du tävlar mot dig själv, på dina villkor och utifrån dina egna förutsättningar! Du gör detta för din skull, en sådan här satsning på dig själv är du alltid värd!
  Veckovis kommer jag presentera veckans utmaning, varje vecka på tisdagar kommer en ny utmaning
  Rapportera varje dag du tränat och länka till mig så jag ser att ni tränar! (Jag länkar tillbaka till er vid varje utmaning så alla kan följa er träning) Skriv gärna en kommentar på min blogg också så jag inte missar någon.
  Vill du vara med? Anmäl dig här på min blogg genom att kommentera: http://husinspirationinredning.blogspot.se/2013/08/traningsutmaning_13.html

 • Titta in hos Thess
  augusti 13, 2013

  Ja jag förstår precis vad du går igenom just nu.
  Skolade in Ella på fritids förra veckan och med facit i hand så var vi nog lika nervösa både hon och jag.
  För när jag kom till jobbet måndagen efter att lämnat Ella och såg att allt funkade så var jag heeeelt slut och fick inte ett skit gjort på hela dagen :)))
  Annars tycker jag att ni gör helt rätt som pratar om det mycket.
  Men jag lovar dig att det kommer att gå bra,när han k ser att han får en massa nya kompisar och att alla är där för att leka och ha kul.
  Ska tänka på er i morgon :)))

  Kram Thess

 • Välkommen Hem!
  augusti 13, 2013

  Åh min söta lilla vän! Jag förstår så väl din ångest och jag lider med dig lite grann, fast det var så längesen som jag skolade in mina båda. Inte klokt vad tiden går, i slutet på månaden fyller Emil 18 år!!
  Iallafall så minns jag att allt gick bättre än förväntat men såklart fanns där många ups and downs också. Jag tycker att det gör oerhört mycket hur personalen är och hur de bemöter en på morgnarna. Om magskänslan säger att ”det här känns inte rätt”, våga säga till då. Man stod där mest och kände sig dum, som att man störde och inte ville vara ivägen, men det är ju ditt barn det handlar om. Tänk så.
  Nu hoppas jag och tror att allt gick bra för er idag och att han kommer att trivas finfint med nya kompisar och allt
  STÖRSTA STYRKEKRAMEN till dig!
  Judita

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.