Altan

söndag, juli 7, 2013 2 0

  

Nu kan vi springa runt.

In och ut och runt, genom öppna dörrar både fram och bak, kul för både barn och hund 🙂
På den nya altanen har vi morgonsol, vårt hus ligger väl egentligen åt fel håll kan man säga. Det gör inte så mycket, för lösning till kvällssol även på baksidan finns..

   

Här kan vi traska ut och morgonmysa nu 🙂

Metalldelarna som syns ovan trappsteget är från plintarna, de ska bort så småningom. Hade ingen metallkap så de fick vara där nu..

  

Tomt på möbler än så länge, bara de gamla tråkiga som tidigare ägare lämnade kvar.
Så småningom ska vi ha en liten lounge-del här, med mysig soffa och så. Även ett långbord med 6 stolar, men de ska inte stå på altanen, för evigt åtminstone..

  

  

Gräsmattan ska fixas med, är så gropig på vissa ställen så det ser ut som att altanen hänger i luften, men det tar vi en annan gång..

  

Altanen är inte gigantisk men räcker gott och väl, ca 27 m2. På bilden under har jag kluddat lite på en idé vi har, nämligen att förlänga altanen i L-form. Trall även där var tanken först, men nu är vi mer sugna på stenläggning, enkla betongplattor 35x35cm.
Det är här vi vill att matbord och stolar ska stå sen, t.o.m en liten paviljong skulle jag kunna tänka mig.

   

  

Det långa sträcket markerar hur långt betongplattorna ska sträcka sig.
Mot grannens staket har jag en idé om stooora odlingslådor, ganska höga och med armeringsnät som spaljé åt någon klätterväxt.
Vill ju gärna ha så insynsskyddat som möjligt, så man kan springa naken i trädgården haha ;D
Ja, och det gamla lilla landet ska bort såklart.

 

Det där med kvällssolen löser vi i och med denna plattläggning för där har vi sol tills den går ner i princip, tack vare att taket på huset är så lågt.
På själva trädäcket har vi full sol till 13 ungefär och vid 15.30 är den helt borta där men fortsätter ut i trädgården alltså.
Sen har vi ju altanen på framsidan oxå, med både dag och kvällssol.

 

Men gud vad jag tjötar då, är ni ens intresserade liksom??
Haha jaja, nu ska jag ut och lapa sol för det är sommarrrrr!!

   

Kram och hej!

0
2 Comments
 • H`s enkla vardag
  juli 7, 2013

  Härliga ideer du har, låter som jag… Håller alltid på och filar på ngt. Fint får ni iallafall. Bra att kunna byta altan efter hur solen står och kul att kunna springa runt runt…
  Kram helena

 • Home2tiny
  juli 7, 2013

  Så fintni får det o kul med alla dina ideer som du delar med dig. Som husägare har man tusen projekt, det tar aldrig slut, tur att man tycker det är roligt. Ska bli spännande att se allt när det är färdigt o vilka utemöbler du väljer. Kramisar Tina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.