Ujujuj

söndag, februari 10, 2013 16 0

 

Seg segare segast

Slå upp ordet ”trött” och ni finner en bild på mig..

 

Får nog ge mig själv en lavett lite då och då idag, så jag inte dönar i backen, gäsp..

Vilken natt jag haft, och gud vad synd det varit om min lilla Inez som haft superhög feber i natt. Det har faktiskt varit lite kritiskt och nära behov av sjuktransport. 
Himla typiskt att J skulle vara borta dessutom, han var på fest igår, för första gången på ett halvår, och sov hos sin mor i stan. Hemma satt jag med två sjuklingar igår, Valentin med hosta och snörvel och Inez med snörvel och feber. Jag har varit uppe i princip hela natten, hostmedicin och kissepauser med Valentin och med Inez har jag stått ute i snön, ja det är sant!
Vaknade av att hon höll på att brinna upp, vet ej temp för det var omöjligt att ta, hon feberkrampade häftigt. När hon vaknade till vid 7.30 lyckades jag kolla och termometern stod på 40,7!! Och det var på morgonen liksom, har förmodligen haft ännu högre i natt. Ringde sjukvårdsrådgivningen och fick rådet att hålla henne sval och ge febernedsättande, vilket jag redan gjort. Kollade tempen efterhand, med rådgivaren i telefon, tempen hann gå ner till 40,0 under tiden vi pratade och hon sa att om den skulle vända upp igen var jag tvungen att ringa ambulans. Gränsen för akut ligger på 41 sa hon, sen är det farligt för hjärnan. Lite småpanik i kroppen på mig, fy vad jobbigt det kändes..
Ensam med mina små och en vovve som behövde rastas, skickade ut henne ensam tillslut, i trädgården, tur att man bor som man gör.
Fick ringa en bakis J som tog med sig sin mor och skyndade hit, i fall vi skulle behöva åka in.

Nu sover lillan, har runt 39 graders feber, känns som at det är under kontroll..skönt..
Ska jag sätta mig i soffan och pusta ut lite, sova kan jag inte, speedad på nåt sätt.
Dessa småbarnsår alltså..

Ses när jag är lite piggare igen!


0
16 Comments
 • Lina
  februari 10, 2013

  🙁 Usch och fy, låter inte som en kul natt för någon utav er. Läskigt med så hög feber. Hade ingen aning om att 41 grader var en magisk gräns, men då har jag lärt mig något idag med. Hoppas lillan kryar på sig snabbt och att mamman får sova gott inatt!

  Kram

 • Hanna
  februari 10, 2013

  usch så tråkigt med sjuka barn. Hoppas att det är lite bättre idag.
  Ha en fin söndags eftermiddag!
  Kram
  Hanna

 • Ljuvligtvitt & busiga gossar
  februari 10, 2013

  Fy, låter inte alls kul att hon är så sjuk 🙁
  Hoppas hon piggar på sig snabbt nu, så du får sova gott i natt!

  KRAM

 • Anonymous
  februari 10, 2013

  Stackar er! Hoppas det börjat reda sej! Har int hört om ngn sådan gräns ang feber här i Finland! Vi brukar nog gärna ha barn som feberkrampat att uppsöka sjukhus! Å är sköterska! Burana flytande e ju bra för hög feber! Hoppas ni får sova inatt:)! Krya på er! Kram jecka

 • Lantligt i smultronbacken
  februari 10, 2013

  Hualigen vad otäckt. Hoppas hon kryar på sig snabbt

  Kram Teres

 • Postadress Torslanda
  februari 10, 2013

  Nej men usch så otäckt. Det är ju så tungt när de små är sjuka. Och att vara ensam med två små sjuka och hund. Hoppas att det värsta släpper nu för er. Det där tar på krafterna. Krya!

 • House number 11
  februari 10, 2013

  Usch,usch, usch! Stackars er! Hoppas att ni får bättre sömn och lugn i natt och att ni kryar på er!
  Kram Jenny

 • hemma hos lilla mej
  februari 10, 2013

  Nej usch vad jobbigt.Är ju bara så hemskt när små barn är sjuka.Stackars dej med två små sjuklingar och en liten hund.Hoppas att det vänder snart och att ni kryar på er.Massor av kramar Rita ♥

 • sofia PR
  februari 11, 2013

  Men nej.. Stackars er! Varva med både ipren och alvedon var 4.e timme, ger bäst resultat.. Krya på er nu!

  Puss o kram

 • H`s enkla vardag
  februari 11, 2013

  Oj! Du sa att hon krampade!? Och sjukvårdsupplysningen tycket inte ni skulle komma in??? Konstigt! Hoppas hon mår bättre nu iallafall! Kram Helena

 • Anonymous
  februari 11, 2013

  Stackars er! vilken pers fy. Skönt att febern gick ner, Hoppas att det vänder nu.
  Styrke pussar och kramar ifrån Kusin Martina

 • Anonymous
  februari 11, 2013

  Men fy sjutton vad läbbigt!! Och murphy liksom, att man är ensam med de små just en sån natt!! Min ena lillebror fick feberkramp när han var liten. Han o mamma låg faktiskt inlagda några dagar. Minns det så väl o hur orolig jag var (är 7 år äldre).

  Min stora tjej, som är 6 år åkte vi in med till sjukan när hon var 8 mån. Hon hade vart förkyld o hängig länge o så ser jag plötsligt hur hon har ändrat färg (typ blå-grå) o skakar. Testerna för div grejer visade inget så det var antagligen att febern steg för snabbt i kroppen o då kan reaktionen bli som jag beskrev. Läbbigt.

  Har hört att Ipren är bättre att ge än Alvedon! Det kanske du oxå hört?

  Här har vi oxå en krasslig tös (min är 11 mån snart). Eländiga sjukstugor överallt just nu 🙁
  Krya på sötnosen!

  Kram
  ANNA-Panna

  • Catarina Alexandersson
   februari 12, 2013

   Hej Anna-panna!!
   Tänker på dig emmellanåt..Hur går det för dig med lillan och snuttandet? Här är det forfarande same same..hon blev ju dålig nu när vi tänkt att ta tag i avvänjningen, typiskt..

   Kram

  • Anonymous
   februari 13, 2013

   Same same här oxå…. Vi ska oxå ”ta tag i det” men just nu är hon förkyld o megarutten i magen (förkylningen kan visst hamna där oxå), så inte läge just nu. Sen är hon ju så förbannat envis nattetid o jag lika förbannat trött. Så man sticker ju dit bröstet fortare än man hinner tänka 😉

   Det ska nog bli ordning på våra tösabitar till slut!!

   Just nu är en vän (sen skoltiden) här o hälsar på sin mamma hela veckan, hon bor sen 10 år i Gbg o fick sitt första barn i maj förra året, en flicka. Ja vi skulle ju sesam dels har o är de sjuka o så nu även min lilla då. Suck vad tröttsamt!! På sönd åker hon ju hem igen!!! Har tänkt att jag o lillfisen ska försöka ta oss till Götet längre fram i vår. Mysigt att passa på medan man är f-ledig. Tiden går ju så fort bara!!!

   Kram
   Anna(Panna)

 • Anonymous
  februari 13, 2013

  sesam dels…? Ja det skulle typ stå att ”vi skulle ju ses men…” (J-a ajfån) 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.