onsdag, april 6, 2011 2 0
Vi har köpt hus!!!!………eller inte…..
Det är FAAAAAAAAAAAN helt sjukt, ursäkta men jag är fullkomligt galet förbannad!!!!!
Jag ska inte rabbla allt för det har ni inte tid med, men jag kan säga att jag/vi har haft SJUUUUKT mycket otur med det mesta den senaste tiden (läs 2 år), men nu var det fasen droppen tror jag.
Som ni kanske vet så är vi ute efter att köpa hus/radhus och har kollat på en hel del objekt, varit med och budat på 4 st, ja det har ju tagit sitt lilla tag..
Huset ni ser nedan köpte vi NÄSTAN igår, jojomensan, vi vann budgivningen med vad vi trodde var en sista ”dödsstöt”, på ca 35 000:- över vår tänkta budget.
Alla papper fixades iordning hos mäklaren och mailades till oss samt säljarna, jag och mäklaren pratade länge om diverse saker och bla skämtade jag om att vi skulle hålla tummarna att ingen skulle ringa säljarna under natten och lägga ett högre bud, innan kontraktet skulle skrivas dagen därpå (läs idag)
Mäklaren skrattade med och sa att sånt faktiskt händer och att det hände för ca två veckor sedan, jätte jobbig situation blev det sa hon. Men, sa hon, det händer kanske bara ca vart 10:de år så det skulle ju inte hända oss såklart.
INTE!!!!!!!!!!
Vad fan händer då? Jo jag tar upp min mobil ca 21:15 på kvällen för att ringa mamma och pappa och tjöta lite och då ser jag det förbannade messet!!!!!!!!!!!
Budgivare nr. 2 har höjt budet med 50 000:-!!!!!!!! 85 000:- över vår budget!!!!
Så där ja, vi var rökta igen…………och vi som trodde allt i princip var klappat och klart……..
Fy fan för att inte muntliga avtal gäller…..
Jag menar, skulle vi lägga ytterligare bud hade vi hamnat på över 2600000:-, dessutom är det ett radhus i form av bostadsrätt med en avgift på 4300 (utan el) så månadskostnaden hade blivit skyhög för oss. För oss som kommer från hyresrätt och har gnetat ihop till kontantinsats (som i detta fall hade hamnat på ca 400 000:-) är i princip omöjligt att hitta ett hus man har råd med i Gbg området.
Synd att man inte gav sig in i bostadsmarknaden tidigare, typ en 1:a, när man var yngre. Då kanske man hade kunnat göra sid en extra hacka..
Känns ganska hopplöst..
Vår budget för friköpt hus/radhus är lite högre men med tanke på vad tidigare hus, som vi varit med och budat på, har hamnat (minst 400 000:- över utgångspris) så känns det som ett dött lopp..

 

Utgångspriset var 2 175 000:- och såldes alltså för 2 585 000:-
Vilket skämt..
Ja ja mina vänner, vi hörs.
Kram
Ps. Hoppas ingen blev upprörd för alla svordomar, de var nödvändiga..
0
2 Comments
 • Lantliv i Norregård
  april 6, 2011

  Vad triiiiiiiiiiiiiiiiist!!!!! Men vet du detta är inte vad du vill höra nu….MEN det kanske var meningen att Ni inte skulle ha det! Så kommer du tänka när Ni väl har köpt!!!!! För så klart blir det ett hus för Er oxå!!!!!

  Styrkekramar Malin

 • iettparadis.blogspot.com
  april 17, 2011

  Jisses vilka priser ni har därborta! Hur som helst, vilket fint hus ni hittade, men säger som ovanstående. Det var kanske inte meningen…. något bättre väntar er!! Lycka till med era husplaner!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.