tisdag, mars 8, 2011 4 0
Tema Fabriken: Golv
Jaha då var det dags att frossa i lite golv, lite tråkigt att jag inte kan visa så mycket ifrån vår boning, finns nämnligen inte mycket att visa då.
Plankgolv
Visst är det vansinnigt vackert med långa plankgolv, så många av er där ute som har det, och jag är så avis!! Jag och J hade det i första lägenheten, saknar det..
Vita plankgolv är dösnyggt, fräscht liksom, men jag gillar oxå träfärgade, riktigt mörka bruna/svarta, vitsåpade, gråmålade och min faramtida våta dröm är en grå drivvedston på trät, YES!!  
Schackrutigt plankgolv
En kul idé är ju att måla schackrutigt på sina plankgolv, helst lite dova färger, skänker liv och värme.

  

Marockanskt kakel
En annan dröm är ett badrumgolv, hallgolv eller en remsa i köket av marockanskt kakel, jag fullkomligt älskar det!! Kan ju inte bli mer passande hos oss iom att jag lever med en halvmarockan och har en liten kvarting ihop med honom =)
Finns ju mängder med varianter på detta, under visar jag några av mina favoriter.
Schackrutigt stengolv
Åååå, vad fint det är med svartvittrutigt stengolv, ja blir det inte marockanskt någon gång, så blir det definitivt detta, eller kanske bägge delarna!
Måste erkänna att jag tycker det är döjobbigt att ha alla dessa drömmar om golv och annan inredning när man inte ens har ett place där det kan bli verklighet. Blir jobbigare och mer frustrerande ju längre tiden går, inte kul att bara se på när alla andra fixar sina drömkåkar, inte för att jag är missunnsam, men..
Har trånat efter dessa golv i många år, men vid tiden det blir verklighet hos mig så kommer väl alltsammans finas på Ikea och inte alls kännas lika speciellt och unikt.
Ok, handen på hjärtat, ALLA har ju inte samma stil och kommer därmed inte ha ALLT jag vill ha, det får jag trösta mig med.
Ursäkta bikten, men jag var tvungen att lätta hjärtat 😉
Stavparkett
Sist och definitivt minst kommer vår hyresstavparkett, inte så dumt kan man tycka, men ändå lite tråkig.
Så gul i tonen liksom, ja alldeles för varm iallafall, gillar något askigare toner på trägolv.
Nä nu måste jag runda av, är så nyfiken på alla andra Fabriken-inlägg, gå ni in där oxå och kika.
Todilooooo

 

0
4 Comments
 • Home No.1
  mars 8, 2011

  Hej, ja vi har samma smak när det gäller golv! Snyggt! Kram Annica.

 • popetotrora
  mars 8, 2011

  Haha! Vi delar golvdrömmar, du och jag. Jag har också skrivit om min längtan efter plankgolv och marockansk golv i badrummet, idag. 🙂

 • Carina
  mars 8, 2011

  Så mycket vackra golv det finns…
  Tänk om golven kunde berätta allt de har fått vara med om!
  Ha en bra tisdag.
  Kramen.

 • Marias Château
  mars 10, 2011

  Oj, oj, så många vackra golv du visar. Älskar också plankgolv, men har tyvärr lite dålig erfarenhet av vitaplank (de blir så smutsiga och avskavda på nolltid), men snygga är de :).

  Marokanska kakel skulle inte sitta helt fel i vårat nya badrum, men de är på tok för dyra för vår budget:(, så det får nog bli något trditionellt vitt :).

  Önskar dig en underbar torsdagskväll!

  kram kram Maria

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.