SNAPSHOTS

torsdag, juli 6, 2023 2 0

Innehåller annonslänkar

Livets klänning Positano från Adoore

Alltså vilka härliga semesterdagar vi har, så otroligt tacksam över att vi får så fin vecka här nere i Kroatien. Att få bli riktigt soldränkt och simma längder i kristallklara adriatiska havet.

Vi går upp relativt tidigt, runt 8, och lägger oss lite innan 23. Så inga sena nätter utan vi fångar dagarna och solen går ju ner tidigare vid medelhavet än hemma i Sverige om sommaren, strax efter 20 och blir väl helt mörkt vid 21 ungefär.

Vi äter middag runt 19:30 sen tar vi kanske en drink uppe på rooftop-baren innan vi slänger oss i sängarna på vårt svala rum och kollar lite på tv, snicksnackar och så.

Takbaren på hotellet är verkligen helt otrolig, så elegant inredd och längst bort är en liten restaurangdel. Solnedgången är väldigt fin härifrån och det är många som vill fota den. Sett en hel del som precis som jag vill ta fina instapics etc. De flesta lite snabbt och snyggt och en del posandes som bara den haha. Tycker det är trevligt att bara sitta och kolla på folk, men också att ta en drink på tu man hand med min älskade man.

Barnen är ju så stora nu att de klarar sig själva runt om hotellet, framförallt på hotellrummet där de föredrar att tillbringa sista vakna timmen. Mättade av dagarnas soltimmar och många bad och promenader.

Bakom hotellet reser sig de mäktiga Biokovobergen, så himla vackert tycker jag.

Igår tog vi en promenad bort till Makarska hamn och udden som går ut på ena sidan, där finns en grotta där det en gång varit bar/nattklubb som ligger otroligt häftigt. Iallafall om man frågar mig för jag var ju bara tvungen att få hit kidsen så de kunde få hoppa från klipporna intill.

Jag går ju verkligen gång på sånt här, min familj inte lika mycket kanske, iallafall när de var lite knepigt att ta sig upp ur vattnet. Det är här jag märker skillnaden på min uppväxt på ön, där hela barndomen var ett ständigt äventyr i bergen runt Hönö, med galna klipphopp ändå från 13 meter och ner i det stora blå. Vi öbor var galningar, JAG var en galning, och till viss del sitter det i.

Att få den där goa kicken i livet som pirret i magen ger vid dyk och hopp från höga klippor. Inez har ärvt mycket av det, mina killar är lite försiktigare, kanske klokare också.. 😉

Mannen bräcker däremot mig i att kasta macka med råge, jag är 100% värdelös på att kasta, allt som har med bollsport att göra med för den delen. Min man däremot är en multitalang på allt från minigolf till fotboll och handboll. Tur att barnen verkar ha ärvt det 🙂

På eftermiddagen idag blev det en lång promenad bort mot Brela, inte hela vägen för det var hett hett hett idag och jag blev helt slut när jag skymtade grannstaden. Men vilken fantastisk tur längs havet det blev, överallt lika vackert och hur många små vikar som helst. Även en hel del nudister på sina ställen, härligt för dem att vara ett med naturen på denna vackra plats. Lite avis på att de vågar faktiskt. Jag kan absolut bada naken, men inte när någon annan än min familj är i närheten haha.

Nu har ännu en dag gått mot sitt slut på våra fina semester, näst sista faktiskt, imorgon kör vi sista dagen i paradiset innan morgonflyg hem väntar på lördag.

0
2 Comments
 • Hannas krypin
  juli 7, 2023

  Alltså wow! Det ser verkligen fantastiskt ut. Jag drömmer om att åka till Kroatien och blev inte mindre sugen efter att ha sett dina vackra bilder.

  • Catta
   juli 7, 2023

   Det är verkligen helt otroligt fint här, fräscht och vackra vyer, underbara människor och kristallklart vatten!
   Hoppas du kommer iväg till detta magiska land 🙂
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.