AMINESS KHALANI BEACH HOTEL

torsdag, juli 20, 2023 1 0

Hej på er!

Jag brukar ju skriva lite om och recensera hotellen från våra utlandsresor och det tänkte jag göra även denna gång, brukar vara uppskattat så hoppas ni gillar.

Vi bodde ju alltså då i utkanten av staden Makarska med ca 20 minuters promenadavstånd till centrala Makarska/hamnen och hotellet vi bodde på heter Aminess Khalani Beach Hotel. Ett stort och superfräscht 5-stjärnigt hotell byggt 2022 så sprillans i princip när vi var där.

Vi hade absolut tänkt oss lite mer budget denna resa men utbudet från Göteborg den veckan var begränsat, få resor och allt var dyrt, vi vill ha en viss standard och det måste vara tilltalande för ögat och kännas mysigt men behöver absolut inte vara den lyx valet tillslut föll på. Mysigt är väl inte ordet som faller in på detta stora komplex heller för den delen men det var verkligen flott och härligt!

Vi var ute efter en vecka med total återhämtning med alla tänkbara bekvämligheter och 100% familjetid, vår enda gemensamma semestervecka denna sommar som det var osv, och det fick vi 🙂

Hotellets gemensamhetsytor, uteplatser, restauranger och poolområde:

The Above – Rooftop Restaurant & Bar, här kan man ju låta bilderna tala för sig själva, vilken otrolig atmosfär. Hav möter himmel, solnedgången är magiska, utsikten vid och drinkarna fantastiska.

Livemusik varje kväll och längst bort ligger restaurangdelen av The Above, en extravagant a la carte-restaurang. Där åt vi aldrig då vi lade till halvpension i vår bokning och alla middagar ingick i huvudrestaurangen och dessutom var allting svindyrt så vi kände inte att det var motiverat att skippa en betald middag mot att spendera tusenlappar på en i mer lyx. Maten i huvudrestaurangen var jättebra så gick absolut ingen nöd på oss om man säger så.

Hotellets pooler var tre till antalet, en lite större huvudpool att simma längder i eller hoppas och stoja för det var fritt fram för det, även dyka osv. Tyckte det var en perfekt balans av lekfulla barn och motionssimmande vuxna, men kan tänka mig att det finns de som åker som par som hade uppskattat en +16-del av poolområdet utan barn. Men då finns ju istället stränderna där man lätt hittar egen remsa bland kalkklipporna. Poolen hade iallafall swimup-bar.

Sen fanns en barnpool med ca 1 meters djup, även den med bar, fast då med fruktdrinkar, slush, glass etc. Och en babypool med liten rutschkana osv. Fräscht överallt, och poolhanddukar ingår som man får byta varje dag om man vill, och även ta med till stranden där hotellet har en egen remsa med solstolar som ingår. Vi åt frukost runt 8:30 varje morgon och därefter fanns det ff tid att haffa solstolar med bra läge, runt 9:30 var väl alla paxade i stort sett. Rätt gott om dem faktiskt, både runt poolerna och mot havet till. Skön tjock madrass på dem också.

Fin liten lekplats och kidsclub med olika aktiviteter, mina barn för stora för det och vi kunde sakna lite mer teen-häng med kanske pingisbord och aktiviteter, istället fanns ett stort gaming room med alla tänkbara konsoller och spel. Kul en kväll men inte mer, för våra iallafall. Fanns även lite bordsspel där inne.

Huvudrestaurangen som ligger i bottenplan med terass mot poolområdet missade jag att fota på insidan men det var heller aldrig folktomt när vi var där och fota bland folk som tar mat osv är inget jag gör. Men det är hur som helst en bufférestaurang där man tar mat själv och där kockar står och steker fick eller kött enligt önskemål a la minute och där utbudet på olika rätter och tillbehör var generöst. Superfräscht och väldigt gott skulle jag säga, men jag gillar ju det mesta också. Verkligen ingen bambakänsla utan buffé med klass. Lånar tre bilder från Apollo (vi bokade med Tui).

Bild lånad från Apollo
Bild lånad från Apollo
Bild lånad från Apollo

Frukosten var otroligt bra, fanns allt och lite till, färskpressad juice, champagne, vitaminshots, alla tänkbara pålägg och brödsorter, frukter och bakverk. Omeletter efter önskemål, och all annan varm frukostmat man kan tänkas vilja ha.

Genom utgången nedanför trappan här kommer man förutom till stranden och strandpromenaden även till en fin restaurang med lokala rätter.

Även bageri, livsmedelsbutik och café hittar man här.

Rummet vi fick var jättefint, dock vill vi helst ha en tvårummare, fanns inte när vi bokade så fick bli detta. Extra bred dubbelsäng på två meter och barnen fick sova i bäddsoffa på 1,60 m. Sköna sängar och perfekt ac, aldrig sovit i så bra inomhusklimat utomlands tidigare.

Ritualsprodukter i badrummet, minikyl, espressomaskin och annat man kan tänkas vilja ha på sitt rum fanns. Fönen var som typ alltid på hotell kass haha, men snälla hur svårt är det att sätta in en fön med tryck i, mitt hår tog en halvtimma att torka med denna.. ilandsproblem absolut men ändå.

Vi hade balkong mot bergen och inte mot havet men vi bokade ju sent och det var ändå kanon, fin balkong osv.

Aminess har också spaavdelning med inomhuspool, jacuzzi, en massa olika bastus och relaxrum, gym etc. Snygg design överallt och ljuvlig doft på hela hotellet.

I lobbyn fanns bar, olika ställen att sitta på, pianomusik, litet bibliotek med böcker på olika språk även svenska. Stora maffiga ytor och kanske inte mysmys men ändå en härlig atmosfär.

Underbart hotell med underbara omgivningar. Det enda som var ett stort minus är att rökning var tillåten på hotellområdet, tycker inte det är ok att man tänder en cigarett på terassen vid bordet där folk sitter och äter. Kan finnas rökruta utanför entrén tycker jag, och så har det faktiskt varit på många hotell vi varit på, helt rökfritt inne på hotellområdet, uppskattar jag väldigt mycket.

Men i det stora hela var det en drömsemester och Makarska stad är väldigt fin, hade velat se mer av den. Underbar strandpromenad full med restauranger och mysiga butiker hela vägen in till stan, även lite åt andra hållet innan en vacker grusad kuststig följer havet till orter som Baska Voda och Brela.

Kroatien är makalöst vackert, med mäktiga Biokovobergen, grönska och sitt otroligt fina vatten.

Vi bokade via TUI, här men även Apollo har paketresor/charter till detta hotell, här. Hotellets egna hemsida hittar ni här.

Nu ska vi iväg här igen till Gothia Cup där Valentin och hans kamrater i IFK Göteborg ska spela 1/16-final mot Önnered efter vinst i 1/32 mot Brommapojkarna. Pirrigt!

Hoppas ni har en fin dag 🙂

KRAM

0
1 Comment
  • Karin
    juli 23, 2023

    Hej,
    Fina bilder! Jag kanske har missta det i texten men i vilket land ligger hotellet och i vilken del?
    /Karin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.