AHA – EN HUDRÄDDARE I NÖDEN

tisdag, januari 24, 2023 0 0

Innehåller annonslänkar

Här kommer ett hudvårdsinlägg med grymma tips om fantastisk resultatinriktad hudvård från Gilda Liljeblad. Märket som jag varit trogen under några år nu och som jag tycker är helt outstanding.

Favorit nr. 1 är rengöringen Cleansing Oil, den tar bort allt smink, huden känns riktigt ren men utan att bli torr, älsk älsk älsk på den. Såg att den fick pris på Global Makeup Awards 2022 så det är ju ett kvitto om något på att den är grym.

Gilda har även en rengöring som heter Micellar Makeup Remover som är avsedd specifikt för sminkborttagning, men den har jag inte provat faktiskt då jag tycker rengöringsoljan gör det jobbet så bra redan.

När jag tvättat huden ren med oljan kör jag en mask då och då, lite för sällan kanske men blivit bättre, och nu på vintern så är Gildas Regenerating AHA Mask rena rama mirakelkuren, känslan är utan att överdriva WOW varje gång. Jo men prova ni ska ni får se, känns som att man får en ny hud.

Har även provat använda den på dekolletaget då jag har en del pigmentfläckar där efter slarvigt solande och AHA är otroligt effektivt för att reducera pigmenteringar, har fått bort massor med små fläckar på min hy. 100% sant så inget jag hittar på.

AHA-syror jobbar exfolierande, ökar kollagenproduktionen, reducerar pigmenteringar och minskar fina linjer. En riktigt supermask, speciellt den här tiden. Under sommarhalvåret får man vara lite försiktig för man ska undvika solexponering när man använder AHA då syrorna gör huden solkänslig. Så därför jobbar jag på med den under vintern och sen varvar jag de andra 4 maskerna från Gilda under sommarhalvåret, som exfolierar, återfuktar och lugnar huden.

När huden är ren och go tar jag ett serum innan ansiktskräm och jag brukar alternera mellan Energising Vitamin C Serum och Calming Serum. Den första ger ett fantastiskt glow, värmer lite på huden när man tar på det och jag gillar den ”aktiva” känslan. Den andra ger mycket fukt.

Mmm, serum är verkligen den mogna hudens bästa vän.

Efter serum kör jag troget på Fortifying Barrier Cream som ger mycket näring, en rik skyddande barriärkräm som gör att huden känns skön hela dagen.

När man har tagit väl hand om huden och använder bra produkter så blir makeupen mycket finare, foundation jämnare och tex pudriga produkter som gärna lägger sig i fina linjer smälter istället in fint.

Jag har inget filter på bilderna, visserligen bra ljus från fönster som gör sitt men jag tycker ändå man kan se hur fint glow huden får med dessa produkter.

Är supernöjd och är inte det minsta sugen på att byta hudvårdsrutin, hamnat 100% rätt i hudvårdsdjungeln känns det som och är ni sugna på att prova utan att behöva köpa full size-produkter så finns två prova-på-kit att välja på med 6 produkter i varje. Passa på nu när de har januari-kampanj, 50% på dessa här.

Kiten innehåller alltså en noga utvald produkt för varje steg i Gildas hudvårdsrutin, vill ni läsa om alla produkter som fins i varje steg hittar ni dem här.

Vad jag använder för smink har jag också skrivit om förut och det mesta består, har mina favoriter även där och i denna vardagsmake har jag följande:

Complexion Rescue från Bare Minerals i nyanserna Bamboo 5,5 och Tan 7 beroende på sommar/vinter. Älskar den för att den täcker lagom, ger väldigt naturlig look.

Bronzer Sommardröm från Idun Minerals. Relativt ny favorit. Använder även Perfect Multi Palette från All I Am, alternerar efter behag. Rouget från paletten använder jag dagligen.

Endless Glow Highlighter Joy från Bare Minerals, duttar lite på toppen av rouget för magiskt skimmer, drar på lite mer på sommaren när man har en fin tan, ger väldigt fint aprikosigt skimmer.

Everyday Perfection Mascara från All I Am, otroligt nöjd med den, men älskar också Lash Lift Mascara från Sweed Beauty.

Perfect Eye Pencil -Double Espresso från All I Am, duttar lite i gluggar i brynen/förstärker formen. Perfekt färg på den men har även Satin Kohl Eye Pencil från Sweed som också är en favorit. Bägge är perfekta att göra amokey eyes med, men också till brynen.

Önskar ni fler skönhetsinlägg? Kom gärna på önskemål, så bra när man själv har lite idétorka.

Nu ska jag tuta iväg på kvällsträning med sonen, och Inez får följa med då jag är själv med barnen denna veckan (varannan) och vi kommer inte hem förrän 21:30 vilket blir lite länge för Inez att vara själv. Inte optimalt att han har så sen träning med tanke på att Inez gärna lägger sig runt 21 för att orka upp till skolan.. men det funkar. Tur vi inte har yngre barn..

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.