SNUGGLE SEASON

torsdag, december 15, 2022 7 0

Innehåller annonslänkar

..och influensatider..

Ja för hua så dålig jag är, kan inte minnas när jag var så risig senast. Ont i kroppen och knoppen, hostig, snorig, trött och yr, blää så segt.

Men det finns nåt positivt med att vara hemma och sjuk, och det är att jag får spendera massa tid med Ebba, som inte ska finnas med oss i mer än två veckor till.. älskade älskade Ebba.

Det blir mycket ”snuggle” med henne dessa dagar och vet ni vad som slog mig när jag tänkte på ordet snuggle, jo att Dr. Snuggles som jag kollade på som liten heter doktor gos om man översätter till svenska haha, men varför heter han det?? Han var väl en snäll uppfinnare? Någon som också kollade på det och som minns vilket tokigt barnprogram det faktiskt var med pratande träd med änglavingar, till synes drogade kameler bland molnen och en skum kosmoskatt, hahaha så knäppt egentligen. Men det var ändå en stor favorit vill jag minnas.

Borrar in mig i hennes päls och snusar hårt, chocken över beslutet slår omkull mig gång på gång, hur ska vi kunna leva utan henne. Gör så ont i hjärtat. Men hon måste få ro, för hur stark hon än är fysiskt så mår hon dåligt psykiskt, orolig och ängslig, dels pga sin dövhet, men också för att hon är lite dement. Hon har också små tumörer.. vår älskade snart 15-åriga nannydog.

Myser med täcke i soffan bredvid granen, försöker verkligen njuta av juletid mitt i sorgen, och hålla skenet uppe för barnen.

Ripple long drink glas 4-pack (rea)

Måste tipsa om denna goda dryck, det är varm choklad med apelsinzest i, alltså oh my så gott!! Om man gillar smaken av romerska bågar vill säga, och det gör ju jag, mums!

Jag gör varm choklad som mamma alltid gjort, med kakao och socker nervispad i mjölk i en kastrull på spisen, rev ner lite apelsin med zestjärnet och tog en klick vispad grädde och minimarshmallows på

toppen. Man får ju faktiskt unna sig det när man är sjuk.

Eat Drink Nap // Bröderna Lejonhjärta // A Frame For Life // Soffbord

Marmorskålen är jag så glad i, hittade den på nya H&M-butiken på Kungsgatan, har varit slutsåld på webben sen ett tag men kan alltså finnas i butik om ni skulle vara intresserade. Fanns massor av fint i marmor i den nya fina butiken.

Jaha hörni, lite svamligt inlägg kanske, är lite yr som sagt, men samtidigt rastlös så det är kul att kika in här. Mycket tid över när man är sjuk men samtidigt inte ork till några större projekt såklart, tanken är ju att man ska vila när man är dålig, övar på det..

Lagom att sysselsätta sig med är väl kanske pyssel ändå, så de har jag också gjort idag, pysslat. Sen har jag kollar på juldukningar, så fin inspiration hos Nordic Nest, här. Där kan man också hitta en massa trevliga recept inför julen, här samt väldigt fint DIY, här.

Får bli dagens tips.

KRAM

0
7 Comments
  • Sofia
    december 15, 2022

    Men fyyy vad jobbigt att veta att tiden nästan är ute! 😭 Låter ju som det är rätt beslut. Här hemma har vi en kattdam som blev 16 i veckan, jag fasar för när den dagen ska komma. Kram!

    Ps Din sida är alltid väldigt seg på att ladda (jag kollar i Chrome på en Android, om det har nån betydelse). Kan va värt att kolla med tech-supporten. 🙂

    • Catta
      december 17, 2022

      Ja det är verkligen fruktansvärt jobbigt, man kastas mellan olika känslor hela tiden. Men vi har pratat om detta sen i somras så vi har haft lång tid att sörja på och jag har gråtit så mycket redan så hoppas det ska göra mig bättre förberedd. Men är ändå livrädd för den dagen…

      Djuren ger så ofantligt mycket kärlek, hoppas du får ha din dam ett tag till, kram.

      Yes, vet om det med sidan men får ingen ordning på det, har flera teman tydligen men vet inte hur jag avinstallerar..

  • Anette B
    december 15, 2022

    Såååå jobbigt för er att veta att Ebbas dagar är räknade❤️Vi fick avliva vår Siberian husky för över 16 år sedan men jag gråter än när jag ser henne på bild denna fantastiska, diviga vackra hund som hette Zorba😪

    Dr Snuggles minns jag väl med flygande rymdträd o grejor, måste vara någon pårökt som skapat serien.
    Krya på dig, hoppas du blir frisk till jul.

    Kram Anette i Lidköping

    • Catta
      december 17, 2022

      Ja det är så hemskt så hemskt så man går sönder lite till för varje dag som går..
      Övertygad om att Ebba kommer få mig att fälla tårar lika länge efter som din saknade vovve. Djuren ger så mycket och gör såna avtryck som består hela livet♥️

      Ja herregud sicken flumflum-serie haha.

      Stor kram

  • Linda
    december 16, 2022

    Åh, lider med Er. Har precis tagit det beslutet med en katt…det gör SÅ ont men vet att hon har det bättre nu. Kramar till Er ♥

    • Catta
      december 17, 2022

      Tack för omtanken och stor varm kram i sorgen efter missen, så så himla tungt.♥️

  • Susanne
    december 17, 2022

    Hej Catarina!
    Så segt och tråkigt att vara sjuk, det verkar vara otroligt mycket smittor som går runt nu. Hoppas att du mår bättre snart och hinner bli frisk innan julhelgen!
    Det är förståeligt att det känns fruktansvärt svårt att låta söta Ebba få somna in, det går inte riktigt förstå vidden av det innan.
    Sorgen efter en kär familjemedlem går aldrig riktigt över men blir mer hanterbar med tiden. Finns ett uttryck att ”sorgen är randig” som beskriver reaktioner, känslor och sorgens faser på ett enkelt sätt, läs gärna.
    Varma styrkekramar och God Jul!

    https://www.land.se/halsa/psykoterapeuten-darfor-ar-sorgen-randig/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.