HÖSTLJUS & ENERGI

tisdag, november 1, 2022 8 0

Innehåller annonslänkar

Höstljuset igår var magiskt, det sprack upp efter en dimmig morgon och blev varmt, stilla och soligt. Jag är hemma denna veckan pga mina kroniska sjukdomar, kroppen sa stopp fullständigt i förra veckan och jag var även hemma torsdag fredag då. Efter att ha pratat med 1177 så var det akuten som gällde för kramper/smärta i hjärta, arm och hals.

EKG, ultraljud och blodprover togs och man hittade inget akut farligt, SÅ skönt! Men jag tar hjärtmedicin sen ca två månader tillbaka pga arytmier så jag har problem med hjärtat. Jag har även en kroniskt sjuk tarm, hypotyreos, kronisk migrän, fibromyalgi, anemi, endometrios och sammanväxningar/adherenser i buken.

En trasig liten gumma med andra ord, och nu sa kroppen stopp så jag blir tvungen att vila.

Energin har varit extremt låg sista tiden och jag bara önskar jag kunde få lite av hon på postern haha, jag är ju så sprudlande mentalt ofta men kroppen orkar inte med min hjärna haha. Väldigt tacksam över det dock, att jag inte mår speciellt dåligt psykiskt över mina sjukdomar, mer än tillfälliga formsvackor. Ser mig som en positiv och levnadsglad filur men ibland slås benen helt enkelt undan för mig.

Nog om det! Ska ta till vara på denna veckan, som ju är lovvecka för mina barn, och mysa rejält. För även om jag inte mår toppen så finns det mysiga saker att göra, som att pyssla, fika, se på film och spela spel tex.

Det ger tid för reflektion och jag skriver ner tankar och idéer och trädgården får sig lite städning inför vintern, något jag inte hunnit ta tag i innan. Måste få upp alla dahliaknölar tex..

Älskar verkligen väggfärgen när solljuset ligger på. Den heter Kalk och kommer från Jotun Lady för er som vill veta, är väldigt nöjd med den.

Lampan i taket är en annan favorit som vi haft i flera år nu och som är svår att tröttna på tycker jag. Mobil 100 från Pholc heter den och finns bl.a här och här.

Printet kommer från Desenio, spegeln House Doctor/Nordic Nest, vas Svenskt Tenn och ljusstakarna har jag fått av mamma.

Soffan som bara skymtar heter Luca och kommer från Melimeli, kudden från Classic Collection.

En annan av mina favoriter, Taccia från Flos. Formgiven 1962 så det är verkligen en tidlös klassiker som jag är övertygad om att jag kommer älskar livet ut. Nu på kampanj hos Nordiska Galleriet.

Passar på att tipsa om våra nya sängkläder i mjuk stentvättad satin som jag köpte på Hemtex förra veckan. Helt otroligt bra erbjudande på dessa just nu. Ordinarie pris är 899:90 st för set med påslakan/örngott i strl 150×210, nu får man två st för 599:-!

Eller om man vill ha dubbel bredd som vi så kostar det 699:- för ett set med strl 230×220 med två örngott (ord.pris 1299:90).

Finns i 6 olika färger och är otroligt sköna!

Ha en fin tisdag!

KRAM

0
8 Comments
 • Malin
  november 1, 2022

  Krya på dig och ta hand om dig ! 🍁

  Kram Malin ❤️

  • Catta
   november 3, 2022

   Tack så mycket för omtanke❤️

   Kram

 • Caroline Jansson
  november 1, 2022

  Låter som en klok idé att lyssna på kroppen och ta det lugnt 🤍 Får man fråga vad det är för typ av arytmi du har? Själv har jag i perioder hjärtklappning med en del extraslag. Har gjort ultraljud som var bra och väntar nu på långtidsEKG. Har en del förändringar på mitt vanliga EKG men de tror inte det är något allvarligt i alla fall och jag kan ha långa perioder utan besvär men det är verkligen jobbigt ändå. Sätter sig i huvudet på något sätt….Har märkt att mina besvär triggas av stress så måste verkligen stanna upp emellanåt och ta det lugnt. Hoppas du mår bättre snart 💕 Sen vill jag bara säga att ditt hem är helt underbart:) Älskar din stil. //Caroline

  • Catta
   november 3, 2022

   Jag har dubbelslag och rusande hjärta, dygnet runt. Inget akut farligt men att hjärtat är stressat är inte bra i längden så därför har jag fått metoprolol, och idag fick jag veta att jag ska göra långtids-EKG igen, nu medan jag tar medicinen.

   Tack så mycket för omtanken och fina ord om mitt hem, blir så glad ❤️Lycka till och hoppas du får hjälp och hittar en lösning till mindre stress.

   Kram Catta

 • Cecilia
  november 4, 2022

  Var rädd om dig! 💗

  • Catta
   november 5, 2022

   Tack snälla du, det ska jag vara, kram❤️

 • Sofie
  november 6, 2022

  Rent spontant känns det inte som du borde behöva må så dåligt?

  Jag har också haft endometrios. Det innebär ju att man har små härdar av livmoderslemhinna runtom i buken, på tarmar, bukslemhinna. Så när jag haft mens och verkligen storblödit så jag ej kunnat gå till jobbet, har jag även haft mycket smärta från dessa olika ställen i buken.

  Jag hade flera cystor varav en stor vid ena äggstocken, där var det även kraftiga sammanväxningar och äggstocken togs bort. Fortsatte med blödningar eftersom en äggstock var kvar. Hade min sista mens sent vid 57 års ålder. Men efter blödningarna slutade, inte längre ont!

  Om jag minns rätt har du tagit bort båda äggstockar, kom i klimakteriet? Så du blöder inte längre? Men har du då verkligen fortsatta besvär av endometrios? Och anemi torde du väl inte heller ha om du inte blöder längre? Och hur som finns det ju järn/vitamin B12 tillskott mot anemi.

  Ja, hjärt arytmi har jag med, hjärtat rusar ömsom tar extra slag. Jag har inte sökt för det, jag vet att det är stressrelaterat, och jag har lagt om mitt liv lite, så att jag mäktar med. Du verkar helt slutkörd över dina barns idrottande, och det förstår jag. Men dra då ner på det för sjutton! Det ÄR inget måste. Vilket är viktigast liksom?

  Snart är de stora och kan ta sig själva dit de vill.

  Fibromyalgi är ingen diagnos jag riktigt förstår mig på. Men vet att det beror på stress, ångest, oro och orolig mage/IBS.

  Mitt råd till dig är att se över din livssituation. Du behöver inte ha det så här!

 • Catta
  november 6, 2022

  Jag lever med kronisk smärta och har gjort i över 20 år, flera olika orsaker till detta. Dels så har jag ett skadat nervsystem så jag lider av mycket nervsmärtor dagligen, tar saroten till kvällen för att kunna slappna av lite och somna lättare.
  Min tarm fungerar ej som den ska, har en inflammatorisk tarm och har varit med i studier på Sahlgrenska i flera år för länge sen. Kan inte ta upp tillräckligt med järn, olika b-vitaminer, folsyra osv naturligt så har inget med blödningar att göra.

  Jag har kvar livmodern och därför kan jag ff blöda samt ff lida av min endometrios. Jag har och har haft extremt svåra sammanväxningar i buken och det är inget jag någonsin kan bli av med helt.
  Första gången de öppnade mig satt tarm, livmoder, äggledare, äggstockar och urinblåsa ihop, allt hade vuxit ihop med vävnad.
  Äggledarna gick inte att rädda, därav mina två barn med IVF.

  Jag har en väldigt komplex sjukdomsbild och det är väldigt svårt att få livet att fungera med allt detta. Köldkörteln fungerar ej som den ska så måste äta levaxin, jag måste ha östrogenplåster som också ger olika besvär/biverkningar, jag har kronisk migrän som är relaterat till blodkärlsystemet i kombination med nervsystemet.

  Så det är inte konstigt överhuvudtaget att jag mår dåligt, precis tvärtom faktiskt. Det är helt otroligt att jag klarat bära livet så länge som jag gjort och det är pga mitt sjukdomstillstånd som hjärtat antagligen påverkas, för att det är oerhört tufft att vara kroniskt sjuk.

  Jag har sammanväxningar kring tarmen som gör att passagen är minimal på speciellt ett ställe och därför får jag aldrig äta för mycket åt gången, måste dricka movicol tre gånger om dagen, röra mig fysiskt mycket, inte äta förstoppande mat osv. Så länge jag lever, eller tills jag blir stomiopererad, vilket jag egentligen skulle blivit för två år sedan.

  Mina barns idrottande är det absolut roligaste och det mest positiva givande för mig förutom familjen i sig. Tillsammans med Ebba, som är bästa medicinen nånsin.
  Idrotten är självklar i vår familj, vi har otroligt motiverade barn som älskar sin idrott och det är bland det absolut viktigaste vi kan göra för barnen, stötte dem i detta.
  Det är 100 % roligt, det är också mycket men så är det när man som sonen valt att gå med i en akademin som ligger på andra sidan stan och satsa på sin fotboll. Det är inget man kan dra ner på annat än att byta klubb och det är inget någon av oss vill.
  Inez kommer förhoppningsvis fortsätta i samma anda när det gäller både gymnastik och handboll, och det kommer absolut inte minska utan enbart öka med träningstillfällen osv.

  Precis som det ska, helt underbart tycker vi! Så jo, idrotten ÄR ett måste för oss.

  Däremot jobba, det är en otroligt stor stress för mig, det vill jag gärna göra max 50% under de åren barnen är som mest aktiva och behöver mycket hjälp och stöttning av oss. Tills de är självgående helt enkelt.

  Så målet är att jobba mindre så att jag kan vara mer med barnen, det är läkande, och roligt! Finns många år kvar att jobba fullt sen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.