KÖKET

måndag, oktober 4, 2021 1 0

God kväll!

Knäppte en bild på köket häromdagen när solen sken in så fint men jag tror det gav otur för inatt pajade kylen haha. Asså neeej va tråkig utgift, får ju byta både kyl och frys för vi kan ju inte har olika och våra Miele från typ 2005 finns inte kvar att få tag i.. Så vi blev väldigt många tusenlappar fattigare idag när vi fick beställa nytt.

Och en stor utgift kommer sällan ensam, stor service på ena bilen med kamremsbyte osv gick på drygt 12000:- så det har varit handbromsvändning på kontot kan jag säga. Vinterförvaring, service och tvätt av båten är en annan halvgo utgift, löjligt dyrt.

Pengar pengar pengar, så fruktansvärt tråkigt fokus men tyvärr är det ett nödvändigt ont.

Hursomhelst så är köket något jag väldigt sällan visar här på bloggen, svårfotat och ofta mörkt då ljuset inte når ända in, förutom nu när höstsolen står lågt. Älskar inte vårt kök precis, men funkar och jag gjorde ett litet facelift 2014, drygt 2 år efter vi flyttade in. Då målade jag alla köksluckor för hand från nikotingult/gräddvitt till kritvitt och bytte beslag, det gamla goda inlägget hittar ni här.

Det var i slutet av min shabby chic-stil hehe, oj så jag ändrat mig i inredningssmak sen dess. Golvet bytte vi 2018 och det har blivit en hel del förändringar under åren. Kul att renovera light som vi har gjort, det klarar ju faktiskt alla att göra själva, lägga klickgolv och måla väggar tex. Kanske inte bara för att det är kul som jag gör saker själv, är för snål för att ta in hantverkare och lägger hellre pengar på annat. El och våtrumsjobb är dock sånt som bara fackmän ska göra så det har vi tagit hjälp med såklart.

Nu skulle vi vilja riva ut hela köket och sätta in nytt, men helst vill vi flytta till annat så vet inte hur mycket pengar, kraft och energi vi vill lägga här.. Å andra sidan får vi lägga minst 8 mille om vi ska få ett hus vi vill ha här så husdrömmen stannar kanske just vid dröm och radhus är kanske det vi får nöja oss med..

Hur bor ni, och vad drömmer ni om för boende om ni inte redan har ert drömboende?

KRAM

0
1 Comment
 • Pia
  oktober 8, 2021

  Kul fråga!

  Jag bor i ett litet tegelhus byggt 1960 med man och två barn. Helt fantastiskt skulle jag vilja säga. Ett och ett halvt plan plus källare. Fungerar nu och kommer fungera när kidsen blir äldre. Perfekt.
  När kidsen flyttat ut så tar nog maken och jag vårt pick och pack och flyttar till sommarstugan permanent. Jobbar med IT båda två, så var vi bor spelar mindre roll. Kan nog få en bra peng för huset och kan använda det för tidig pension.

  Drömmen hade varit ett 70tals atriumhus med pool i ena längan. Men det blir nog inte i den här livstiden 🙂 Men kanske finns som Air BnB någonstans så vi kan få prova på det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.