VÄXER SÅ DET KNAKAR

söndag, juli 18, 2021 2 0

Dahlior, luktärter och annat växer så det knakar här i pallkragarna och krukorna nu, blir många vackra buketter.

Lite stökigt på den längre altanen just nu för vi har burit upp studsmattan på den högre för att robotgräsklipparen ska få köra fritt så fick flytta ner solsängarna hit.

Lite mischmasch med möbler här och ibland önskar jag att vi hade kört på möblemang i bambu på denna sidan, SoffaDirekt har en så fin soffa & fåtölj i bambu som hade skapat fin medelhavskänsla här. Även en bambusoffa i modulvariant har de, grymt fin.

Min vän Jennie har skaffat en gigantisk dagbädd i bambu som jag måste fråga igen vart hon köpt (glömt av) för den är hur drömmig som helst. Hon har det så fint så det är inte klokt med vackraste växthuset och massor av fina rabatter, ska fråga om jag får fota och visa er nån gång. Så härligt inspirerande.

Dahliornas Dahlia! Café au lait.

Den är verkligen otroligt vacker och maffig, ljuvlig färg och det kommer massor med knoppar hela tiden, sån lyx tycker jag.

Kort tjock fluffig bukett på uteplatsen gör en glad, en av ljuslyktorna från Ellos (rea här) fick agera vas då jag inte hade någon annan som passade just en kort tjock bukett lika bra. Passade perfekt.

Nästa år ska jag ha fler av pompom-varianten, kan vara den mest perfekta blomman som existerar, helt otrolig tycker jag. Fint ihop med de mer yviga varianterna.

Rosenskäran har verkligen varit segstartad i år, men kommer en och annan, hoppas de exploderar precis sm förra året, en stor favorit. De får samsas med luktärterna, har inte så stora odlingsytor men räcker gott faktiskt.

Vår pergola (finns här) har hängt med länge nu, lite trött på den för även om den är lätt och smidig och bara fästs med ett par skruv i trallen så vill jag hellre ha en mer robust i trä.

Gärna över hela den mindre altanen och inte bara halva som nu. Får bli ett projekt till nästa sommar tror jag, i år orkar vi inte fixa så mycket, måste njuta av semester och efterlängtad ledighet.

Igår var vi hela dagen ute på en holme mellan Fotö och Vinga tillsammans med vänner och det var helt ljuvligt, fler såna dagar tack. Idag är det lite svalare och lite molnigt, skönt faktiskt. Behöver pausa mellan dagar fulla med sol, det tar mer än vad man tror på krafterna haha.

Önskar er en fortsatt fin söndag!

KRAM

0
2 Comments
 • Malin
  juli 18, 2021

  God kväll!

  Å så vackra blommor du har 😃
  Jag har jobbat i helgen men från imorgon har jag semester i 5 veckor. Ska bli så skönt ☀️
  Hur mår Ebba sen operationen?

  Kram Malin

  • Catta
   juli 18, 2021

   Tack!
   Åh va skönt med 5 härliga semesterveckor, hoppas de blir riktigt fina!

   Ebba mår bra efter operationen, fint att du frågar. Men hon är gammal och det märks verkligen, orkar inte lika mycket osv. Naturligt men jobbigt att se♥️
   Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.