LIVSNJUTERIET

fredag, juli 16, 2021 0 0

Hej kära ni, lite glesare mellan inläggen här och det är för att jag har fullt upp med att njuta av sommarlivet mellan jobbtimmarna för herregud vilken sommar vi har nu! 30-graders värme i flera dagar och strålande sol varenda minut, härligt som tusan även om jag hade önskat svalare nätter haha. Sovit uruselt.

Jag har jobbat kortare dagar hela veckan för att få tid att njuta av tid med mina barn som inte har något fritids eller så nu och vi har jobbat dag bägge två så har varit tvungen att flexa lite för att få ihop det och kunna sticka iväg och bada osv. De kan liksom inte sitta hemma hela dagarna i detta vädret och åka och bada själva får de vänta med nåt år eller två till på. Lunch är ju också något de ska få i sig och även om de kan ta hand om sig själva till stor del nu när de är 9 och 11 så kan vi inte släppa dem helt ännu.

Vi har fått ihop det bra under veckan och nu idag gick jag på semester så nu är det ledigt så gott som till skolstart för mig. Mannen jobbar två veckor till, såååå segt!

Igår var han dock ledig och jag jobbade bara till 11, sen drog vi till Knippla och mötte upp våra vänner från Stockholm som har hus där. Tog ett par dopp på västra sidan innan vi alla tog vår båt till Rörö för smarrig lunch på Rörö Fiskeboa & Krog.

Blev bad på en av Rörö´s fina småstränder, våra vänner har tre kids på 2, 4 och 6 år så var perfekt för dem här. Även om de precis som våra hellre hoppar från bron/bryggan ovan eller från klippor. Älskar när barn är orädda sådär och kan ligga i tången och sprattla, bästa jag vet nämligen haha. Salta västkustbad med klödder och bös som vi säger. Livet det. Friskt och fräscht.

Visst är det lustigt det där ändå, att ”insjöfolk” ofta tycker att havet är ”bläigt” och vi ”havsfolk” tycker detsamma om insjöar. Så upplever jag det iaf. Kan absolut bada i en insjö men väljer havet alla gånger om jag får välja.

Vad föredrar ni?

Pudrig sand mellan tårna, så härligt.. ibland då haha. För näe, att ligga på strand är inte min favorit, klippor ska det vara! Tur vi oftast kan välja 😉

Efter Rörö blev det Knippla igen, rosé och tilltugg på vännernas terass innan kvällsdopp. 24 grader i vattnet, fattar ni eller, så ljuvligt. Att kunna ligga i länge länge och simma.

Runt 21 satte vi oss i vår lilla båt hemåt igen och det tar inte mer än 10 minuter till vår hamn härifrån, sån lyx. Bilvägen tar väl minst 1,5 timma, då åker man först till Lilla Varholmen där man tar färja till Hönö, åker över till Öckerö och Hälsö (broar) och sen ytterligare en färja till Rörö.. Kan absolut vara trevligt det med men det är en otroligt lyx att kunna ta sig med egen båt för vattenvägen är det supernära.

Dagar som dessa är fina att plocka fram i minnet under vinterns allra mörkaste dagar.

Imorgon ska ser det ut att bli fint igen, dock lite vind men om det inte blåser för mycket blir det båt igen.

Hoppas ni har haft lika fina dagar som vi och att ni får en go helg!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.