HÄRLIGA UTETID!

tisdag, april 27, 2021 0 0

Innehåller annonslänkar

God kväll!

Nu sitter jag här framför datorn för andra gången idag, helt mör efter nästan hela dagen ute, igen. Har känts som helg för mig idag på nåt vis, hunnit massor denna lediga dag.

Tog några pics när jag hade glasspaus i fixandet, viktigt att unna sig ni vet 😉 Satt här vid vårt fina teakbord som kommer från Bra Sommarmöbler, finns ej kvar men de har många andra fina bord i teak här. Stolar Rusta och dynor Jysk.

Soligt har det varit också och superskönt på vår altan, fått rejält med färg, trots spf 30, vårsolen är stark!

Runt knuten där det inte är lä är det inget vidare varmt så jag längtar tills temperaturen går upp till en sisådär 15 grader på dagarna åtminstone, har väl varit som mest 9 idag. Betydligt varmare i solen i lä såklart men ändå. Vill att både dagar och nätter ska bli varmare. Går ner mot nollan på nätterna så än kan jag inte plantera ut dahliorna, SOM jag längtar!

Pallkragarna står redo för plantering, har bara krukorna kvar att fixa. Där står ett olivträd som glömdes bort och dog under vintern och i den andra syns rester av förra årets jätteverbena, ska ha samma däri i år igen, favorit.

Under det vackra eldfatet som håller på att förvandlas till rostfärgat (meningen) har jag tänkt lägga vitt grus, som en cirkel mot altanen liksom, vad tror ni om det?

Ska sätta en sån här ljusslinga i pergolataket också, kommer bli mysigt. På lilla bordet vill jag ha en sån här som jag kan flytta runt.

Med hjälp av kära vänner/följare på instagram så har jag nu bestämt vad som ska planteras i den stora zinklådan och det blir nåt fint prydnadsgräs i bakkant, vit rosenskära i mitten och chokladblomma i framkant. Ni fattar ju hur fint det kommer bli!

Nu ska jag förbereda kvällsmat åt mina älskade ungar, Inez och jag kom precis in efter en stund hos grannarna och grabbarna är på väg hem från fotbollsträning.

Tycker vi nyss åt middag, herregud vad tiden går fort när man är aktiv. Idag blev det fisksoppa till middag, ett säkert kort som alla i familjen gillar.

Enkel och supergod, har ej recept för gör efter behag men innehåller:

Purjolök, vitlök, fänkål (skivar tunt på mandolin) som jag fräser med saffran, torkad timjan och basilika.

Kokosgrädde, laktosfri vanlig grädde, laktosfri creme fraiche. Fiskfond, hummerfond. Torsk, lax och potatis.

Smakar av med salt, en skvätt tamarisoja och nymalen svartpeppar.

Smarr!

Med det önskar jag fortsatt trevlig kväll!

KRAM

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.