ÅTERBLICK 2020

torsdag, december 31, 2020 0 0

Januari

Hej på er!

Sista dagen på 2020 är här och den tillbringar vi i ett snöfyllt Branäs, ett val som känns 100% rätt om man ska se till Ebbas trygghet iallafall. Hittills har vi knappt hört några raketer och vårt rum är otroligt ljudisolerat så detta ska hon nog överleva bättre än nånsin. Pratade precis med min vän Maria som sa att vi ska vara glada att vi är här för det smäller som fan hemma, värre än det brukar.

Vi åker skidor med vänner, håller avstånd och njuter av vacker natur och varandra. Vi firar kvällen bara vi i familjen här i lägenheten så vi ska inte klämma in oss i någons stuga. Det blir lugn med film och myskläder, så himla himla skönt.

Men nu till året som gått! Och såhär när jag kikar tillbaka på det så har vi trots allt haft ett ganska fint år med tanke på pandemi och bedrövligheter som följt med den.. Inser att jag ska vara väldigt tacksam över att vi bor där vi bor, med närhet till hav och natur, det mesta har fungerat som vanligt i och med att vi har barn i åldrar som inte påverkats av stängda skolor eller aktivitetsstopp (mer än matcher, cuper osv).

Vi har hälsan i behåll (nåväl, min är väl inte på topp men..) och jobben kvar och ja.. gud vad jag är tacksam för livet vi har turen att ha ❤️

Januari handlade mest om lata dagar och längt efter ljuset, långa promenader och planering av det nya året.

Februari

Bägge barnen fyller år i februari och de blev 8 och 10 i år, så stora nu våra älsklingar, och snart är det ännu ett år äldre..

Februariljus i vårt hus.

Mars

Mars kickade vi igång med långhelg i Branäs, fick maaagiskt vackert väder och vi träffade massor med vänner som vi åkte med morgon till kväll, livet för ungarna verkligen.

Pandemin började sprida sig som en löpeld men vi var ff väldigt odrabbade i mars.

Marssol i nyllet och fokus på vårgarderoben.

I slutet på mars blev det allvarligare med corona och vi hängde ute med vännerna, nya idéer kring att umgås föddes och vi hade väldigt roligt.

23:e mars 2020

April

Påsken firades med vännerna vi umgås nästan dagligen med, som vi i princip bor grannar med och där barnen går i samma klass. Det är de vi har hållit oss mest till i dessa tider.

April levererade sol och fina dagar på altanen, trädgården prunkade och man hade den härliga sommartiden framför sig.

Maj

Maj var också fin, startade badsäsongen tidigt hängde en del på öarna.

Vädret på morsdag var inte dumt!

Vallmo från trädgården.

På väg till min bror 40-årsfirande i mammas och pappas trädgård 31 maj.

Juni

Piffad för kväll på Toso med girlfriends, är väl enda gången på stan 2020, det var glest mellan borden och inget party alls men väldigt trevligt. Men hoppas verkligen vi får unna oss lite mer galej 2021.

Trädgårdsnjut, skolavslutning och sommarlovsstart, härlig tid.

Midsommar hos grannvännerna och salta Hönö-bad.

Magiska kvällar hos vännerna som numera bor i Karlstad (men som är här i Branäs nu samtidigt som oss).

Juli

Utflykt till Hamburgsund med svärmor för att hälsa på barnens kusin på hennes sommarjobb, svepte igenom Fjällbacka på samma dag och det var ljuvligt fint väder.

Äventyr i Buaskogen och krabbfiske på Björkö.

Helg i Båstad med spa och sköna promenader.

Augusti

Sommarens finaste vecka med värmebölja och underbara dagar på Hönö fick vi i augusti.

Heldag med mamsen och maxnjut på klipporna i Klåva.

Sen blev det några sköna dagar i Mellbystrand med Carro för mig och barnen, jag och mannen hade bara två uppdelade veckor semester ihop (värdelöst) så jag fick hitta på en del på egen hand med kidsen.

Det blev en magisk helg med mina älskade barndomsvänner på ön, åkte ut en fredag och kom hem på söndagen och sov i min gamla säng (har kvar mitt rum hos mamma & pappa haha).

Mys på hemmaplan i vårt vackra Torslanda, kvällsdopp nästan varje kväll.

Sög ut det sista ur våra darlings ”Karlstadfamiljen” och deras magiska villa intill havet innan deras flytt, SOM vi saknar att ha dem nära. Tur att vi får ses här i Branäs och leka i snön, åka skidor och ha lite snöbollskrig ihop.

September

Det bästa med hösten, modet, färgerna och skaldjuren!

Operationen blev av och äggstockarna rök, sen dess har livet varit lite mer av en kamp än innan, med ofrivillig viktminskning, hormonstörningar, ökad migrän och även en stor knöl i bröstet..

Oktober

Höst i trädgården och kallare bad, fint det med.

Träning i fokus och jag kom igång bra, vilket sitter i ännu, med undantag för lite slappare i juletid.

Höstluncher och vackra promenader på fallna löv.

Liten Halloweenmiddag för Inez och hennes närmsta vänner för att göra livet lite roligare för barnen som fått ställa in så mycket annat.

November

Utflykt till Slottskogen med nya kameran och krispiga höstdagar.

Mycket bak och fika i naturen och liten tjuvstart av julen, har väl aldrig nånsin börjat så tidigt som i år.

December

December kom med mörkaste mörkret i mannaminne, gaah vilken deppmånad!

Visst, mysbelysning inne och vackert pynt men vädermässigt, katastrof!

Med undantag för julafton och juldagen då det var fantastiskt fint.

Ja hörni, ännu ett år har passerat och jag har snart bloggat i 11 år.. galet.

Nu sitter vi här i Branäs och kom nyss hem från sista åket, var nästan helt ensamma i backarna nu på kvällen och det är fasen det bästa som finns. Det har gått super med Ebba, nästan inga raketer alls hittills så det är verkligen en fröjd i hjärtat just nu.

Vi har ställt hennes tygbur inne i badrummet och ska ha på värmeskåpet som ska dämpa ljudet från raketerna, som förmodligen kommer braka loss lite granna kring tolvslaget iallafall, men oj så lugnt här jämfört med hemma som är en mindre krigszon varje nyår.

Barnen ska ha pulkarace med kompisarna om ett tag, innan vi myser ner oss med godis i pyjamasen och firar med neddragen gardin bara vi.

Skåla i champagne ska vi göra, skåla för ett nytt år, som vi hoppas blir ett bättre för världen.

Stor kram på er, tack för att ni kikar in och ha nu en riktigt fin nyårsafton ❤️

GOTT NYTT ÅR!!!!

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.