MINST 3 PULSHÖJARE I VECKAN

måndag, oktober 19, 2020 4 26

Annonslänkar/samarbete Röhnisch

4 veckor exakt har det nu gått efter min operation i magen och jag har återhämtat mig jättebra vilket känns himla skönt. Dock kvarstår mycket av mina problem och jag kommer få leva med dem i resten av mitt liv. Min operationsläkare sa att eftersom min tjocktarm har mycket sammanväxningar runt sig och inte fungerar så bra så är motion livsviktigt för mig för att inte riskera tarmvred. Något som kan bli väldigt akut och farligt och som jag också vårdats för tidigare.

Det var ju tal om att ta bort den delen av tarmen som inte är så bra men då skulle jag behövt stomi och eftersom jag är såpass ung som jag är så ville de inte ta den nu (tacksam för det faktiskt), så då får jag sköta mig noga istället.

Minst tre pulshöjande aktiviteter i veckan är det som gäller, pw, jogg eller något annat träningspass och det är väl just promenad och jogg som gäller då jag i princip aldrig skulle ha tid att komma iväg på gym eller liknande iom att min man är borta så mycket, och när han väl är hemma kan jag inte sticka iväg för då skulle vi typ aldrig ses. Han är ju förutom skiftarbetare även tränare 3 pass i veckan plus match, varannan veckan då eftersom han inte är hemma alls på kvällarna varannan. Så vi brukar vara hemma bägge två ca en hel vardagskväll varannan vecka..

Och även om barnen kan vara hemma själva stunder så blir det för stressigt för mig att åka iväg och det tar för lång tid så en jogg eller pw runt ett par kvarter får räcka och det är väl det som hinns efter man kommer hem från jobb, lagat mat, kört till aktiviteter, gjort läxor med barnen och gått ut med hunden (som också är motion visserligen). Att ha hund kräver också mycket hemmatid då de små liven behöver mycket sällskap, så visst är man låst även i det.

Inte lätt det där s.k livspusslet.. men jag tycker livet funkar rätt gött ändå 🙂

Hur får ni till det med träningen? Om ni nu får det?

Motivation är ju också viktigt när det kommer till träning, nu har ju jag krav på mig mer eller mindre för att inte bli akut tarmopererad om jag missköter kost och träning så det är ju bara att ta sig i kragen. Och något som gör att det känns lite roligare och motiverande är snygga träningskläder, tycker iallafall jag, och kitet jag har på mig är ju himla snöggt eller hur!

Knallig topp i fräsch gul färg fastnade jag för, och även jag inte behöver nåt större stöd för min lilla byst så tycker jag det är skönt ändå med en lite rejälare topp. Finns här i flera olika färger.

Tightsen är ett par riktigt sköna med hög midja och tillverkade i återvunnet material. De har snyggt präglat Röhnisch logo-tryck som ni ser tydligare på produktbilden här. Otroligt bekväma och glider inte ner när man rör på sig som man kan uppleva att en del tights gör.

Jag använder träningskläder minst 60% av min vakna tid tror jag, använder det även som myskläder och till vardags när jag handlar eller går ut med hunden, går till en polare osv. Bekvämt och snyggt.

Röhnisch har pågående midseason sale med massor av fina träningsplagg med rabatt upp till 50%, här.

Detta har verkligen bivit mitt favoritmärke, så välsytt och grym passform i sköna material. Skapat av kvinnor för kvinnor och det märks. Röhnisch har också stort fokus på hållbarhet, vilket ni kan läsa om här.

Nu ska jag servera dagens middag till mig och min son, bara vi hemma denna eftermiddag, plus Ebba då. Blir nog en skön promenad med sonen och henne sen, mysigt.

Ha en fin kväll, kram.

26
4 Comments
 • Viktoria
  oktober 19, 2020

  Jag tränar hemma, innan barn och make gått upp: pw, crosstrainer (i garaget, inte så mysigt men jag får motion) eller styrkepass med hantlar och kroppsvikt. Sammanlagt 4-5 pass i veckan. Nödvändigt eftersom jag annars får en del huvudvärk och så mår jag så mycket bättre – det är min motivation. Tungt först, men sen kommer belöningen.
  Skulle aldrig hinna iväg på gym, men detta har jag fått att funka. Ska bara bli bättre på att lägga mig på kvällen😴
  Tack för en fin blogg!

  • Catta
   oktober 20, 2020

   Låter ju toppen med morgonträning faktiskt, kanske jag också kan hinna en stund.
   Dock är det jag som tar alla mornar med barn och hund på vardagar då min man går redan 5:45 hemifrån ena veckan och sover den andra veckan när han kommer hem sent på natten, så inte lätt för mig att hinna om jag inte går upp riktigt snortidigt..

   Hinner inte heller iväg på gym så måste verkligen få till det här hemma och det funkar ju så länge man tvingar sig 🙂
   Måste komma in i det riktigt och jag är på god väg.

   Heja dig som är så duktigt och får till träningen såpass ofta, peppande att läsa!

   Ha en fin dag, kram.

   • Viktoria
    oktober 20, 2020

    Du är ju grym som får till tre pass med allt du roddar! Och jag har inte så tidiga mornar eller hund som ska ut, så det räcker att gå upp 5.45 och träna kl 6. Men gudarna ska veta att vissa veckor kör allt ihop sig ändå, med tidiga morgonmöten och annat. Viktigt att berömma sig själv för varje pass som faktiskt blir av!
    Ha det gott!

 • Malin
  oktober 21, 2020

  Hej! Jag har tur som har gymmet precis utanför dörren nästan, bor i stan. Så då finns inga ursäkter.. Tränar ett par grr i veckan där. Spelar ju ingen roll om man tränar på gym el hemma, bara det blir av. Hälsan är ju drivet, att det blir av för mig. Det blir ju också lättare när barnen blir lite större att få till tiden. Finns ju många bra pass att göra hemma på nätet, tex friskis mfl gym. Mvh Malin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.