LISTER MED KABELGÖMMA & DUNKLA DAGAR

måndag, juli 6, 2020 6 22

Innehåller annonslänkar

Älskar känslan av att bli färdig med saker som jag skjutit på länge, som golvlisterna i vardagsrummet, så så skönt att jag äntligen fick tummen ur.

Mannen var inte lika pepp så jag tog bilen själv till Hornbach igår förmiddag (där det var på tok för mycket annat folk i corona-tider), tog en vagn, höll andan och körde raka vägen till hyllan där listerna med kabelgömman (dessa) som jag bestämt mig för låg. Valde tommaste gången till kassan, betalade och halvsprang ut. Perfekt längd för att få in i bilen utan att de sticker ut som tur var, körde in dem hela vägen fram till framrutan och surrade med sån där snodd med krokar runt nackstödet på passagerarsätet, sen tutade jag snabbt hem igen. Pjuh.

Matta från Mio.

I mitt tidigare inlägg ser ni hur fult det var med de tidigare listerna, med kabel ovanpå.. nu ser det mycket bättre ut tycker jag, helt och rent liksom.

Finns tillhörande clips som man fäster på väggen för att sen klicka på listen men jag valde att sätta nubb och sen tätade jag även med vitt snickerispackel så det ser inmålat ut med väggen. Tar en liten klick spackel på fingret och drar i skåran och torkar sen bort överflödigt med en fuktig trasa.

Älskar vår stora rislampa Formakami Jh5 (kampanj hos Royal Design här).

Hade tänkt måla om alla väggar när jag ändå var i fixar-tagen men har inte kunnat bestämma mig för färg så denna gråaktiga för vara kvar tills vidare.. Billig färg från Byggmax som heter Krita om någon undrar, fin men lite kallare än jag önskar. Ser dock varm ut i vissa ljus.

Gardinerna ger ett varmt intryck som jag gillar.

Endast här runt lilla väggsnutten har jag girat listerna, i alla hörn satte jag hörnklossar istället. Gillar såna små detaljer och även om vi bor i ett radhus byggt -81 så tycker jag stilen passar. Lätt fasade lister och klossar så inte superkrusidulliga. Gillar att mixa gammal och modern stil.

Eftersom listerna bara var 2,40 m långa så blir det en och annan skarv men det löser man genom att spackla slipa och måla över så syns det inte. Jag har bara duttat lite färg än så länge så man ser skarvarna lite men sånt kan man fixa i efterhand (om två år vill säga haha, om jag känner mig rätt).

När jag grejar vill jag köra på tills jag är helt klar, blir det avbrott för mat osv kan jag tappa sugen och lägga av och då tar det tid innan det blir gjort men som vanligt ser min kära man till att jag får både ätit och druckit och pausat då och då. Även om jag kan bli irriterad för att det ska var nödvändigt haha. Nån som funkar likadant?

Älskar mat, fika osv men när jag grejar/är kreativ försvinner min hunger. Glömmer tid och rum. Däremot på kontoret/jobbet är jag sugen och hungrig hela tiden.

Hörnklossarna har jag haft i en mindre evighet liggandes så minns ej vart jag köpt dem om någon skulle undra men de är i furu som jag kapat lite och målat vita.

Så dunkelt idag, kan inte tro att det är 6:e juli inte, med typ 15 grader och regn & blåst som vi har..

Antar att nästa projekt är att få upp tavlor på väggarna, också en grej som tar sån vansinnig tid för mig.

Kanske för att jag kan gilla när de bara står lutade nånstans i hemmet.

Ja vädret har ju definitivt givit mig inredningslusten tillbaka, hemmabunden som man är nu i detta väder. Eller klart man kan åka nånstans men nu jobbar jag tre dagar denna vecka så blir inga utflykter förrän tidigast torsdag. Så det blir pussel, spel, film och tända ljus tills solen återvänder.

Beställde förresten de här lyktorna som jag visade i tidigare inlägg, Ellos har kampanj så passade på att köpa en i varje storlek. Blir mysiga på soffbordet eller i hallen tänker jag.

I hallen kan jag även tänka mig denna mattan, vår smutsrosa rya har gjort sitt.

New Season hos Ellos nu också men massor av härliga inredningsnyheter.

Är man sugen på lite brunt som jag och är ute efter en ny vas men kanske inte lika pricy som exempelvis daggen så är den här lovely, finns i stor här också. Väldigt lika Kolonn från Skruf i designen. Klämde lite på dem på Ellos Home sist men får liksom sansa mig.

Nu ska jag ta fram lite ost och kex här, Inez vill moffa gruyere och salami zero haha. Inte mig emot, så gott ju!

Trevlig kväll 🙂

22
6 Comments
 • Krista / Miss Macaronia
  juli 7, 2020

  Vilken fin lösning, vad duktig du är! Jättefint blev det. Tack för bra tips.
  Haha JA är exakt likadan, kan baka en halv dag innan jag kommer på ja just det frukost kanske man borde äta 😄

  • Catta
   juli 7, 2020

   Tack snälla, kul med sånt man fixar själv 🙂
   Haha, precis så!

   Kram

 • Monika
  juli 7, 2020

  Så fint det blev med listerna, ser så arbetat ut, duktig är du. Sååå fint också med daggvas i brunt, mycket finare än klarglas.
  Kram Monika

  • Catta
   juli 7, 2020

   Tack snälla du, glad jag blir 🙂
   Tycker också den är vackrare i brunt, blir så vackert ljus i den och lite mer kontrast.

   Kram

 • Anna Wahlstam
  juli 7, 2020

  Så otroligt fint!
  Nej, jag är inte lika hädig som du 🙂 Men jag vill gärna bli klar när jag håller på med något. Sen är min man så händig och petnoga så ibland vågar jag nog inte 😉 Men fick lov att måla hyllplanen vi ska ha ovanför skrivbordet iaf * ha ha ha *
  Köpte mig med en brun vas nyligen, från wikholm. Trodde jag väl inte att jag skulle, men gillar de här lugna tonerna i vitt, grått och brunt beige. Ger mig ro i själen.

  Ha ha känner igen det med tavlor, har haft en rokad av dem här hemma. Plockade ner alla, sorterade bort vissa, köpte några nya och ny skall de på plats… För det är bökigt när de står på golvet med vår dammsugarrobot * ha ha ha *

  Ha en fin dag snäckan!
  Varm kram Anna

  • Catta
   juli 7, 2020

   Det tror jag nu att du är, du har bara inte provat kanske? Sen är det väl fantastiskt tacksamt med en man som är så otroligt händig och duktig som din, så luta dig tillbaka och titta på haha 🙂
   Min är inte så fixig av sig men grym på matlagning och att ta hand om allt annat 😉

   De tonerna ger mig också ro i själen, sånt lugn.

   Måste verkligen ta tag i detta med tavlor på väggarna men vet inte exakt hur jag vill ha det, men frågan är om jag nånsin kommer veta det haha.

   Kram bästa du, hoppas du haft en fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.