OCEAN BEACH CLUB CYPERN -RECENSION

onsdag, november 6, 2019 0 24

Hej alla mina fina läsare!

Här kommer ett långt inlägg om hotellet OBC på Cypern & vår vistelse här och omkring Aiya Napa på höstlovet.

Först och främst måste jag säga att klimatet här är ljuvligt för årstiden, så varmt och skönt och havet är underbart.


Först tänkte jag berätta lite om rummet. Vi valde ett trerumssvit som heter CLUB POOL SUITE som är ca 70 m2 stort, så en ganska rymlig lägenhet helt enkelt, med plats för 6 personer. Vi ville verkligen ha space den här gången.

De här rummet har också direktaccess till en ”egen” pool, som delas med två andra lägenheter och det är 4:e resan vi väljer rum med poolaccess och vi har tyckt att det är värt de där extra ganska dyra slantarna varje gång. Den här gången utnyttjade vi den extra mycket, full sol från morgon till kväll som denna hade och ligger så skyddat och härligt, riktigt lugnt och skönt.

Vi bodde i rum 1906, det t-formade i mitten av de grå näst längst till vänster, tveklöst det bästa på hela hotellet, kanske för att vi bokade över ett år innan avresa haha.

Fullt utrustat kök för den som vill boka utan måltider och laga själv.

Vårt sovrum, enkelt inrett, eget badrum bredvid garderoben.

Barnens rum med dubbelsäng och våningssäng till höger. De hade ett stort badrum för sig själva med dubbeldusch.

Stort skjutdörrsparti ut till den stora terassen som gjorde det öppet och härligt.

Snyggt inrett också, med en hel del möbler från danska SIKA.

Utanför det höga staketet finns en stenlagd gång som går mellan Sandy Bay (ca 50 m åt vänster i bild) och Nissi Beach (ca 200 m åt andra hållet). Buskarna rakt framför vårt rum gav bra insynsskydd så här kan man ligga topless och ha det gött 😉

En nivå ovanför hotellets poolområde ligger restaurangen, hotellets enda. Men om man väljer all inclusive som vi så gäller det även på Sunwinghotellet intill.

Av anledningen att jag inte tycker det är så trevligt att ha med kamera och eller telefon vid frukost, lunch, middag så tog jag inte mer än en bild på maten, och det på frukosten.

Fantastiskt frukost med allt man kan önska, min såg likadan ut varje morgon haha.

Fet grekisk vaniljyoghurt med nötter, fröer, kokos och färska hallon. Äggröra, bacon och halloumiost. En macka, kaffe, färskpressad juice & frukt, mums!

Fint och fräscht med -Shine and Dine på väggen och grejer.

På lunchen var det enbart buffémat, men bra sådan. Jag levde på tacosen/chillin, så sjukt gott. I en puttrande järngryta låg pulled pork/lamb osv, tortillabröd till och massor med goda grönsaker, guacamole, tzatziki, koriander och allt sånt mumsigt. Fanns såklart mycket mer än så, det mesta man kan önska.

På kvällen däremot är det a la carte meny och det har vi haft på alla all inclusive-hotell vi bott på. Riktigt riktigt bra mat, toppklass skulle jag säga. Havsabborren och lammkotletterna var magiska, mannen var såld på filet mignon och som tillbehör kunde man välja mellan allt möjligt som bakad potatis med vitlökssmör, goda sallader och fantastiska såser. Bearnaisen och madeirasåsen kan jag drömma om haha. Ja men ni fattar, riktigt bra.

Tyvärr var det 12-årsgräns (i all inclusivepriset alltså) för a la carte-maten så barnen åt från buffén, som kunde varit bättre variation på just under middagen. Man kunde såklart betala extra för att barnen också skulle få beställa från menyn med eftersom rätterna låg på runt 23 € rätten så skippade vi det. De fick smaka av oss och sen nöja sig med buffén. Valentin äter allt men Inez levde mest på pommes, pasta, fetaost och nuggets, den beiga maten haha.

Goda desserter och frukter fanns det gott om också, jättenöjda och ingen bamba/skolmatsalskänsla på buffén.

Swimup-rum mot poolområdet.

Ett lugnare familjehotell är detta, inga vattenrutschkanor eller liknande utan här är det soft och stylisch.

Vi älskar konceptet på OBC och vill man ha allt det där med kidsclub osv så är det bara att traska över till grannhotellet Sunwing där man får nyttja alla faciliteter, men inte tvärtom. Alltså Sunwings gäster får inte nyttja OBC.

De bägge hotellen ligger egentligen på samma område utan några direkta gränser utan väldigt öppet. Ut från vår dörr kunde vi gå rakt fram till Sunwings poolområde, förbi teen lounge och miniclub och spa & gymet.

Så lyxigt nu när barnen är såpass stora att de kan springa själva till sina club´s med nyfunna vänner, behöver ju inte passa dem så noga nu. Sen fick de absolut inte gå och bada själva.

Vi bodde i huset till höger ovan.

Pool & havsutsikt från restaurang & bar-terassen, och skön musik att relaxa till.

Fotade mest tidig morgon för att respektera att inte få ofrivilliga på bild, lyckades rätt så bra med tanke på att hotellet var fullbelagt.

Gräsmatta mellan hav & cabanas.

”Piazzan” utanför entrén.

Promenaden mellan stränderna.

Folkfylld Nissi Beach med fantastiskt klart vatten som höll ca 26 grader.

Vi gick förbi Nissi för att komma till denna lilla pärla, älskar inte sand så det var härligt med stege från klippa.

Åt andra hållet, närmast vårt hotell ligger då lilla Sandy Bay, fin strand och vatten men lite tråkig omgivning. Långgrunt och barnvänligt.

Olika vattenaktiviteter finns i både Sandy Bay & Nissi Beach, jag och Inez roade oss med parasailing.

Katter finns det gott om på Cypern, jättefina snälla katter och hotellet hade en hel del kattungar som både barn och vuxna turades om att ta hand om, speciellt om de tre småttingarna som mist sin mamma.

Ledsamt för barnen att lämna sina små gosingar, men en annan gäst lyckades få tag i en pensionär som skulle bo på ön ända till mars så hon lovade att komma och titta till ungarna varje dag tills de klarade sig helt själv, så fint.

Ett hotell med husdjur alltså haha, om man så ville. Inez tog ju såklart varje chans att locka in missarna i vår lägenhet.

Katterna går såklart att undvika så få inte panik om ni inte uppskattar detta haha, de flesta håller sig utanför hotellområdet där de ligger och jäser på nån skuggig skön plats. Vi däremot älskar djur och kan t.o.m uppskatta insekter som skalbaggar och annat kryp haha.

Två pics från en av restaurangerna på grannhotellet Sunwing Sandy Bay.

Fin grekisk stil.

Övrigt.

Aktiviteter finns det gott om mellan morgon och kväll för både barn och vuxna, miniclub för barn upp till 7 år och teenlounge för 8-15-åringar. Minidisco med Lolo & Bernie samt kvällsshower på Sunwing-hotellet.

Superbra allting och de hade en massa Halloween-kul för barnen nu under höstlovsveckan. Skräckrunda, pumpakarvning och massa pyssel.

Transfer från Larnaca ca 40 minuter. Ingen incheckning vid disk (om man inte vill då) utan vi fick nycklarna på bussen och kunde gå direkt till rummet, vilket vi gjorde efter den lilla välkomstdrinken 😉

Älskar när det är enkelt och flyter på när man reser.

Otroligt bra service, en som hette Takis var min favorit. Både hel och halvcypriotisk personal och även svenska, både i reception och servis.

Fint och fräscht och man kände sig snabbt som hemma. Skulle gärna åka hit igen om det inte vore för att vi vill upptäcka nya ställen/hotell på våra resor.

Vi utforskade inte omgivningarna speciellt mycket, tog en lång promenad bort till Aiya Napa centrum och partydistrikt jag och mannen en dag, på 1,5 timma ungefär runt omkring. Josef visade mig de hotell han hade bott på under sina träningsläger med blåvitt och på grabbresor förr om åren, han var här första gången för 20 år sen och mycket var sig likt tyckte han.

Hade vi haft några dagar till hade jag velat utforska fler ställen på ön men det får bli en annan gång, kanske turkiska sidan, Famagusta osv. Nu ville vi mest slappa och gotta oss med sol och bad.

Läs mer info om OBC Cypern hos Ving här och om Sunwing Sandy Bay här om ni vill veta mer, eller kanske boka 🙂

OBC finns här, på Kreta (där vi var 2015) och på Gran Canaria.

Kram & natti

24

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.