SOLROSOR I VARDAGSRUMMET

fredag, juli 19, 2019 1 10

Innehåller annonslänkar

Alltid haft nån slags hatkärlek till solrosor. I rätt miljö tycker jag de är hur ståtliga och vackra som helst, men ibland tycker jag de mest ser ut som tråkigt ogräs.

Svår blomma, lite som Gerbera, den är svår för att den är en sån 80-talssymbol för mig haha. Då var det poppis med knalliga Gerbera i plast, gärna i en vågig blå vas, får lite rysning när jag jag tänker på det faktiskt haha.

Tycker faktiskt de är ganska fina där på bänken, piggar upp en annars väldigt beigegrå miljö. Och så kostade buketten bara 59:- på Maxi, passade på.

Men jag hade fasen ingen aning om att blomrackarn bar på Karlssons klister i mitten, råkade peta där in i det mörka hjärtat i mitten och blev tok-klibbig om fingrarna, gick knappt att tvätta bort utan fick skrubba med handduken.

Lampan Taccia från Flos ändå, en älsklings här hemma. Rislampan Formakami JH5 är också favvis, tidlösa bägge två och passar i många olika miljöer tycker jag och finns bl.a hos Rum21.

Tänk vad belysning gör för ett rum, otroligt mycket. Nu har vi nästan så det räcker med ljuskällor här hemma, men det saknas ff en golvlampa/läslampa bredvid soffan och jag vill allra helst ha IC lights F1 från Flos för att matcha vår taklampa över soffbordet, men tyvärr är den för pricy tycker jag. Tur då att Ellos kommit med denna snarlika kopia, och även Mio har denna som är i samma stil.

Älskar att blanda budget med lyx så perfekta alternativ.

Tavlan med kvinnan med hatten är jag också löjligt glad i, mysig på nåt vis. Bilden är från Vouge nr 2 1961. Tyvärr kan jag inte minnas vad butiken heter som jag beställde den ifrån men den finns också hos Newport.

Just nu är jag på jakt efter en riktigt stor tavla, minst 100 x 150 cm och nåt i stil med Julia Hallströms Femme 2 att ha på väggen bakom matbordet. Men det är verkligen lättare sagt än gjort att hitta en tavla i den storleken, tyvärr.. Tipsa mig gärna om ni vet nån butik som har utbud av större tavlor.

Skåp Jysk // Spegel House Doctor// Vas Newport // Fotogenlampa Royal Design

Nu ska jag sätta mig med mannen och planera närmaste semesterdagarna, vi tar det lite efter väder och lite efter vänners planer. Inget spikat ännu men Varberg ska vi till nån dag, och Marstrand är ett måste för mig. Sen mycket skärgården här utanför, sen får vi se!

Har ni nåt kul inplanerat?

Kram

10
1 Comment
  • Johanna
    mars 24, 2021

    Så himla fint, vad är det för färgkod på vägg samt skåp?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.