PEPPARKAKSBAK & ÅRETS JULKALENDER

torsdag, november 22, 2018 0 6

 

 

 

Åååååh vilken härlig dag jag haft. Ledig torsdag = hämta barnen tidigt och just denna dag hade vi bestämt att vi skulle baka årets första pepparkakor. Helt opretentiös köpedeg från Maxi men som funkar alldeles utmärkt.

Mamma har lovat att komma med leverans av hennes deg till oss, hon gör den bäst i världen, baktokig som hon är också. Så det längtar vi efter, men det får bli till nästa baktillfälle.

Jag är i princip uppvuxen på enbart hembakta kakor och bröd, vilket jag fattar nu var en helt fantastisk lyx ju, men oj vad man kunde vara avis på dem som fick köpebulle, och festis på utflykt som liten haha. En annan fick dricka hemgjord svartvinbärs-saft fylld på gammal sirapsflaska, helt underbart egentligen och mina barn ääälskar att komma till mormor och möla i sig nybakt bröd med hemgjord saft. Det gjorde även mina klasskompisar som liten, vaniljbullar efter skolan, ja då var man poppis haha.

 

 

 

 

Orkar inte hur stora mina barn blev helt plötsligt! Jo jag känner verkligen så, att det hände bara sådär, och jag får lite panik av det. Vill ha dem små lääänge! Men det är samtidigt helt fantastiskt att följa dem genom alla åldrar, det är bara det att de blir mer sina egna och mindre mina liksom, med åren. Fattar ni vad jag menar? De hänger mig inte i hasorna lika mycket och det kan jag sakna, även om ”egentiden” förvisso kan vara skön, man får gå på toa och duscha ifred osv. Men nej, jag längtar inte tills de hellre ränner ute och hänger mer med vänner än med mamsen och papsen.. gråter av tanken. Då får jag bygga ungdomsgård här hemma så jag får vara med 😉

Hur som, fina samtal kring bakbordet idag, vi pratade bl.a om vad de vill bli/jobba med när de blir vuxna. Inez vill jobba på Lindex, eller som reseledare, haha så söt hon är! Min lilla stora 6-åring. Valentin vill helst bli fotbollsproffs, annars arkitekt eller nån ingenjör, den killen alltså.

 

Älskade ungar ♡

 

 

 

 

Blev mobilpics idag, systemkameran synkar inte med mörkret..

Glad att jag fick ta kort på barnen iaf, blir allt mer sällan de vill vara med, därav färre inlägg på bloggen om dem. Man får acceptera och respektera det, även om jag helst vill smattra av en sisådär 100 bilder om dagen på dem för att de är det vackraste och finaste jag vet!

 

På tal om kids, julbak osv, har ni sett reklam på årets julkalender? Åh, jag tycker den verkar riktigt lovande jag, fick myskänsla dirrrekt!

”Storm på lugna gatan” heter den ☆

 

 

 

Nä nu ska jag hämta mig en glass och glutta vidare på Wahlgren Värld, har precis kollat på Maträddarna med Anne Lundberg & Paul Svensson som handlar om matsvinnet, grymt bra och superviktigt program! Tittar ni?

Vi slänger faktiskt väldigt lite mat i vår familj, känns skönt, men alla kan göra bättre.

 

Kram och fin kväll till er ♡

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.