FLOS TACCIA & BELYSNINGSTIPS

onsdag, oktober 10, 2018 0 12

Inlägget innehåller annonslänkar

 

 

 

En av de coolaste lamporna jag vet! ↑

Hocus pocus I´m brokus kan man säga haha, (nä då, sparat länge och köpt med redig rabatt hos Royal Design (ej samarbete) när jag fick VIP-shoppa på deras nya hemsida som jag fick i ett kundmail). 

Har länge länge drömt om denna vackra lampa i industri-stil med design från 60-talet.

 

Lite info om den:

 

Taccia small bordslampan från Flos, formgiven av Achille & Pier Giacomo Castiglioni 1962. Denna moderna och futuristiska lampa ger ett indirekt och reflekterat ljus. Lampskärmen som är gjort av munblåst glas, har ett slags lock av polerat aluminium med en matt finish på insidan och blank finish på utsidan. Locket har en konvex-konkav som reflekterar ljuset i en stor båge och ger rummet ett mjukt och härligt ljus. Själva lampan är i silver-anodiserat aluminium. Det medföljer också en 190 cm sladd med dimmer som gör att du kan bestämma ljusstyrkan på 10-100%. 230 volt. Denna bordslampan passar den på ett sidobord vid ett hörn eller bredvid en sittplats.

 

Hej onsdagskväll!

 

Så här i mörkare tider tänkte jag att vi skulle snacka lite belysning, något man nästan inte kan få för mycket av tycker jag. Eller det beror lite på hur man jobbar med den också. Inte för att jag är någon direkt expert eller heller lever som jag lär, men jag är på väg åt rätt håll 😉

 

Tips nr 1!

Dimmer. Måste vara något av det bästa man kommit på, sparar dessutom energi. Finns massor med alternativ till att ”ljusstyra” sitt hem numera, så kallad smart belysning. Bl.a Ikea har både trådlöst och med sladd som du kan styra alla dina ljuskällor med och så här skriver de om sin smarta belysning:

 

Belysning är viktigt för vårt välmående. Med smart belysning kan du skräddarsy ljuset hemma, och på så vis få ett mer behagligt ljus beroende på vad du för tillfället sysslar med. När du arbetar eller läser har ögonen enklare att fokusera i ett starkt ljus med kallvit färgtemperatur, men om du ska slappna av behövs ett svagare, varmvitt ljus. Med TRÅDFRI gateway styr du dina lampor med en app. I appen kan du sätta timers, skapa olika stämningar, ljusstyra olika rum och lampor, dimma ljusstyrka eller ändra färgtemperatur. 

 

Hur bra!!?

 

Tips nr 2

 

Välj led-lampor, för hållbarhet och miljöns skull. Led-lampor blir ju inte heller så varma som glödlampor.

 

Tips nr 3

 

Som proffsen säger, 5-8 ljuspunkter per rum, fast utan att haka upp sig på just antalet. Jobba med ljuset, hur och vad vill du belysa i ett rum? Rikta ljuset uppåt för att skapa känsla av rymd, belys favorit-läsplatsen i soffan, sidebordet med favoritsakerna eller kanske favorittavlan? Ja ni fattar.

 

Tips nr 4

 

Sist men inte minst, välj armaturer som du tycker är lika fina släckta som tända, vackra former och snygg design.

 

Passar på att tipsa om några butiker som har kampanjer på belysning just nu:

 

DesignOnline har 20% på lampor från danska Menu här.

Ellos har upp till 30% på alla lampor här.

Newport har en del lampor i sin outlet här.

Cervera har kampanj på korglampor från Broste Copenhagen här.

Rum21 har flera belysningskampanjer här.

 

Nu önskar jag mysig kväll!

Kram

12

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.