OFRIVILLIG EGENTID

torsdag, augusti 23, 2018 0 10

Innehåller annonslänkar

 

 

 

Här har ni en osminkad tröttis, som sovit lite halvkasst inatt.

Har ledig torsdag men inget känns som vanligt då jag numera måste lämna bägge barnen på skolan iom skolplikt för barn i förskoleklass. Inget jag är för alls. Vill kunna ha Inez hemma alla torsdagar även detta år men det får jag alltså inte. Dumma dumma politiker, ja jag tycker faktiskt så. Det påstås att anledningen är att man vill införa ett 10:e skolår och att det är lättare att låta 5/6-åringarna börja tidigare än att låta skoltrötta 9:or fortsätta ett tionde år i grundskolan. Hm, ja kanske det. Det säga också att anledningen till skolplikten i förskoleklass är att man vill åt de ca 5 % som inte går alls i förskoleklass, då de missar så mycket. Men då kan de väl för sjutton införa minimitimmar på en sisådär 20 timmar i veckan som blir obligatoriska. Inte varje dag.

Nu vet jag att de allra flesta barn går varje dag i förskoleklass ändå men Inez hade verkligen behövt en paus i veckan ett litet tag till då hon är känslig för mycket stimuli. Vill inte att hon ska bli skoltrött innan hon är riktigt skolmogen..

Men men, får väl fuska ibland och ha henne hemma ändå, om det nu skulle bli för mycket för henne. Kan ju också bli så att det funkar jättebra i skolan, det vet vi inte riktigt än, hoppas hoppas.

Hur känner ni andra med barn i samma ålder?

 

 

 

 

Så idag har jag liksom lite ofrivillig egentid kan man säga haha, tur jag har Ebba att gå ut med och hänga med. Och så messade en vän och frågade om jag ville luncha med henne och en annan väninna, om jag vill!

Ska strax göra mig iordning, men först fortsätter jag piffa lite här hemma. Hände upp en tavla förut, och plockade in lite ekollon-kvistar från ett träd utanför, ajabaja egentligen men grenarna hängde i backen och dessutom tillhör trädet vår brf-förening så man kan säga att den andelen var min haha.

 

 

 

 

Mörkt och grått ute idag, likaså inne.. men tänder ljus och myser.

 

 

 

 

Så kär i den maffiga ljusstaken från Pols Potten, Twiggy som den heter. Den är verkligen vacker tycker jag, med sin design inspirerad av naturen. Skrev ju att jag köpte den billigt då Rum21 antagligen hade satt fel pris, vilket var fallet då de nu tyvärr har höjt det till ”rätt” pris. Hoppas någon av er som var sugen hann köpa! Jag gav 1285:- för den och nu kostar den 2190:-, så dubbelt så mycket.. Finns här, och den mindre här.

Två andra riktigt coola och originella ljusstakar är den här trearmade bläckfisken i mässing, och den här med typ rådjur, gillar!

Karaffen kommer från Newport men verkar vara slutsåld, annan bubblig finns här.

 

 

 

 

Ska snart beställa nya stolar, nu har vi bestämt oss, tror jag haha.

 

Måste ha ett par nya tavlor också, så ni får gärna tipsa om ni hittar några snygga i liggande format, minst 50×70 cm.

Typ i den här stilen.

 

 

Önskar er en riktigt fin torsdag!

Kram

10

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.