LITE MER PALMA

tisdag, december 26, 2017 1 4

 

 

 

 

Tjingeling från Castell de Bellver!

Ja nu är jag ju inte där i skrivande stund, men jag önskar jag vore..

Sitter och drömmer mig tillbaka och passar på att visa er lite fler bilder från våra dagar på Mallis 7-10:e dec (eller 11:e som det ofrivilligt blev).

Vacker utsikt så det förslår härifrån fästningen från 1300-talet, helt klart sevärd om ni är i Palma-trakterna. Bra motion också, för det är många trappsteg upp.. (man kan ta sightseeing-buss också).

 

 

 

 

 

En mäktig historisk plats med spännande historia (mer info finns här bl.a).

 

 

 

De ”goe” trapporna.. låga steg, och många, men för långa för att ta två steg i taget haha.

 

 

Vi fortsatte vår promenad ner förbi Santa Catalina och vidare västerut längs strandpromenaden, ända till ”80-talshusen” tog slut ungefär, därifrån tog vi taxi till stranden i Illetes. Slängde av mig skorna direkt och tassade ner i sanden och ner till vattenbrynet, jaa det var nog en 18 grader i vattnet iallafall, skönt för ett par svettiga fossingar.

Sen gick vi runt strandlinjen, hoppade på klipporna och över privata hotellområden/trädgårdar hihi, busigt men herregud det var ju i princip öde och endast lite spanska fiskare med sina spön här och där.

Helt underbart, soligt och runt 20 grader i luften. I december.. lovely.

 

 

 

 

Puro Beach. Där solstolarna kostar 50€ per dag under högsäsong, helt galet poppis men fullständigt knökat och inte alls lika charmigt då som under lågsäsong. Vattnet var helt kristallklart och såg väldigt inbjudande ut. Tyvärr hade vi glömt badkläderna, och jag kände inte för ett skinnydip, annars hade jag inte tvekat på att hoppa i.

 

 

 

 

Efter långa promenaden längs klippor och stränder tog vi en lunch i solen, topp-känsla på det kan jag säga, innan vi promenerade till stranden Cala Major som är en av de äldsta turistorterna på Mallorca. Här bor det en hel del svenskar märkte man, mötte en efter en, känns så märkligt. Överallt möter man folk från Svedala, och det kanske inte är så konstigt med tanke på att det bor ca 15000 i Palmatrakten. Lite ocharmigt men trevligt på samma gång.

 

 

 

 

Här fångade vi de sista strålarna innan solen gick i moln för den dagen.

 

 

 

 

Dag nr. 2 började vi med att promenera ner förbi La Seu bort mot strandpromenaden och vidare till Palmas strand Ca´n Pere som ligger knappt en kilometer från Katedralen, dit går man på 10 minuter.

 

 

Anima Beach Club ↑

 

 

 

På vägen hem till hotellet igen stannade vi till och tittade på många utav stadens alla vackra hus och portar, allt är så vackert i gamla stan.

 

 

Ha en fin annandag hörni!

Kram

4
1 Comment
  • Linda
    januari 30, 2018

    Underbara bilder från din resa till Mallorca! Och tack för hänvisningen till Mallorcaguide 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.