HOTELL POSADA TERRA SANTA – PALMA DE MALLORCA

onsdag, december 13, 2017 0 5

 

 

 

 

Pics och info om det mysiga boutiquehotellet i Palma vi bodde på!

Perfekt beläget i Palma historiska område gamla stan, med närhet till både katedralen La Seu, shopping -och restaurangstråken kring Passeig des Born, Placa Major & Jaime III.

Hotellet ligger i en herrgård från 1500-talet och är väldigt smakfullt inrett. Fantastisk takterass med utsikt över takåsar och kyrktorn, liten pool, solsängar och loungedel med handdukar och telefon för ”terass-service”.

Finns även ett litet spa med inomhuspool i källaren.

 

 

 

 

 

Posada Terra Santa ligger på en liten smal gata och hade vi inte blivit avsläppta precis utanför med taxi hade vi nog haft svårt att hitta hotellet, det skyltas inte i neon direkt heller utan har en diskret skylt i svart utanför. Man går in genom grinden vid cyklarna (som man f.ö får låna) och sedan fortsätter man över den lilla innergården och in genom glasdörrarna till det lilla receptionsskrivbordet som ligger i entrén och i början på hotellets restaurangdel.

Hiss till rummen finns i entrén men man kan också använda trapporna på utsidan för att nå rummen på våning 2. Totalt 26 rum finns (alla på våning 2 & 3) från vanligt standardrum till sviter. Alla lika snyggt inredda.

 

 

 

 

Vi hade en otrolig tur med vädret måste jag säga, jämfört med vad prognosen sa innan avresa från Sverige. Fredagen mellan 18-20 grader och mestadels sol, lördagen lite kyligare och strålande sol fram till lunch, sen blev det lite mulet men inget regn, perfekt för shopping när solen försvann.

Här på hotellets härliga rooftop satt vi ett par stunder och njöt av en ”cafe con leche” mellan turerna runt Palma, helt ljuvligt.

 

 

 

 

Av nån anledning så knäppte jag bara en liten bild inne på rummet, visar ju inte mycket mer än den grymma sängen men kan tala om att trots att det var ett av de mindre rummen (standard dubbelrum) så kändes det riktigt lyxigt och härligt.

 

 

 

Vid hissen på vån.2 ↑

Sköna soffor & fåtöljer, coffeetable-books och annat tjusigt.

 

 

 

Restaurangen, både för frukost, lunch och middag. Så charmig, och med flera mysiga rum att sitta i.

Under ser ni vad personalen kallar för ”honesty-bar”, där kunde man ta sig en kaffe, glas vin, cava, drink etc och bara lämna en hälsning i boken så kunde man betala vid utcheckning. Här litar man på gästerna och vill att man känner sig som hemma, och det gjorde man verkligen.

Frukosten är super, inte den allra flådigaste jag ätit men fullt tillräcklig och med supergod fruktsallad till den krämiga naturella yoghurten som vad sååå god! Man fick en shot av olika färska fruktjuicer varje morgon, omelett enligt egna önskemål, gott färskt bröd och smarriga charkuterier, mm mm..

 

 

 

 

Åh vad jag gillar detta ställe, skulle definitivt kunna åka tillbaka och bo just här.

 

 

 

Juligt & allt ♥

 

 

Mer bilder och info om hotellet finns bl.a här:

 Hotellets egna sida

Hotels.com

Tripadvisor

Booking.com

 

Trevlig kväll!

Kram

5

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.