ÅRETS FÖRSTA PEPPARKAKSBAK

torsdag, november 16, 2017 0 6

 

 

 

 

Ledig dag med mitt lilla hjärta, alltid så mysigt.

Idag bestämde vi oss för att vi skulle baka årets första pepparkakor, lite tidigt kanske men det går ju åt i dessa tider så det blir fler bak. Pepparkakshus ska bakas & byggas om inte annat.

Barnen har varsin kompis här hemma nu så nästan alla pepparkakorna har faktiskt redan gått åt haha, ops, hoppas det är ok med deras föräldrar..

Inez och henne söta vän har byggt en koja som de haft mellis & pepparkaksfika i, sötisar. Killarna åt här nere innan de susade upp till tv-spelet, mm, det är mycket sånt nu. Särskilt denna tid. Men det är samtidigt väldigt aktiva barn som ofta är ute och leker också, viktigt! Hade inte accepterat annat iofs.

Sen är det stort pyssel-intresse på mina ungar med, till mammans stora förtjusning.

 

 

 

 

 

Fuskade med både deg & kristyr och köpte färdigt, sparar tid till annat. Hittade lite gamla (haha) polkagodisar som vi krossade och strösslade lite med också. Man tager vad man haver, Inez tycker det är så kul att dekorera med allt möjligt, dock slut på det mesta ”pyntet” här hemma, som strössel och sånt.

 

 

 

 

De vita formarna köpte jag sist jag var på Ikea (här), så himla gulliga! Vill man ha med själva mönstren på djuren med på kakorna får man baka tjockare kakor, kanske av annan sort än pepparkakor, då formarna är ganska djupa. Ni ser om ni går in på produkten och kollar.

 

 

 

 

Kladdigt blir det, men fint!

Färdig-kristyren får underkänt då hålet blir alldeles för stor när man klipper av toppen, man får sticka hål om man ska få till en snyggare sprits..

 

 

Ja håpp, då var det dags att ta tag i middagen här. Mannen jobbar kväll så det är bara att gilla läget att den lotten faller på mig hela denna vecka, pust. Man kan inte alltid vara bortskämd..

 

 

Ha en fortsatt fin torsdag!

Kram

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.