GOSIGA KUDDAR

lördag, oktober 28, 2017 5 7

 

 

 

 

Undrade vart mina nya sammetskuddar tog vägen, men så såg jag att en viss liten Inez hade lagt beslag på dem och piffat sin säng med haha. Hon är inne i en riktig städ & fix-fas (halleluja!) och tycker det ska vara många kuddar på sängen.

 

 

 

 

 

 

Fyndade dessa röda kuddar i sammet på Jysk samtidigt som jag köpte stolarna till köket, tror jag gav 85:- styck (rea), riktigt kap.

 

 

 

 

 

Mysigt här i lillans crib på ”vinden” med alla snedtak, dock ganska litet och svårmöblerat. För den som inte vet så bor vi i ett litet bostadsrättsradhus som från början bara hade 86,5 m2 boyta på bottenvåningen, men som någon på senare tid inredde vinden på med ytterligare två rum. Så 5 rum och kök på ca 115 m2 bor vi på, vilket känns tämligen litet..

Vi kollar ständigt på villor som kommer ut på marknaden men priserna är minst sagt brutala så vi får snällt vänta på att antingen ha skrapat ihop mer pengar, eller på att marknaden ska vända lite. Man får ingen villa för under 6-7 mille och det är lite saftigt tycker vi, och då är de ändå inte superflådiga precis.. Men drömmer gör vi!

Mest längtar jag till att inte bo riktigt så tätt som man gör här, lite mer insynsskyddad trädgård, större kök & två badrum (vi har bara ett).

Sen kan vi inte klaga på läget på vårt hus, supernära till skog och mark, skolor, mitt jobb, affärer, och havet. Det är ju ganska svårslaget ändå.

 

 

Nä, nog babblat, har massor att stå i här hemma och ikväll ska jag ut och roa mig på Hönö.

 

Kram & ha en fab lördag!

7
5 Comments
 • Fia
  oktober 28, 2017

  Vi bor i villa vi byggt för 10 år sedan, som är i nyskick och mycket fräsch (Onsala som väl får räknas som ”fint” område) och vi skulle nog få drygt 5 milj för om vi sålde. Så jag skulle nog säga från strax under 5 milj och uppåt får man ett bättre hus. Kanske dyrare på Hisingen?

  • Catta
   oktober 29, 2017

   Onsala är kanonfint! Har flera vänner därifrån och det är lite gräddhylla får man säga, sen skiljer sig priserna väldigt mycket beroende på vart i Onsala man bor har jag förstått.
   Här i Torslanda såldes det ett radhus från 60-talet på 122 m2 för 5275000 i veckan, vilket är helt sjukt i mina ögon. Den här delen av Hisingen har stigit fruktansvärt mycket i pris och en tomterna ner kring Hästevik, Tumlehed och Sanden får man ge runt 5000000 för, och sen ska man ha ett hus på det.. galet.

   Vi har det bra här där vi bor men vi drömmer ändå om mer ”eget”, en dag kanske..

   Kram

 • Anette B
  oktober 28, 2017

  Bor i liten villa i Lidköping med grannarna tätt inpå. 60-talshus där jag o min man får bo i allrum i källaren då vi har ett rum för lite. Drömmer efter en större villa med öppen planlösning o två toaletter men tyvärr har priserna stuckit iväg till långt över 4 milj vid budgivning även i lilla Lidköping. Trivs i vårt hem o försöker ändå se fördelarna med att inte lägga alla pengar på boendet utan ha råd med utlandsresor o lite guldkant på vardagen.

  Snygga kuddar fr Jysk du köpt!!

  Trevlig helg!!

  Kram Anette

  • Catta
   oktober 29, 2017

   Ja herregud, hela landet har stigit som bara den, fantasisummor egentligen. Det är ju pga de låga räntorna och majoriteten av alla villaägare hade fått lämna sina hus vid en ränta på ca 5 %, lite skrämmande. Man vill ju inte vara så högt belånad känner jag så bara för man får ta lån ska man inte förhasta sig.

   Här i radhuset har i inte så himla höga lån men däremot har vi en avgift på 5000:- i månaden som gör att boendet i längden blir dyrare än i en dyrare friköpt villa.

   Man får väga för och emot lite.

   Ha en mysig söndag!
   Kram

 • Ekenäsliv
  oktober 29, 2017

  Heeej vännen,
  Men vilken liten raring hon är er skatt <3
  Å så mysigt med alla kuddarna på sängen, så kan ju bara hålla med henne 🙂

  Ja, det där med hus är inte lätt alltså. Vi vill hellre bo i radhus nu efter ett hus på landet med gigantisk trädgård, som vi aldrig riktigt hinner med.
  Sen är vi ju "bara" tre i familjen och då får vi oftast ett rum över eftersom de flesta hus har tre sovrum.
  Det som kommer bli liiiite jobbigt är just det att vi bara kommer ha en toalett i lägenheten. Det är dock inte en permanent lösning som vi ser det, utan en bro till något annat (som min mans moster sa :))
  Sen ska det bli skönt att komma in till stan och ha närhet till allt… Så månmga timmar vi får över till annat iställer för att färdas…
  Nu ska vi stanna o äta lunch, är på väg hem efter en underbar syskon-familj helg i Stockholm.'
  Kramar Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.