SENSATORI RESORT IBIZA

onsdag, september 13, 2017 0 18

 

 

 

Tänkte berätta (och tipsa) lite om det härliga hotellet vi bodde på Ibiza, en riktig fullpoängare och med väldigt snygg design.

Vi reste med TUI till Cala Tarida & hotellet som heter Sensatori Resort Ibiza och som ligger på Ibizas västkust.

 

 

 

Här har vi en del av hotellets lobby med loungehäng i stylish stil och med utsikt över hotellets ena poolområde bl.a.

 

 

 

En del av stora poolområdet, där låg vi mest på eftermiddagarna, när de flesta andra småbarnsfamiljer (= högt ljud) hade gått upp på rummet för kvällsfix. Då kunde vi ligga där i lugn och ro med varsin drink och spana på kidsen i poolen.

 

 

I trappen från loungen ner till poolen, så fint.

 

 

Snyggstolar vid receptionen.

 

 

 

Sen har vi rummet. Tyvärr inga bilder inifrån utan bara på vår härliga swimup-pool med go altan. Den här typen utav rum har vi bokat på 3 resor nu och är SÅ värt om man har möjlighet att unna sig den lyxen för vi har verkligen njutit av detta. Perfekt med en siesta för barnen på rummet mitt på dan så kan vi ligga här och gotta oss utan oro eller behöva ha ständig koll. Sen tyckte barnen att det var väldigt skönt att dra sig tillbaka hit ett par gånger under dagen för lite lugnare badmiljö än vad som är vid huvudpoolområden och strand.

Själva rummet var superfräscht och kanon förutom att jag hade velat lite större yta och förvaringsmöjligheter, petitesser i det stora hela.

 

 

 

 

Trädgården runt om hotellet var otroligt fin och välskött, trädgårdsmästaren stod och putsade lite här och var om dagarna.

 

 

 

Här i yogastudion stod det ett gäng varje morgon och körde ett pass, var sugen på att joina men blev inte så. Studion är designad av Jade Jagger, snyggt.

 


 

 

Restauranger fanns det rätt många på hotellområdet, förutom huvudrestaurangen fanns det flera a la carte, en pan-amerikansk, en nordafrikansk, en spansk, en beachrestaurang med mix (bl.a sushi) och magiska Sunset restaurant som ligger med en fantastisk utsikt över Cala Tarida-viken med otrolig solnedgång.

(All-inclusive, som vi hade, ingår i tre av specialrestaurangerna. Lyx!)

 

 

 

Sunset bar & restaurang, fotad folktom en tidig morgon..

 

 

 

Den kvällen vi hade bokat bord här var helt ljuvlig, den maten, och i den solnedgången. Kan inte bli bättre, blown away..

 

 

 

Min son, killen med frillan, som bara vägrar klippa sin lugg. Haha, älskar!

 

 

 

Huvudrestaurangen, som har sin uteservering rakt under Sunset, hade lika fin utsikt och vacker solnegångs-vy den. Och otroligt bra mat. Kockarna stekte det mesta du kan tänka dig a la minut och buffén var sjukt fräsch. Impad. Mina favoriter var lammkotletter, pasta vongole, paella och alla fräscha sallader och tillbehör, mums!

 

 

 

 

Utsikt från matbordet över playan och vuxenpoolen, yes det fanns några sådana zoner. 16 plus rådde där nere, även en del av huvudrestaurangen var en sån zon, allt för att alla ska få trivas. Bra tycker jag.

 

 

 

 

På väg ner till kvällshowen..

 

 

 

 

T Beach Bar. Strandrestaurangen med gött läge längst ner i hotellområdet, i princip på playan. Goda drinkar och enklare lunch erbjöds här, även det i all inclusive.

 

 

 

 

Ett hotell med hyfsat läge kan man säga, bättre än väntat.

 


 

 

Sen har vi The Retreat, ett aktivitetsområde som ligger ca 200 meter från huvudområdet (hit fick man skjuts om man ville, trots att det var så nära ändå). Här fanns ännu ett poolområde, två aktivitetspooler för gympa, simning osv, eller bara sköna dopp. Barnpoolsområde med splasch-world, rutschkanor mm.

Stor spa-anläggning, gym, lekplatser, tennis -och fotbollsplaner, bågskytte, pingis och bästa lunchrestauragen.

Tog inga bilder där, men finns på hemsidan.

 

 

 

 

Mammas lilla biff ♥

 

 

Hoppas ni gillar dessa ”recensions-inlägg”, uppskattar själv det när jag letar resor. Googlar ofta typ ”blogginlägg Ibiza” eller liknande.. och jag ser att många läser mina tidigare semesterinlägg, allra mest dem om OBC Kreta.

 

 

Nästa gång ska ni få se lite mer utanför hotellet, kring playor och beahclubs bl.a

Rekommenderar verkligen detta härliga resmål, var över förväntan.

 

Kram

18

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.