MOULES FRITES

torsdag, maj 11, 2017 0 7

 

 

 

 

Valentin har länge pratat om att han vill ha blåmusslor till middag, något han aldrig tidigare ätit (bara vongole) men som han fått för sig att han nog skulle gilla..

Om han gillade det? Nähähäe, inte det minsta haha.

Inte heller är han så förtjust i sötpotatis-pommes, vilket jag serverade till. Men som tur är så hade Josef stekt upp lite rödtunga till, och så hade vi rostat bröd, så lite fick de i sig de små. Inez gillade inte heller musslorna. Hon är mer för räkor, och plattfisk då, som är storfavoriten.

Josef är inte heller något mussel-fan (jo han gillar också vongole men inte blåmusslor), så om jag ska få käka moules (älskart!) så får det bli på restaurang. Inte mig emot, brukar bli bäst då.

 

 

 

 

 

De söta pommes-korgarna kommer från Lagerhaus (ungefär halva priset mot typ Leila & Artilleriet).

 

 

 

 

Fuskade på aioli & bea och köpte färdigt, men nä, de höll inte måttet om jag ska vara ärlig. Lime-aiolin smakade inte som jag vill ha den och tryffelbean, som visserligen var ok i smaken, hade fel färg. Sådär syntetiskt gul ni vet.

Men att göra egen är lite mer tidskrävande..

 

 

Nu ska jag bada mina kottar som kommit in från lekplatsen precis här, ha en go kväll!

Kram

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.