KANOTPADDLING I VÄTTLEFJÄLLS NATURRESERVAT

lördag, maj 6, 2017 0 6

 

 

 

 

Haft världens vackraste dag.

Man kan bara inte pricka bättre väder för en kanottur i Vättlefjäll, soligt, varmt och nästan bleke på vattnet. Bara en lätt lätt bris.. och det var ju bara skönt eftersom man tenderar att bli lite svettig när man paddlar..

 

 

 

 

 

Hela familjen fick plats, även den lilla svarta såklart, finaste Ebba ♥

 

 

 

 

Vi hann inte paddla länge förrän vi alla blev sugna på lunch, man blir hungrig av att vara aktiv, sen smakar ju allting så himla mycket bättre på utflykt. Även om det bara är en enkel korv med bröd.

 

 

 

 

Tröjan min rök snabbt, helt genomsvett efter bar 15 minuter haha. Svårt att veta hur man ska klä sig dessa dagar, och inte visste vi att det skulle bli sån sommarvärme! Underbart verkligen.

 

 

 

 

Genom mysiga trånga kanaler och stora öppna sjöar paddlade vi i ca 4 timmar, innan vi alla kände oss nöjda och blev sugna på lite solsängs-häng hemma på altanen. (Vättlefjäll ligger ca 20 min med bil från oss).

 

 

 

 

Haha, barnen ser så trötta ut här, men de var glada mest hela tiden. Speciellt när de fick se en stor padda och en simmande snok, häftigt såklart.

 

 

 

 

Det här borde ni verkligen göra om ni är i trakterna (länk till kanotpoolen här). Helt makalöst vackert och rofyllt, och billigt dessutom. 200:- i hyra för en kanadensare som man får ha hela dagen.

En toppenfin familjeaktivitet, eller varför inte med vännerna, eller på tu man hand?

Finns gott om vindskydd i timmer, eldstäder och ställen att tälta på, om man kanske tom vill sova över. Det har jag gjort en gång här, som 15-åring. Då var vi här med ungdomsgården på Hönö, ett stort gäng ungdomar och ledare, herregud så roligt vi hade. Sov i vindskydd på liggunderlag i sovsäck, mysigt som bara den. Tyckte jag då iaf, idag är jag inte lika sugen på just övernattning..

 

 

Hoppas ni haft en lika härlig dag, nu ska jag knyta mig, sååå trött! Har faktiskt hunnit med en cykeltur med Inez tur & retur till Hönö idag med, pjuh!

Kram & natti..

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.