GOTT NYTT ÅR!!

söndag, januari 1, 2017 6 6

 

 

 

 

Nope, inga smaskiga nyårsfestbilder här inte, bara två closeups på min glittriga blåsa, och vackra örhängen som min fina vän Caroline gjort.

 

 

 

 

 

 

Hej 2017!!

 

 

Ja nu är nya året här, och jag hoppas att ni alla hade en finfin dag igår ♥

För oss blev det lugnt hemma hos mamma & pappa på Hönö med god middag, sällskapsspel och mys. Lite jobbigt samtidigt eftersom vår älskade Ebba är så fruktansvärt skotträdd, hon blev traumatiserad som 1,5-åring och det är inget som kan tränas bort. Hon skakar och flämtar så man tror att hon ska dö, hon kissade på sig av rädsla och det är så klart omöjligt att rasta en hund som är så skräckslagen.

Helst vill hon vara i ett badkar, så där bäddade vi med täcke och satte på lugnande musik och tryckte i lite fetvadd i öronen på henne.

Tyvärr kändes det som att fyrverkerierna var värre på Hönö så vid 22-tiden bestämde vi oss för att åka hem, vi var ändå beredda på det så jag avstod alkohol. Bara Inez som stannade kvar, hon ville så gärna sova över där.

 

Väl hemma mös vi med lite gott framför tv.n och Ebba blev något lugnare i vårt badrum (som inte har fönster).

 

Usch vad jag tycker synd om djuren på nyår..

Personligen önskar jag att fyrverkerier förbjuds. Åtminstone för privat bruk, så kan varje stad ha en stort för alla vid tolvslaget. Då skulle de djuren, barnen och krigsoffer som är rädda slippa vara rädda i flera veckor (folk har ju inte vett till att hålla sig till bara nyårsafton), och man kan välja att hålla sig på avstånd.

Sen att vuxna drängfulla människor skjuter hej vilt om sig är ju bara inte klokt, inte bättre än att köra rattfull.. och trots att det är förbjudet så låter föräldrar sina barn hantera raketer, galet.

 

 

Nä nu ska jag inte bara låta grinig, nyårsafton är ju samtidigt en festlig och härlig högtid med mycket glädje och förväntan inför nya året.

Ett år som jag hoppas blir ett vänligare tryggare och mer kärleksfullt år för hela världen, än det gångna..

 

 

Puss & kram!

6
6 Comments
 • Ulrica
  januari 1, 2017

  Usch, det är så jobbigt för många husdjur :(. Din idé om att låta varje stad anordna en stund och förbjuda för privatpersoner låter ju väldigt vettig tycker jag!!
  God fortsättning, fina du!
  Kram Ulrica

  • Catta
   januari 2, 2017

   Visst hade det varit toppen, många hade sluppit mycket oro och de som gillar fyrverkerier hade fått sitt ändå.

   Kram

 • Katarina
  januari 1, 2017

  Hallå där och Gott Nytt År!
  Stackars stackars liten…
  Lilla tussan…
  Här hos oss hör man bara smällarna på avstånd så det går bra. Sally vill inte vara ute några längre stunder men hon reagerar inte supermycket…
  Så vi väljer att stanna här på landet, så att det inte blir värre.
  Jag håller med helt o fullt. Det borde inte vara tillåtet med raketer för allmänheten.

  Stor kram
  Katarina

  • Catta
   januari 2, 2017

   Ja så himla hjärtskärande.. Här smäller de runt husen överallt, låter som bomber och granater.

   Får komma till er nästa år då hehe 😉

   Nä, förbud vore bra, så icke lämpliga personer inte får tag i grejerna.

   Kramis

 • Sofia B
  januari 1, 2017

  Åh, jag håller så med dig! Jag har inget emot fyrverkerier och om det bara var en timme runt midnatt skulle det väl gå an (även om det är synd om djuren just då), men folk kan ju inte hålla sig till det. Och det här med att folk i allmänhet inte har respekt nog för fyrverkerierna, nä det vore mycket bättre om proffs skötte det! Stackars er söta vovve, hoppas hon är gladare idag! Här i Backa, där det sköts friskt igår kväll, hade vi en knäppiskatt som skulle med oss ut på balkongen till tolvslaget och en skraj katt som gömde sig under en soffa.
  God fortsättning! 🙂

  • Catta
   januari 2, 2017

   Precis, någon eller ett par timmar kring tolvslaget säger jag inte så mycket om, även om jag personligen inte uppskattar fyrverkerier överhuvudtaget.

   Tack för omtanken och hoppas er rädda misse mår bra nu,
   kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.