DEN PERFEKTA GRANEN

söndag, december 18, 2016 1 5

 

 

 

 

..ja för oss vill säga. Som inte har så stort.

Vi kan inte ha en fluffig disneygran då vårt vardagsrum inte har så mycket plats till övers för en sån, utan här krävs en som inte är så skrymmande. Den här stackarn är dessutom nästan helt platt på baksidan haha, perfekt!

Ädelgran ville jag ha i år (hade vanlig rödgran förra året) då de står sig bättre och på Blomsterlandet hade ganska många, lite mindre fylliga ädelgranar för 199:-, som hittat ju! De har även täta fina för 399:- om någon vill veta.

 

 

 

 

 

Tämligen gles i toppen kanske haha, ser det som charmigt..

 

 

 

 

..och lite tjockare nertill.

 

 

 

Rött, mässing & polkastänger, fint så. Klädd av barnen, som faktiskt spred ut allt riktigt riktigt fint, behövde inte ändra om nånting (har jag gjort i smyg tidigare år kan jag säga haha, då det mesta hamnade på samma ställe..)

 

 

 

Hej söndag & fjärde advent!

 

Haft en fin helg?

 

Idag har vi softat på förmiddagen, skönt eftersom jag ändå var lite seg efter en kväll på Pinchos igår. (Yum vad goda drinkar de ha där alltså, livsfarligt för de slinker ner på tok för fort då. Men jag tog det ändå väldigt lugnt och nöjde mig med två. Mysig middagsdate med en vän).

Efter lunch drog vi in till stan, lämnade barnen hos svärmor och tog sedan ett klappvarv jag och älsklingen. Fixat det sista liksom (eller nästan iaf.)

 

 

 

 

 

Vi slank dessutom in på Snabb sport & byteshandel, en grym butik som legat här sedan 1950 och som säljer, köper och byter vintersportprodukter. Här köpte vi skridskor till barnen, och även till mig (hittar inte mina gamla). De jag köpte var nya, men till barnen köpte vi bättre begagnade (av bra märke) och de låg på 300:- paret. Det fiffiga med denna byteshandelsaffär är att man kan byta in till större storlek varje år för bara en dryg hundring emellan, de slipar och fräschar till dem till ett bra skick. Jag älskar konceptet, dels för att det är miljövänligt men också för att det är ekonomiskt med tanke på att barnen växer så snabbt och tillfällena inte kommer vara så många för oss. Blir väldigt hög ppa (pris per användning) om man köper nya för kanske 400:- – 800:- varje år.

Så galet ändå, att våra kids aldrig provat att åka skridskor förut, så det är verkligen på tiden!!

Herregud, jag gjorde ju inget annat än att ränna på ishallen och ute på dammarna om vintrarna på Hönö/Öckerö när jag växte upp. Fullsmockat med både barn och vuxna, vi hade såå roligt! Sen hörde ju varm choklad och bulle till också, bara det var ju halva grejen.

Att våra barn inte provat än har nog mycket att göra att vi inte har någon ishall där vi bor, inte klokt men så är det. Vår stadsdel i Gbg har inte blivit prioriterad där helt enkelt, utan får ta oss en bit utanför stadsdelen för närmsta ishall. Lite segt.

Ska bli såååå himla roligt att se de på isen! Vi kan nästan se att Inez har det i sig, Valentin är lite mer försiktig (och förståndig haha) men han kommer nog lösa det fint han med.

Undrar hur man själv kommer klara det förresten, var en del år sedan jag åkte sist.. Men inlines har jag åkt en del sen dess, tar ett varv med Ebba då och då.

 

 

Ni då, åker ni skridskor nånting?

 

 

Kram & ha en fortsatt fin söndag.

5

1 Comment
 • Ekenäsliv
  december 18, 2016

  Suuuperfin hjärtat!
  Å vilka snygga stövlar, wow!!
  Jag har idag klickat hem 4 klänningar på prov… Du får gärna hjälpa mig välja imorgon kväll :))
  Suss gott vännen!
  Kramar Anna

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.