TILL MIN LILLA LÄSLUS

tisdag, maj 24, 2016 6 5

 

 

 

Böcker böcker böcker, det svämmar nästan över här hemma, mest på barnboksfronten då jag egentligen bara läser (bläddrar) i magasin. För egen del då alltså, barnböcker läser jag många, minst en varje kväll.

Viktigt det där tycker jag, med sagor, och mysigt. En stund att varva ner, innan de små kottarna somnar. Inez gillar fortfarande böcker med lite text och mycket bilder, hon har inget tålamod att vänta länge på samma sida, hon förstår inte riktigt hur lång tid det kan ta att komma igenom en text –Bläddra mamma!

Valentin däremot, han gillar böcker med mycket text, och även om han gillar bilderna med så märker man mer och mer att han har förmågan att fantisera själv om hur personer mm ser ut osv, skapar en egen bild helt enkelt. Och han har framförallt tålamod att lyssna, han älskar det. Det innebär ju också egentid med mamma eller pappa, utan liten syster (som ofta stör & bråkar hehe).

Nytt i bokhyllan är Landet bortom brunnen, från Bokus, som jag tyckte såg spännande ut. Någon som läst/har barn som läst? Den kanske är lite för läskig för min 6-åring tänker jag, samtidigt som det är en ålder då många frågor kring döden och annat därikring kommer.

Mysterier & detektiv-böcker är sonens favoriter.

 

 

 

Hej tisdag!

 

 

Idag fick jag ett sånt där samtal från förskolan som man verkligen bävar för, fröken ringer och talar om att Valentin har slagit i sina nya framtänder i asfalten så vi måste ta honom till tandläkaren! Alltså det kändes som att jag skulle trilla av stolen och typ dö!! Fast jag höll mig lugn utåt, ringde Josef och sa att han fick hämta honom så möter jag upp.

Hon tandläkaren gick det bra, flisor har gått ur bägge framtänderna där uppe, vilket de fixade snyggt med plast. Röntgenplåtarna såg bra ut, men vi måste hålla koll nu så inte färgen förändrar sig eller att han får infektion i tandköttet eller så. Så nu håller vi tummarna för att de verkligen klarar sig från att dö.

Fy fan säger jag bara, tänderna är min fasa, de kommer ju liksom aldrig tillbaka..

Får en ilande smärta i hela kroppen när jag tänker på det, min älskade lilla gubbe ♥

Tapper är han iallafall, sa ingeting hos tandläkaren. Han bara gapade stort och gjorde som de sa, och var himla nöjd över sitt klistermärke han fick.

 

Nu ska jag pusta ut i soffan och mysa med mina kottar framför Bolibompa.

 

 

Kram på er ♥

5
6 Comments
 • Therese
  maj 24, 2016

  Stackars liten!
  Kul att barnen är så intresserade av böcker. Det är ju verkligen supermysigt att läsa ihop! Just nu är min W helt betagen av LasseMajas detektivböcker, plöjer en efter en, skönt att det finns ett antal:) Ska se till att låna boken som du köpt nästa gång. Alltid bra med tips! Så lätt att barnen vill läsa samma böcker om och om igen tycker jag.

  • Catta
   maj 24, 2016

   Ja visst är det härligt!
   Även Valentin älskar LasseMajas, har bara två men de har vi läst om flera gånger, får köpa (eller låna) fler!

   Kram

 • Ekenäsliv
  maj 24, 2016

  Heeeej finaste <3
  Å känner själv hur jag får hjärtat i halsgropen… Hu alltså, det är värsta samtalen…
  Fick med ett sånt när Tyra var liten. Då hade hon slagit i hakan i gungbrädan…
  Den farten jag cyklade dit då… Usch minns det som igår, så jag förstår din känsla.
  Lille gubben <3
  Har med en sån tapper tjej som bara gör som de ber om när man är hos tandläkaren, doktorn… you name it.
  Så nu hoppas jag du har en lugn o skön kväll i soffan och bara pustar ut…
  Ta hand om er<3
  Massa kramar Anna

  • Catta
   maj 24, 2016

   Tack darling, ja nu andas jag ut lite, är helt slut.
   De är fantastiska våra barn!

   Kramis kramis

 • home2tiny
  maj 25, 2016

  Alltså fy fabian, det är en förälders mardröm, det där samtalet. Och tänderna, aj, aj så ont, men han är en modig liten man förstår jag, håller alla tummar och tår att allt blir bra. Hoppas du också mår bra vännen, vet ju hur tufft du har det och tänker ofta på dig…. Kramisar Tina

 • Annika
  maj 25, 2016

  Usch, hoppas det går bra med tänderna. Som du skriver så kommer de ju inte tillbaka. Jag håller tummarna. Kul med böcker. Och bra med lite boktips till de små. Ha en fin dag. Kram Annika

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.