INEZ 4-ÅRS KALAS

lördag, februari 6, 2016 0 7

 

 

 

 

Sitter och andas ut efter dagens barnkalas.

8 små sprudlande glada kompisar har stojat omkring och haft roligt tillsammans i vårt casa idag och Inez är  nöjd.

Då blir även mamman nöjd såklart, ..och trött haha.

Jo det tar minsann på krafterna, men det är det värt! Fick lite hjälp av två fina mammor som stannade kvar under hela kalaset, himla skönt.

Josef tog Valentin & Ebba med sig in till svärmor i stan, där de hittade på annat skoj.

 

 

 

 

 

Beställde det mesta till kalaset hos CTI party, som har allt mellan himmel och jord till kalas & partyn. Himla smidigt, och ballonger med helium, vilken succé! Man kan köpa helium (ballonggas) i olika storlekar hos CTI, både i set med ballonger, och utan. Det här gick hem hos barnen kan jag lova, superkul med alla dessa ballonger i taket som barnen kunde hoppa efter (satte snören på så det var lättare att nå).

(Så kul att en vas för flera tusen gick i golvet.. tur att man har hemförsäkring..)

 

Jag beställde en stor behållare, som räcker till ca 50 ballonger i ”vanlig”storlek, eller ca 38 stora. Och eftersom sonen fyller om några veckor så tog jag så det räcker till hans kalas med.

Förvånansvärt enkelt att fylla ballongerna (var lite pirrig först), man bara öppnar ventilen motsols, trär på ballongen en bit på munstycket och trycker munstycket antingen åt sidan eller nedåt. Går på nolltid.

Fast med allt knytande, och mängden ballonger vi hade, så tog det såklart en stund. Så detta stod jag med i ottan när jag vakande idag..

 

 

 

 

Inez ville väldigt gärna ha Frost-tema på sitt kalas och jag hittade en passande engångsservis, med muggar, tallrikar & servetter. Skönt att slippa diska..

Under kategori Barnkalas finns kalasgrejer för både pojkar och flickor.

De söta glittriga fjärilarna hittade jag under kategorin bordskonfetti.

 

 

 

 

”Tårtan”

Väldens enklaste glasstårta fixar man med en låda big pack-glass (typ tresmak), och en gäng färdiga maränger. Lite strössel och kolasås vid sidan och barnen gjorde tummen upp.

Skulle beställt en tårta först, men var lite för sent ute för en specialbeställd barntårta (tidsoptimisten jag..), men ska jag vara helt ärlig så gillas tårta sällan lika mycket som glass hos mina barn och deras bekanta.

 

 

 

 

 

Vi hade inget utklädningstema på kalaset, men sötaste Joy-Li insisterade på att vara rådjur, och visst är hon världens finast lilla Bambi! Hon har en mycket kreativ mamma som slänger ihop en bambi-dräkt av en gammal pepparkaksdräkt, jackfoder och en bh (öronen) bara sådär..

 

 

 

 

 

Nu ska det bli skönt att koppla av med ett glas vin i soffan framför någon mysig film.

Imorgon firar vi igen, eftersom det är då Inez faktiskt fyller. Paketen är inslagna och ligger redo, nu hoppas vi bara på att vi ska vakna innan henne så hon blir riktigt överraskad av presenter och sång. Men det skulle vara kors i taket om det skulle ske..

 

Blir ännu en fullspäckad dag imorgon, med dans för bägge barnen och sen barnkalas i stan för Inez vän som fyller 4.

 

 

Hoppas ni har en mysig lördagskväll, kram på er!

 

7

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.